|
Zamknięty przez: jimv8 Sro 28 Sty, 2015 17:17 |
A8 4,2 nie chce odpalić na benzynie |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Czw 10 Gru, 2009 23:25 A8 4,2 nie chce odpalić na benzynie
|
|
|
Mam "mały problemik". W czasie podrózy, kiedy to rozleciał mi się napinacz paska alternatora byłem zmuszony jechać na aku, aż mi a końcu padł totalnie, pozapalały się wszystkie kontrolki i auto umarło. pojechało auto na warsztat, założyli nowy napinacz, rolki i pasek no i zaczął się kolejny problem - teraz nie chce odpalić na benzynie. Jak odpalam na gazie to bez żadnego problemu. Podłączyłem VAG-a - wykasowałem wszystkie błędy w silniku, ale dalej na benzynie chodzić nie chce. Postęp był taki, że odpaliło z trudem, chwilkę pokulało i silnik zgasł.Efekt taki, jakby nie było paliwa, ale jest jeszcze - jak pokazuje komp na 140km. Sprawdziłem - kolejnych błędów nie łapie. Nie wiem co się mogło stać... Czyżby pompa paliwa? |
_________________ A6 C6 LIFT 2.0 170KM
A4 AVANT 1.9TDI
były:
B4 CABRIO 2.6V6
A6 2,4 165KM
80 B3 1.8 90KM
A6 AVANT 2,4 165KM
A8 4,2V8 310KM
80 B4 AVANT 2.0 115KM
A6 2.6 150KM
80 B4 2.0 115KM
80 B3 1.8S 90KM
80 1.6 75KM |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Czw 10 Gru, 2009 23:39 Re: A8 4,2 nie chce odpalić na benzynie
|
|
|
wbruti napisał/a: | Mam "mały problemik". W czasie podrózy, kiedy to rozleciał mi się napinacz paska alternatora byłem zmuszony jechać na aku, aż mi a końcu padł totalnie, pozapalały się wszystkie kontrolki i auto umarło. pojechało auto na warsztat, założyli nowy napinacz, rolki i pasek no i zaczął się kolejny problem - teraz nie chce odpalić na benzynie. Jak odpalam na gazie to bez żadnego problemu. Podłączyłem VAG-a - wykasowałem wszystkie błędy w silniku, ale dalej na benzynie chodzić nie chce. Postęp był taki, że odpaliło z trudem, chwilkę pokulało i silnik zgasł.Efekt taki, jakby nie było paliwa, ale jest jeszcze - jak pokazuje komp na 140km. Sprawdziłem - kolejnych błędów nie łapie. Nie wiem co się mogło stać... Czyżby pompa paliwa? |
Jest to możliwe, że padła pompa. Czy zapisałeś błędy sterownika? Teoretycznie i tez praktycznie odpadają takie sprawy jak sterownik silnika, immo czy cewki WN. Zostałaby tylko pompa paliwa. Jeżeli jest tak jak piszesz, to zalej z 20L paliwa i spróbuj odpalić, ale przed tym wsłuchaj się czy pompka pracuje- bo jeżeli nie to współczuję zajęcia. Wymiana pompki w A8 zajmuje mi teraz około 30-40min z odkręceniem zbiornika LPG który zamocowany był dokładnie nad deklem pod którym znajduje się właśnie pompka. Debiut zajął mi ..... 4h. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pią 11 Gru, 2009 00:01
|
|
|
Adi202 napisał/a: | est to możliwe, że padła pompa. Czy zapisałeś błędy sterownika? Teoretycznie i tez praktycznie odpadają takie sprawy jak sterownik silnika, immo czy cewki WN. Zostałaby tylko pompa paliwa. Jeżeli jest tak jak piszesz, to zalej z 20L paliwa i spróbuj odpalić, ale przed tym wsłuchaj się czy pompka pracuje- bo jeżeli nie to współczuję zajęcia. Wymiana pompki w A8 zajmuje mi teraz około 30-40min z odkręceniem zbiornika LPG który zamocowany był dokładnie nad deklem pod którym znajduje się właśnie pompka. Debiut zajął mi ..... 4h. |
logi zapisałem, ale mam w drugim kompie. jutro napisze jakie wywaliło. Jak wszedłem w zegary wywala błąd 1799 ale ciągle zrywa połączenie i nie mogę skasować. Kontrolka od immobilizera zapala się po włączeniu zapłonu i po chwili gaśnie. błędów w nim też nie mogę sprawdzić, bo zrywa komunikację. WOgóle tym VAGiem za wiele nie mogę podziałać. W główne funkcje wchodzi, ale dodatkowych za bardzo nie lubi.
Co do pompy - po włączeniu słychać, jakby się włączała. jutro zatankuję i sprawdzę dokładnie, bo dzisiaj jestem zbyt wk...iony na to wszystko... jeszcze mi wymiany pompy potrzeba... |
A4 AVANT 1.9TDI
były:
B4 CABRIO 2.6V6
A6 2,4 165KM
80 B3 1.8 90KM
A6 AVANT 2,4 165KM
A8 4,2V8 310KM
80 B4 AVANT 2.0 115KM
A6 2.6 150KM
80 B4 2.0 115KM
80 B3 1.8S 90KM
80 1.6 75KM |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pią 11 Gru, 2009 00:14
|
|
|
wbruti napisał/a: |
logi zapisałem, ale mam w drugim kompie. jutro napisze jakie wywaliło. Jak wszedłem w zegary wywala błąd 1799 ale ciągle zrywa połączenie i nie mogę skasować. Kontrolka od immobilizera zapala się po włączeniu zapłonu i po chwili gaśnie. błędów w nim też nie mogę sprawdzić, bo zrywa komunikację. WOgóle tym VAGiem za wiele nie mogę podziałać. W główne funkcje wchodzi, ale dodatkowych za bardzo nie lubi.
Co do pompy - po włączeniu słychać, jakby się włączała. jutro zatankuję i sprawdzę dokładnie, bo dzisiaj jestem zbyt wk...iony na to wszystko... jeszcze mi wymiany pompy potrzeba... |
Pompa zanurzona jest w czymś w rodzaju kubka i jest możliwość, iż nie ma w nim paliwa - przypadek naszego wspólnego kolegi. Zalej jutro (dzisiaj) i daj znać co i jak. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pią 11 Gru, 2009 09:41
|
|
|
paliwo zatankowałem, sprawdziłem bezpiecznik pompy - przepalony. wymieniłem na nowy i dalej nic. chyba jednak pompa umarła...
a to błędy z silnika:
17536
17538
16946
17930
17927
18010
Po wykasowaniu żaden błąd się nie pojawia. |
A4 AVANT 1.9TDI
były:
B4 CABRIO 2.6V6
A6 2,4 165KM
80 B3 1.8 90KM
A6 AVANT 2,4 165KM
A8 4,2V8 310KM
80 B4 AVANT 2.0 115KM
A6 2.6 150KM
80 B4 2.0 115KM
80 B3 1.8S 90KM
80 1.6 75KM |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pią 11 Gru, 2009 17:21
|
|
|
wbruti napisał/a: | paliwo zatankowałem, sprawdziłem bezpiecznik pompy - przepalony. wymieniłem na nowy i dalej nic. chyba jednak pompa umarła...
a to błędy z silnika:
17536
17538
16946
17930
17927
18010
Po wykasowaniu żaden błąd się nie pojawia. |
Błędy powiązane są z klemą 30 czyli z napięciem zasilającym m.in. sterownik silnika.
Pompę będziesz musiał jednak sprawdzić. W sumie dziwne zjawisko, ale od czegoś trzeba zacząć.
pzdr |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|
[ Twoje IP to: 3.238.202.29, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |