Prośbę moja kieruje jednak do kolegi Adi202.
Otoz wczoraj probowalem przy pomocy glowicy VAS i programu Odis Engineering zaktualizowac oprogramowanie sterownika skrzyni Tiptronic w AUdi A6 C6 z 2006r.
Oczywiscie wybralem odpowiedni plik z mojej bazy danych 4F1910156S__0030.sgo i zaczelo sie. Poprzednie oprogramowanie bylo w wersji 0020. Wszystko szlo dobrze do 70%, a potem gwaltownie doszlo do 100% i dostalem zeby wylaczyc i po 5 sek. ponownie wlaczyc zaplon i to potwierdzic wciskajac OK.
Tak tez zrobilem. Niestety otrzymalem wiadomosc ze operacja flashowania zostala odrzucona.
Od tamtej pory skrzynia jest zablokowana i wyskakuja bledy na zegarach ( to oczywiste) Zaden ze sterownikow nie moze polaczyc sie ze sterownikiem skrzyni. Podczas ponownej proby flasha po 10 sek wyskakuje zakonczenie flashowania i podobne komunikaty jak poprzednio.
Jednak za drugim razem pojawil sie juz na FISie komunikat Baterie Schwach (Slaby akumulator).
Czy moze to byc przyczyna niemozliwosci ponownego sflashowania?
Dodam, ze skrzynia w dalszym ciagu ma software 0020.
Bede Ci bardzo wdzieczny za jakakolowiek odpowiedz i ewentualnie wskazowki jak moglbym te skrzynie postawic na nogi?
U mnie cala operacja przebiegla bezproblemowo, a u kuzyna spotkala mnie przykra niespodzianka
Pozdrawiam serdecznie i oczekuje szybkiej odpowiedzi.