Odpowiedz do tematu
jesli chcesz mieć 123% to sprawdź to co napisał kolega powyżej, ewentualnie dla pewności zasłoń połowę chłodnicy i zobacz czy jest różnica we wskazaniach
Na jakiej podstawie stwierdzasz że po przejechaniu 15km nie masz 90 stopni? Zmierzyłeś to?
Dyferencja w czujniku przeważnie wynosi 1stC 2 to max.
Odpowiedz do tematu
Zrobiłem test zegarów i wszystko przeszło więc to znaczy że zegary są sprawne?
Sprawdź w VAGu jaka temperatura jest w silniku (01) i jaka w zegarach (17). Wtedy ustalisz czy czujnik właściwe ma wskazania. Jak będzie spora rozbieżność to do wymiany czujnik. Jak będzie podobnie to raczej zegary bo one powinny pokazać to co każe im pokazać czujnik.
Ok sprawdze ale jeżeli po przejechaniu 15km nadal nie mam 90 stopni na silniku to wina nie jest termostatu że się za szybko otwiera?
| bonczek87 napisał/a: |
| Ok sprawdze ale jeżeli po przejechaniu 15km nadal nie mam 90 stopni na silniku to wina nie jest termostatu że się za szybko otwiera? |
| Cytat: |
| Ok sprawdze ale jeżeli po przejechaniu 15km nadal nie mam 90 stopni na silniku to wina nie jest termostatu że się za szybko otwiera? |
Na jakiej podstawie stwierdzasz że po przejechaniu 15km nie masz 90 stopni? Zmierzyłeś to?
Dwa dni temu jeździłem po mieście i zrobiłem nawet więcej niż 15km i podłączyłem VAG i pokazywało na nim około 60 stopni i wskazówka na liczniku nawet nie ruszyła..
W 01-Engine czy w 17-Instruments?
W 01 Enginie bo nie wiedziałem że w Instruments też się sprawdza temperaturę.
Porównaj zatem oba wskazania.
Dzisiaj sprawdziłem i rzeczywiście jest różnica około +7-8 stopni między Engine a Instrumetns. Na silniku pokazywało 78 a w zegarach 70. To oznacza że czujnik do wymiany?
Wydaje mi się że od tego powinieneś zacząć. Chyba ta różnica jest za duża. Nie wiem jaka odchyłka według książki jest dopuszczalna ale strzelam że 2-3 stopnie to jeszcze OK ale 8 to już zbyt wiele.
| eleszet napisał/a: |
| Nie wiem jaka odchyłka według książki jest dopuszczalna ale strzelam że 2-3 stopnie to jeszcze OK ale 8 to już zbyt wiele. |
Dyferencja w czujniku przeważnie wynosi 1stC 2 to max.
No to masz odpowiedź. O jeden stopień się machnąłem
Wymieniaj co masz wymienić a dalej zobaczymy.
Wymieniaj co masz wymienić a dalej zobaczymy.
Witam
Wymieniłem co miałem czyli czujnik temp na oryginał nr 059 919 501A i niestety dalej to samo. Po przejechaniu 20km w engine 87 stopni i wiecej nie rosło a w instruments 78 i też dalej nie rosło, co jest dalej nie tak?
Wymieniłem co miałem czyli czujnik temp na oryginał nr 059 919 501A i niestety dalej to samo. Po przejechaniu 20km w engine 87 stopni i wiecej nie rosło a w instruments 78 i też dalej nie rosło, co jest dalej nie tak?
Moze cos z silniczkiem w zegarach lub z zegarami
Odpowiedz do tematu