Wysłany: Czw 10 Gru, 2009 23:25 A8 4,2 nie chce odpalić na benzynie
Mam "mały problemik". W czasie podrózy, kiedy to rozleciał mi się napinacz paska alternatora byłem zmuszony jechać na aku, aż mi a końcu padł totalnie, pozapalały się wszystkie kontrolki i auto umarło. pojechało auto na warsztat, założyli nowy napinacz, rolki i pasek no i zaczął się kolejny problem - teraz nie chce odpalić na benzynie. Jak odpalam na gazie to bez żadnego problemu. Podłączyłem VAG-a - wykasowałem wszystkie błędy w silniku, ale dalej na benzynie chodzić nie chce. Postęp był taki, że odpaliło z trudem, chwilkę pokulało i silnik zgasł.Efekt taki, jakby nie było paliwa, ale jest jeszcze - jak pokazuje komp na 140km. Sprawdziłem - kolejnych błędów nie łapie. Nie wiem co się mogło stać... Czyżby pompa paliwa?
Mam "mały problemik". W czasie podrózy, kiedy to rozleciał mi się napinacz paska alternatora byłem zmuszony jechać na aku, aż mi a końcu padł totalnie, pozapalały się wszystkie kontrolki i auto umarło. pojechało auto na warsztat, założyli nowy napinacz, rolki i pasek no i zaczął się kolejny problem - teraz nie chce odpalić na benzynie. Jak odpalam na gazie to bez żadnego problemu. Podłączyłem VAG-a - wykasowałem wszystkie błędy w silniku, ale dalej na benzynie chodzić nie chce. Postęp był taki, że odpaliło z trudem, chwilkę pokulało i silnik zgasł.Efekt taki, jakby nie było paliwa, ale jest jeszcze - jak pokazuje komp na 140km. Sprawdziłem - kolejnych błędów nie łapie. Nie wiem co się mogło stać... Czyżby pompa paliwa?
Jest to możliwe, że padła pompa. Czy zapisałeś błędy sterownika? Teoretycznie i tez praktycznie odpadają takie sprawy jak sterownik silnika, immo czy cewki WN. Zostałaby tylko pompa paliwa. Jeżeli jest tak jak piszesz, to zalej z 20L paliwa i spróbuj odpalić, ale przed tym wsłuchaj się czy pompka pracuje- bo jeżeli nie to współczuję zajęcia. Wymiana pompki w A8 zajmuje mi teraz około 30-40min z odkręceniem zbiornika LPG który zamocowany był dokładnie nad deklem pod którym znajduje się właśnie pompka. Debiut zajął mi ..... 4h.
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
est to możliwe, że padła pompa. Czy zapisałeś błędy sterownika? Teoretycznie i tez praktycznie odpadają takie sprawy jak sterownik silnika, immo czy cewki WN. Zostałaby tylko pompa paliwa. Jeżeli jest tak jak piszesz, to zalej z 20L paliwa i spróbuj odpalić, ale przed tym wsłuchaj się czy pompka pracuje- bo jeżeli nie to współczuję zajęcia. Wymiana pompki w A8 zajmuje mi teraz około 30-40min z odkręceniem zbiornika LPG który zamocowany był dokładnie nad deklem pod którym znajduje się właśnie pompka. Debiut zajął mi ..... 4h.
logi zapisałem, ale mam w drugim kompie. jutro napisze jakie wywaliło. Jak wszedłem w zegary wywala błąd 1799 ale ciągle zrywa połączenie i nie mogę skasować. Kontrolka od immobilizera zapala się po włączeniu zapłonu i po chwili gaśnie. błędów w nim też nie mogę sprawdzić, bo zrywa komunikację. WOgóle tym VAGiem za wiele nie mogę podziałać. W główne funkcje wchodzi, ale dodatkowych za bardzo nie lubi.
Co do pompy - po włączeniu słychać, jakby się włączała. jutro zatankuję i sprawdzę dokładnie, bo dzisiaj jestem zbyt wk...iony na to wszystko... jeszcze mi wymiany pompy potrzeba...
logi zapisałem, ale mam w drugim kompie. jutro napisze jakie wywaliło. Jak wszedłem w zegary wywala błąd 1799 ale ciągle zrywa połączenie i nie mogę skasować. Kontrolka od immobilizera zapala się po włączeniu zapłonu i po chwili gaśnie. błędów w nim też nie mogę sprawdzić, bo zrywa komunikację. WOgóle tym VAGiem za wiele nie mogę podziałać. W główne funkcje wchodzi, ale dodatkowych za bardzo nie lubi.
Co do pompy - po włączeniu słychać, jakby się włączała. jutro zatankuję i sprawdzę dokładnie, bo dzisiaj jestem zbyt wk...iony na to wszystko... jeszcze mi wymiany pompy potrzeba...
Pompa zanurzona jest w czymś w rodzaju kubka i jest możliwość, iż nie ma w nim paliwa - przypadek naszego wspólnego kolegi. Zalej jutro (dzisiaj) i daj znać co i jak.
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
paliwo zatankowałem, sprawdziłem bezpiecznik pompy - przepalony. wymieniłem na nowy i dalej nic. chyba jednak pompa umarła...
a to błędy z silnika:
17536
17538
16946
17930
17927
18010
Po wykasowaniu żaden błąd się nie pojawia.
Błędy powiązane są z klemą 30 czyli z napięciem zasilającym m.in. sterownik silnika.
Pompę będziesz musiał jednak sprawdzić. W sumie dziwne zjawisko, ale od czegoś trzeba zacząć.
pzdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum