|
Przesunięty przez: roger110 Nie 14 Mar, 2010 21:09 |
przepływomierz [a4] |
| Autor |
Wiadomość |
WOJTAS

Model: A6 C6 QUATTRO
Silnik: BMK
Zasilanie: 3.0 TDI V6
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 1

Piwa: 12/11 Skąd: okolice Mińska Mazowieckiego
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 21:05 przepływomierz [a4]
|
|
|
Witam,
Nie wiem czy dobrze trafiłem z tematem, ale jeżeli nie to proszę Adminów o przeniesienie go w odpowiednie miejsce . Mam takie pytanko dotyczące przepływomierza (a zbliża się jego wymiana). A mianowicie: Jaki przepływomierz kupić:
- miałem zmienianą mapę i osiągi mojej Audi troszeczkę się zmieniły i tak zastanawiam się czy w związku z powyższym nie powinienem zakupić przepływki od 110KM Audiówki bo na taką mam podkręconą.
- kolejnym pytaniem jest jaką przepływkę kupić, jakiej firmy BOSCHA czy może PEITBURGA i czym to się ma?
- teraz mam założoną przepływkę BOSCHA i jakoś za długo mi nie służyła bo dwa latka temu,
aaa..aaa i jeszcze jedno słyszałem że niektórzy stosują takie dziwne sposoby jak moczenie przepływomierzy w płynie hamulcowym i że to ma pomagać |
_________________ Gość pozdrawiam Cię
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 21:55 Re: przepływomierz
|
|
|
| WOJTAS-AUDI A4 napisał/a: | Witam,
Nie wiem czy dobrze trafiłem z tematem, ale jeżeli nie to proszę Adminów o przeniesienie go w odpowiednie miejsce . Mam takie pytanko dotyczące przepływomierza (a zbliża się jego wymiana). A mianowicie: Jaki przepływomierz kupić:
- miałem zmienianą mapę i osiągi mojej Audi troszeczkę się zmieniły i tak zastanawiam się czy w związku z powyższym nie powinienem zakupić przepływki od 110KM Audiówki bo na taką mam podkręconą.
- kolejnym pytaniem jest jaką przepływkę kupić, jakiej firmy BOSCHA czy może PEITBURGA i czym to się ma?
- teraz mam założoną przepływkę BOSCHA i jakoś za długo mi nie służyła bo dwa latka temu,
aaa..aaa i jeszcze jedno słyszałem że niektórzy stosują takie dziwne sposoby jak moczenie przepływomierzy w płynie hamulcowym i że to ma pomagać |
Regeneracja tego typu pomaga tylko za pierwszym razem i to nie zawsze. Co do kupna, to kup oryginał, czyli nie Allegro, a ASO. W ASO Goerlitz koszt przepływki z wymianą starej na nową, to koszt około 90€.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
WOJTAS

Model: A6 C6 QUATTRO
Silnik: BMK
Zasilanie: 3.0 TDI V6
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 1

Piwa: 12/11 Skąd: okolice Mińska Mazowieckiego
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 22:09
|
|
|
Czyli coś jest na rzeczy z tym płynem hamulcowym . Tak trzeba będzie spróbować. Ostatnio przepływkę kupiłem w sklepie i był to BOSCH i taki właśnie siedzi sobie w mojej A4, odnośnie zakupów na Allegro to nie powiem, że nie kupuję przez Allegro ale co do części do Audiówki to staram się kupować je w sprawdzonym klepie gdzie mam ładne zniżki. |
_________________ Gość pozdrawiam Cię
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 22:16
|
|
|
| WOJTAS-AUDI A4 napisał/a: | Czyli coś jest na rzeczy z tym płynem hamulcowym . Tak trzeba będzie spróbować. Ostatnio przepływkę kupiłem w sklepie i był to BOSCH i taki właśnie siedzi sobie w mojej A4, odnośnie zakupów na Allegro to nie powiem, że nie kupuję przez Allegro ale co do części do Audiówki to staram się kupować je w sprawdzonym klepie gdzie mam ładne zniżki. |
Ja słyszałem o patencie ze zmywarką do mycia naczyń + Calgonit. Mniejsza z tym. Zadałeś pytanie, to odpowiedziałem. Obecnie na rynku jest więcej podróbek Boscha niż oryginałów. Podrobione są tak, że na pierwszy rzut oka nie rozpoznasz czy to ori czy szit.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 22:18
|
|
|
| WOJTAS-AUDI A4 napisał/a: | | Czyli coś jest na rzeczy z tym płynem hamulcowym | jest dużo bardziej żrący , co za tym idzie penetrujący niż WD40 , może pomagać .
Ps. Jaknie możesz odkręciś zardzewiałej śruby pole fest płynem hamulcowym , odkręcisz jak nówkę. |
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem." |
| Ostatnio zmieniony przez roger110 Nie 14 Mar, 2010 22:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.206, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |