|
|
[a4 b6] Navigation plus audi |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Nie 27 Kwi, 2014 11:31
|
|
|
Interfejs powinien mieć 6 przewodów. 2 to masa i zasilanie, 4 to magistrala CAN.
Jak rozbierzesz czarną wtyczkę, to zobaczysz na niej ponumerowane skrajne pola 1,6,7 i 12
6 to stały plus który powinieneś podłączyć do grubego czerwonego przewodu zasilającego RNS, 12 to masa podłącz do brązowego przewodu w RNS.
2 to CAN L - podłącz do pinu 19 w niebieskiej wtyczce zegarów
3 to CAN H podłącz do pinu 20 w niebieskiej wtyczce zegarów.
8 CAN L podłacz do pinu 26 w RNS
9 CAN H podłącz do pinu 13 w RNS. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 02 Maj, 2014 18:45
|
|
|
podłączyłem juz Tuner TMC dorzuciłem brakujące kabelki.Przy właczeniu radia nie pojawia sie juz komunikat:
RDS-TMC tuner:
Connection to RDS-TMC tuner is faulty or could not be established.
Wciaż na fisie nic sie nie pojawia, domyslam sie ze trzeba przekodowac cos, mam taki kabelek co musze do niego dopasowac zeby mi odpalił (program).
foto.
http://zapodaj.net/4406e9d7fb0a4.jpg.html |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 02 Maj, 2014 18:50
|
|
|
Dość stabilnym programem jest vag com 311. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2014 21:31
|
|
|
udało mi sie połaczyc vag-iem, wszystko odczytuje. tylko gdzie teraz wejsc i co wpisac.
Posiadam Navigation Plus + TMC + zmieniarka Audi CD changer w schowku, bez Bose, tuba niskotonowa w bagazniku orygniał. Dodatkowa mam problem bo nie gra mi przód głosników po przełozeniu z Concert II na Navi. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2014 21:35
|
|
|
Na początek weź się za te głośniki przednie. Prawdopodobnie Navi zakodowana jest pod Bose.
Podaj kodowanie swojej RNS. Połącz się z adresem 56 Radio ( nie 37 nawigacja) i napisz co tam widzisz. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2014 09:33
|
|
|
Polaczylem sie adresem 56 zakladka:
Controller Info ::
Soft Coding: 00017
Component Radio : BNO 0001
Shop# : WSC 46582 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2014 11:32
|
|
|
Zmień z 00017 na 00207 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2014 12:05
|
|
|
kanal 56> pozniej rozumiem 10 > i pozniej jaka wartosc wprowadzic ? zeby zmienic |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2014 12:10
|
|
|
| bartek_454 napisał/a: | | kanal 56> pozniej rozumiem 10 > i pozniej jaka wartosc wprowadzic ? zeby zmienic | 56 to nie kanał tylko adres.
Klikasz na okienko 56 RADIO> 07 kodowanie i wpisujesz wartość 00207 i zatwierdzasz.
Przednie głośniki powinny zagrać. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2014 12:35
|
|
|
okej, głośniki już grają |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2014 12:41
|
|
|
Teraz zegary. 17 Instruments > 10 Adaptacja > kanał 62 > do wyświetlonej wartości dodaj 4 >test i zapisz. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2014 13:50
|
|
|
Wielkie dzięki kolego "Adi202 " za cala pomoc przy podłączeniu Navi. Wszystko już działa.Pozostaje mi blad Airbag 01588 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2014 13:56
|
|
|
| bartek_454 napisał/a: | | Wielkie dzięki kolego "Adi202 " za cala pomoc przy podłączeniu Navi. Wszystko już działa.Pozostaje mi blad Airbag 01588 |
Proszę bardzo. Jeżeli nie poradzisz sobie z Airbag, to załóż nowy temat w odpowiednim dziale.
pzdr |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 29 Cze, 2014 16:07
|
|
|
Witam, mam wgrana mapkę do navi i podłączona antenę nowa(stara niesprawna), dopiero teraz miałem możliwość przetestowania nawigacji, po przejechaniu 30 km zauważyłem ze opóźnia o 300-400 m prawdziwe położenie i nie działa płynnie. Sygnał gala mam wpięty na 21 pin zielona wtyczka licznik.Zakupiłem adapter podłączając navi, i sygnał GALA/ABS idzie z jednego źródła (od 2003 roku Gala idzie ponoć z ABS) mam auto z końcówki 2003. Czyli żeby sprawnie działało rozumiem ze potrzebuje Sygnał ABS z lewego kolo którego nie mam, i po to samo źródło wpinam GALA i ma działać? tylko skąd pobrać sygnał ABS żeby
było jak najmniej przeciągania
Sprawdzilem ustawienia navi, rozmiar kol odpowiedni.
Kabel NAV 26 max:
http://allegro.pl/kabel-n...4294220472.html |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 29 Cze, 2014 19:40
|
|
|
Bezpośrednio z ABSu. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Car Audio |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |