|
Problem z otwieraniem zamka z pilota...A4 B6 |
Autor |
Wiadomość |
Ugh
Model: A4 B6 quattro
Silnik: 3.0
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: sedan
|
Wysłany: Sob 26 Maj, 2012 23:36 Problem z otwieraniem zamka z pilota...A4 B6
|
|
|
Witam, mam taki problem w A4 B6...Centralny zamek w ogole nie reaguje na pilota. Natomiast, gdy siedze we wnatrz auta i bawie sie pilotem to wszystko dziala jak nalezy. Gdy wyjde na zewnatrz nie jest juz kolorowo. Brak reakcji zamka na pilota. Pierwsze co zrobilem to wymienilem baterie, ale nic to nie dalo. Centralny dziala po wlozenie kluczyka do zamka, szyby rowniez smigaja...Zna ktos odpowiedz na ta zagadke?Przeszukalem kilka forum i nic nie znalazlem na ten temat...Z gory dzieki... |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie 27 Maj, 2012 06:16
|
|
|
Ugh napisał/a: | Witam, mam taki problem w A4 B6...Centralny zamek w ogole nie reaguje na pilota. Natomiast, gdy siedze we wnatrz auta i bawie sie pilotem to wszystko dziala jak nalezy. Gdy wyjde na zewnatrz nie jest juz kolorowo. Brak reakcji zamka na pilota. Pierwsze co zrobilem to wymienilem baterie, ale nic to nie dalo. Centralny dziala po wlozenie kluczyka do zamka, szyby rowniez smigaja...Zna ktos odpowiedz na ta zagadke?Przeszukalem kilka forum i nic nie znalazlem na ten temat...Z gory dzieki... | sprawdzałeś drugiego piota?
p.s zapraszamy do działu przywitań |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
|
|
|
|
|
|
Ugh
|
Wysłany: Nie 27 Maj, 2012 09:11
|
|
|
Mam tylko jeden pilot i kluczyk plastikowy, serwisowy z jakims nr...bodajze od immobilaisera...chce kupic oryginalny kluczyk na allegro i zaprogramowac go do mojego auta....myslisz, ze to winna pilota?patrzac na niego stwierdzam, ze jest troche zmeczony zyciem... |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie 27 Maj, 2012 13:10
|
|
|
Ugh napisał/a: | Mam tylko jeden pilot i kluczyk plastikowy, serwisowy z jakims nr...bodajze od immobilaisera...chce kupic oryginalny kluczyk na allegro i zaprogramowac go do mojego auta....myslisz, ze to winna pilota?patrzac na niego stwierdzam, ze jest troche zmeczony zyciem... | jest to mozliwe,ale dokąd nie będziesz miał drugiego pilota,to nie będziemy mieli 100% pewności |
POMAGAM TYLKO NA FORUM
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A2 1,4 MPI
Audi A2 1.4 TDI
Audi A4 B5 1.8
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie 27 Maj, 2012 19:08
|
|
|
Zaglądnij do modułu komfortu czy nie ma w nim wody i zmierz antenę czy nie ma zwarcia do masy. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
Ugh
|
Wysłany: Wto 29 Maj, 2012 18:06
|
|
|
Zaprowadzilem auto do elektryka, zmierzyl zasieg pilota na jakims urzadzeniu i faktycznie pilot mial zimne luty czy cos takiego, cos tam pogrzebal, zasieg pilota sie poprawil z punktu teorytecznego...Niestety...Poprawilo sie jedynie o tyle, ze lapie chociaz przy szybkie za 2 czy 3 razem...Jutro ma zagladnac do anteny...Zobaczymy czy naprawi... |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 09 Cze, 2012 13:04
|
|
|
Witam też mam problem z centralnym:( od czasu jak mi zalało moduł komfortu to nie działa mi otwieranie ani zamykanie z pilota, wymieniłem na nowy identyczny i w dalszym ciągu nie działa, byłem u elektryka żeby właśnie od nowa mi zakodował kluczyki, ale powiedział że jest jeszcze jakiś inny problem ponieważ komputer nie może się połączyć z centralnym, aha powiedział jeszcze że wyskakuje jakiś błąd radia, może mieć to coś wspólnego z centralnym???? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 09 Cze, 2012 14:13
|
|
|
BYLLY87 napisał/a: | wyskakuje jakiś błąd radia, może mieć to coś wspólnego z centralnym???? Pozdrawiam | radio nie ma z tym nic wspólnego Jestes pewien,że nowy moduł jest ok? Sprawdzałeś w jakim stanie sa wtyczki? |
POMAGAM TYLKO NA FORUM
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A2 1,4 MPI
Audi A2 1.4 TDI
Audi A4 B5 1.8
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 09 Cze, 2012 15:08
|
|
|
Z pilotem może być wszystko ok, tylko akumulator słaby. |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 09 Cze, 2012 20:03
|
|
|
sprawdzałem i nawet sprawdzał mi to elektryk, dzisiaj znów próbowaliśmy się połączyć z tym centralnym i nie można i właśnie ruszałem wtyczkami z tego modułu,popsikaliśmy takim preparatem do elektryki, już nie wiem co jeszcze sprawdzić żeby móc się połączyć z tym centralnym |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 09 Cze, 2012 21:10
|
|
|
BYLLY87 napisał/a: | sprawdzałem i nawet sprawdzał mi to elektryk, dzisiaj znów próbowaliśmy się połączyć z tym centralnym i nie można i właśnie ruszałem wtyczkami z tego modułu,popsikaliśmy takim preparatem do elektryki, już nie wiem co jeszcze sprawdzić żeby móc się połączyć z tym centralnym | podłacz i sprawdź inny moduł |
POMAGAM TYLKO NA FORUM
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A2 1,4 MPI
Audi A2 1.4 TDI
Audi A4 B5 1.8
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 09 Cze, 2012 21:36
|
|
|
BYLLY87 napisał/a: | dzisiaj znów próbowaliśmy się połączyć z tym centralnym i nie można |
Pod jakim adresem próbowaliście się połączyć z centralnym zamkiem 35 czy 46? |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie 10 Cze, 2012 08:59
|
|
|
wiesz co w sumie to nie wiem, ale on ma taki profesjonalny sprzęt, jeszcze mu się nie zdarzyło żeby z czymś się nie udało podłączyć, no chyba że on sam nie wie do końca co się dzieje i jak się do tego podłączyć |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie 10 Cze, 2012 10:00
|
|
|
Samo posiadanie profesjonalnego sprzętu nie gwarantuje sukcesu. Jeżeli chodzi o C5, to z modułem komfortu połączysz się przez adres 35 czyli centralny zamek. |
|
|
|
|
|
Ugh
|
Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 14:12
|
|
|
Borykam sie caly czas z tym samym problemem...Dokupilem drugi kluczyk o tych samych nr co oryginalny, gosc mi to zakodowal, ale zasieg nic sie nie zmienil...to sa dopiero czary... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.85, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |