|
Problem ze światłami dziennymi |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Pon 20 Paź, 2014 14:00 Problem ze światłami dziennymi
|
|
|
Więc tak mam lampy Bi-ksenon bez DRL kodowanie jakie mam ustawione to: 10031 nie mam haka ani czujnika światła, nadwozie kombi. Patrząc na poniższy opis kodowania wygląda, że jest wszystko ok. Jednak nigdy nie zapalają mi się światła dzienne, a chciałbym mieć tak aby po przekręceniu kluczyka zalały się światła dzienne. W tej chwili palą się światła postojowe i mogę włączyć na światła mijania (Bi-ksenon) Proszę o pomoc
Jeśli chodzi o kraj nie mogę zmienić na 2 bo nie zapisuje mi takich ustawień. Nie ma pojęcia jak załączyć światła dzienne.
Kodowanie MCE w nadwoziu B7
?xxxx: Nadwozie
0 - Sedan
1 - Avant
2 - Cabrio
x?xxx: Czujnik światła i deszczu
0 – brak
1 – zainstalowany
xx?xx: Moduł haka
0 – brak
1 – zainstalowany
xxx?x: Reflektory
0 – Halogenowe bez DRL
1 – Halogenowe z DRL
2 - Bi-ksenon z DRL
3 - Bi-ksenon bez DRL
4 - Bi-ksenon z DRL (oświetlenie tablicy rejestracyjnej i tylne światła automatycznie)
xxxx?: Kraj
1 – Reszta Świata / kraje skandynawskie / Dania / Chorwacja / kraje bałtyckie (Bi-ksenon)
2 – Kraje skandynawskie / Dania / Chorwacja / kraje bałtyckie (bez Bi-ksenonu)
3 – USA/Kanada (Bi-ksenon)
4 – Canada (bez Bi-ksenonu)
5 - Specjalne pojazdy |
Ostatnio zmieniony przez innuita33 Czw 23 Paź, 2014 17:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
uszek
Model: D2
Silnik: 4.2 AQF
Zasilanie: B+LPG
Nadwozie: Sedan
Piwa: 3/4 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Pon 20 Paź, 2014 15:47
|
|
|
NIe rozumiem, masz napisane w swoim kodowaniu bez DRL, podajesz opcje kodowan i czemu nie zmienisz na z DRL ? Według mnie powinienes miec 10021 |
Ostatnio zmieniony przez uszek Wto 21 Paź, 2014 16:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pon 20 Paź, 2014 21:03
|
|
|
Lampy mam bez DRL i w kodowaniu też jest bez DRL więc chyba jest ok kodowanie. |
Ostatnio zmieniony przez innuita33 Czw 23 Paź, 2014 17:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
eleszet
..................
Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655
Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Wto 21 Paź, 2014 08:32
|
|
|
Nie powiem Ci na 100% ale skoro nie włączyłeś tej funkcji to jak inaczej chcesz to uruchomić (pomijając kwestie przepisów, które będziesz łamał jak Ci się uda). Nie wiem jak w Twoim aucie jest. Jeśli masz lampę bez DRL a włączysz to w kodowaniu to nie wiem czy lampa zacznie w jakiś sposób zachowywać się na podobieństwo takiej z tą funkcją - tego Ci nie powiem. Ale sprawdzić nie zaszkodzi a może do tego czasu odezwie się tutaj osoba która ma większą wiedzę na ten temat.
I przestańcie z tym DLR. Myślałem że w pierwszym poście przez pomyłkę ale teraz widzę że celowo. Poprawcie swoje posty i wpiszcie DRL (Daytime Running Lights) to kiedyś ktoś szukający info znajdzie ten temat bo nikt w wyszukiwarce nie wpisze z błędem. |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Wto 21 Paź, 2014 08:33
|
|
|
Zmień w kodowaniu 3 na 2. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Czw 23 Paź, 2014 15:30
|
|
|
Witam,
Dziękuję zmieniłem z 3 na 2 i działa. wielkie dzięki |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.205.56.209, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |