|
|
Audi A4 1,9 diesel - problem z odpalaniem |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Sro 23 Lis, 2011 01:21 Audi A4 1,9 diesel - problem z odpalaniem
|
|
|
Witam! Przeczytałem już sporo tematów szukając odpowiedzi na mój problem i wydawało sie juz że znalazłem ale jednak nie. Problem polega na tym, że po przekręceniu kluczyka w stacyjce kontrolka od świec pali się jakieś 2 sekundy i gaśnie(świece nie nagrzewają się), nawet jak jest temperatura na dworze bliska zeru. Wymienione zostały świece i nic, szukałem na forach i znalazłem, że winny może być przekaźnik albo czujnik temperatury cieczy chłodzącej (chyba G62). Wymienione dzisiaj. Po podpięciu nowego czujnika świece zaczęły grzać dobrze więc wszystko poskładaliśmy. Po ok 2 godzinach jak temperatura na dworze spadła prawie do zera odpalamy a tu znowu to samo. Odpięliśmy czujnik, świece grzeją i auto odpala bez problemu. Od jakiegoś czasu pali mi się inspekcja serwisowa na komputerze. Miałoby to wpływ na reszte? Byłbym wdzięczny za pomoc. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 23 Lis, 2011 10:08
|
|
|
Inspekcja wyświetlana w zegarach nie ma wpływu na usterkę. Jest to tylko przypomnienie.
Proponuję zacząć od sprawdzenia temperatury VAGiem i porównanie ją z temperaturą w zegarach. Możliwe, że nowy czujnik ma również wadę. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
tomeczek376
Władca Pierścieni

Model: inny
Silnik: AJM
Zasilanie: Olej napędowy
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 22 Wrz 2009 Wszystkie posty: 180

Piwa: 1/1 Skąd: Grajewo
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.206, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |