Elektryka i elektronika » Zasilanie ABS-u
Odpowiedz do tematu

Krzyhoo napisał/a:
no i kaplica :(
nie da się naprawić

czy ma ktoś może taką część na zbyciu?
no i czy to prawda że ten sterownik li i jedynie może być od 2.8q bez esp, żaden inny?
to Ty nie masz ESP???? Napisz numer swojeo sterownika mam ich kilka , to zobaczę co da się zrobić ;-)

Postaw piwo autorowi tego posta

ano nie mam esp, napisze Ci od razu jak go odzyskam, na razie dostałem info telefonicznie że kaput, dzięki!!!

Krzyhoo napisał/a:
ano nie mam esp, napisze Ci od razu jak go odzyskam, na razie dostałem info telefonicznie że kaput, dzięki!!!
spoko, czekam. pozdr

Nie da rady naprawić oznacza już aż tak zdewastowaną elektronikę, czy komuś się nie chce? Ze względu na naszą starą i długą znajomość mogę spróbować tego wyzwania. Ale na początek podaj wszystkie dane twojej Niuni bo nie mogłem ich znaleźć na forum. Tj VIN oraz nr z agregatu ABS.
EDIT

W Twoim modelu występowały 2 rodzaje sterowników bez ESP z literką N i z E. Jeżeli nr na agregacie masz z literką A na końcu, to możesz się dowiedzieć u tego gościa http://allegro.pl/audi-vw...3685157606.html aukcja się zakończyła i nie było ofert kupna. ;-)

Adi202 napisał/a:
Nie da rady naprawić oznacza już aż tak zdewastowaną elektronikę, czy komuś się nie chce? Ze względu na naszą starą i długą znajomość mogę spróbować tego wyzwania. Ale na początek podaj wszystkie dane twojej Niuni bo nie mogłem ich znaleźć na forum. Tj VIN oraz nr z agregatu ABS.
EDIT

W Twoim modelu występowały 2 rodzaje sterowników bez ESP z literką N i z E. Jeżeli nr na agregacie masz z literką A na końcu, to możesz się dowiedzieć u tego gościa http://allegro.pl/audi-vw...3685157606.html aukcja się zakończyła i nie było ofert kupna. ;-)

o rany, ;)
wszystko Ci podam jak wrócę do domu bo nie mam ze sobą dowodu rej.
Parokrotonie próbowałem się dodać do stajni ze wszystkimi namiarami ale nie udało mi się,
wyskakiwały błędy i wszystko co dotychczas wstawiłem itd. się kasowało, więc po którymś razie się poddałem, bo było to maks :zly: pisałem do admina forum ale :cry:

no więc muszę go od kopa wytargać ;)

Spoko no stres. :-D

A który to numer, podesłali mi fotki samego sterownika i są trzy.
Czy może mam sprawdzić numer na pompie?

Adi Ty pw masz zablokowane?

Krzyhoo napisał/a:

No niestety musiałem to zrobić. Od pomocy jest forum nie PW.

Podaj nr z obudowy pompy. Możesz również załączyć fotkę tej naklejki ze sterownika.
pzdr

Adi202 napisał/a:
Krzyhoo napisał/a:

No niestety musiałem to zrobić. Od pomocy jest forum nie PW.

Podaj nr z obudowy pompy. Możesz również załączyć fotkę tej naklejki ze sterownika.
pzdr

Pełna zgoda, no ale oficjalnie nie chcę pisać vin-u ;)
nie mogę załączać już fot bo jest jakiś problem z przepełneiniem, wrzucę zaraz linka, ;)

To wyślij mi na emila

Pasiak napisał/a:
Krzyhoo napisał/a:
nie da się naprawić

no i czy to prawda że ten sterownik li i jedynie może być od 2.8q bez esp, żaden inny?
to Ty nie masz ESP???? Napisz numer swojeo sterownika mam ich kilka , to zobaczę co da się zrobić ;-)

Hej, no więc wczoraj wieczorem wrócił mój sterownik, nie dali rady, jeszcze jakiś inny chciał zobaczyć ale też się poddał, nr 0273004284, może masz?
Adi chcesz go zobaczyć? czy już marne szanse skoro tym razem dwóch już nie partaczy się poddało... w sumie nie mam już nic do stracenia :roll:

miłego Wam i Wielkie Dzięki za pomoc

Krzyhoo napisał/a:
Pasiak napisał/a:
Krzyhoo napisał/a:
nie da się naprawić

Hej, no więc wczoraj wieczorem wrócił mój sterownik, nie dali rady, jeszcze jakiś inny chciał zobaczyć ale też się poddał, nr 0273004284, może masz?
Adi chcesz go zobaczyć? czy już marne szanse skoro tym razem dwóch już nie partaczy się poddało... w sumie nie mam już nic do stracenia :roll:

miłego Wam i Wielkie Dzięki za pomoc

Zobaczyć mogę. Zrób dokładną fotkę całej powierzchni hybrydy. ;-)

Wczoraj dostałem do naprawy sterownik ABS. Jak się okazało "nasi tu byli". Właściciel przyznał się, że znajomy próbował juz go naprawić i....... nie wyszło. Nie dziwię się że nie chce działać skoro jest w takim stanie.

W tle widać zaznaczone miejsca po ścieżkach i połączeniach mikroprocesora. Nad nim brakuje 2, a po lewej stronie 5. Połączenia są tak delikatne, że zbliżenie do nich gorący grot lutownicy powoduje dosłownie wyparowanie. Ścieżki wytrawione zostały przez gorącą kalafonie której nie używa się w tego typie elektroniki.
Tak więc, jeżeli w Twoim sterowniku są tego typu problemy, to faktycznie nie ma co w nim naprawiać.

wysłałem ci duże makro foty wetranaferem, nie doszły?
wole żebyś sam fachowym okiem ocenił ;) ))

scisk
K

Krzyhoo napisał/a:
wysłałem ci duże makro foty wetranaferem, nie doszły?
wole żebyś sam fachowym okiem ocenił ;) ))

scisk
K

No nie doszły. Kiedy wysłałeś?

Odpowiedz do tematu