Elektryka i elektronika » kontrolka AIRBAG zapala sie po 15 minutach jazdy
Odpowiedz do tematu

przejechałem trochę ale nic się nie poprawiło idę zrobić reset
zauważyłem że w vag eeprom nic mi na dole nie pisze żadnych informacji
jest to normalne bo gdziejś w necie widziałem że miał peny opis i km też u mnie nic nie pokazuje :shock:

[ Dodano: Sro 20 Sty, 2016 21:02 ]
niestety odłączenie klemy też nic nie pomogło :-/
nie chciałbym bym Ci cały wieczór zajmować może dajmy sobie dzisiaj już spokój
jak jutro na jakiś pomysł wpadniesz to napiszesz
Dziękuje bardzo za dzisiejszą pomoc :zdrowko: mogę tylko wirtualne piwo posłać
ale może kiedyś będę umiał się odwdzięczyć

Postaw piwo autorowi tego posta

Widzę w tym wsadzie jeszcze kilka braków (zmian). Jak znajdę małą chwilkę, to obrobię go i wyślę. Tym razem chyba załatwimy to przez emila.

Wystawiono 1 piw(a):
herbih

Adi202 napisał/a:
Widzę w tym wsadzie jeszcze kilka braków (zmian). Jak znajdę małą chwilkę, to obrobię go i wyślę. Tym razem chyba załatwimy to przez emila.

Ok to super będę czekał

[ Dodano: Sob 23 Sty, 2016 18:01 ]
;audi;
Witam
na początek Dzięki wielkie Adi202 za pomoc z tym Vinem wszystko gra i buczy,a co do tego problemu z oświetleniem zegarów to też jest wszystko Ok,napiszę może trochę o tym :-) od samego początku był to mój błąd że nic nie powiedziałemo tym że mam w Aucie Automatyczne światło bo w tym przypadku to jest ważne.
Jeżeli Automatyczne światło jest włączone to jak pisałem nie ma problemu,jeżeli jest przełącznik na 0 ustawiony oświecają się zegary i wskazówki jak się załączy motor ale tylko wtedy jak jest dosyć jasno jeżeli jest dosyć ciemno swiecą się tylko wskazówki :mrgreen: a ja ćwiczyłem w garażu dlatego się zegary nie świeciły.To jest takie zabezpieczenie se strony Audi żeby oświecać światło jak nie jest na Auto załączone tylko na 0 .Dodam jeszcze że za to odpowiedzialny jest sensor co znajduje się w Instrumentach nad kierownicą z prawej strony :-> z tym sensorem co jest w lusterku nie ma nic wspólnego napisałem dla potomnych może ktoś kiedyś bedzie szukał :-)

Witam. Panowie mam takie sam problem jak Wy. Auto kupione w Niemczech możliwe, że tam ktoś coś kombinował w liczniku ale po vinie sprawdzałem i jest okej.

Mam tak jak Wy - po 10-15 minutach zapala mi się kontrolka air bag. Sprawdzałem błędy zarówno w grupie 15 mam błąd 01794 jak i w grupach 8,9 i 16. Po zalogowaniu się VCDSem do zegarów mam tylko część vinu. W grupie 15 adaptacji przeprowadzić się nie da w 81 kanale. Wywala błąd. Z tego co wyczytałem tutaj na forum wysypał się vin w sadzie. Dużo czasu mineło zanim tutaj trafiłem - w między czasie wymieniłem czujnik od poduszek ale oczywiście nie pomogło. Znajomy zgrał mi wsad. Mógłbym Cię prosić Adi202 abyś poprawił mi wsad?? Będę bardzo bardzo wdzięczny. ( http://www.speedyshare.com/ - tutaj mój wsad, na forum wrzucić go nie mogłem bo limity jakieś).

Nie wiem czy ma to coś wspólnego z wsadem ale wskazania paliwa mam złe. W baku pełno paliwa a wskazówka leży. Zatankuje za 50 zł pokazuje półzbiornika

Wsad poszedł na emila. Wgraj go i spradź kodowanie zegarów.

Adi202 napisał/a:
Wsad poszedł na emila. Wgraj go i spradź kodowanie zegarów.

Bardzo dziękuje - jesteś mega szybki :) Mógłbyś mi powiedzieć jak kodować zegary?

kamilsyga19 napisał/a:
Mógłbyś mi powiedzieć jak kodować zegary?

Za pomocą myszki i klawiatury. :lol: Sprawdź jakie jest obecnie i daj znać.

Adi202 napisał/a:
kamilsyga19 napisał/a:
Mógłbyś mi powiedzieć jak kodować zegary?

Za pomocą myszki i klawiatury. :lol: Sprawdź jakie jest obecnie i daj znać.

Działa :D jesteś wielki :D

W kodowaniu zegarów mam 311011.

Pojawiły się więcej opcji w FISie. Jest pięknie ;)

Myślisz, że z tymi wskazaniami paliwa to mogłobyć przez licznik? Bo nie wiem czy mam powoli za nowym pływakiem się rozglądać.

Jeżeli masz takie kodowanie jak napisałeś, to jest bałagan (nie chodzi tutaj o adaptację kanału 19 tylko o ogólne kogowanie zegarów).

Wpisz standardowe kodowanie 00001 i sprawdź czy się zmieni wskazanie paliwa.

Nakręciłem coś. Mam 31001. Chciałem wpisać 00001 ale zamienia mi to na 1.

Masz mieć kodowanie 00001. To jest odpowiednie kodowanie dla modeli standardowych bez Quattro.

Adi202 napisał/a:
Masz mieć kodowanie 00001. To jest odpowiednie kodowanie dla modeli standardowych bez Quattro.

Wpisuje kodowanie 00001 daje test i zamienia mi to na 1, usuwa te zera z przodu. Daje save wchodze znowu w grupe 19 daje read i mam 1.

Słuchaj a może dlatego mam 3 z przodu bo mam multitronica?

kamilsyga19 napisał/a:
Adi202 napisał/a:

Wpisuje kodowanie 00001 daje test i zamienia mi to na 1, usuwa te zera z przodu. Daje save wchodze znowu w grupe 19 daje read i mam 1.

Słuchaj a może dlatego mam 3 z przodu bo mam multitronica?

A po cho...e wchodzisz w adaptację? Ty miałeś zmienić tylko kodowanie (07) a nie zmieniać w adaptacji (10). Ustaw ponownie kanał 19 w adaptacji jak był poprzednio, wyjdź z adaptacji, kliknij kodowanie wpisz 00001 po czym zapisz. To wszystko.

Tak ma być?

Dokładnie tak.

Odpowiedz do tematu