Car Audio » [a4 b6] Navigation plus audi
Odpowiedz do tematu

obecnie mam 0017 a i jakie przewody antenowe potrzebuje z tunerboxa do RNS?Czarna kostke posiadam ale oprócz niej jeszcze cos musze.

Postaw piwo autorowi tego posta

Wpisz 207. Tuner TMC podłaczony jest między anteną a RNS więc potrzebujesz 2 przejściówki antenowe - między anteną radiową a tunerem i miedzy tunerem a RNS.

Głośniki przednie graja :) .A co do kabli antenowych to nigdzie nie mogę ich znaleść oprócz całego zestawy na allegro :/

Kup zestaw lub nie podłączaj anten. Funkcja TMC i tak u nas jest do bani.

po zakupie emulatora zmieniarki i podlaczeniu do kostki iso okazało sie że w 8 pinowej kostce niemam wogóle kabli :/ . Powie mi ktoś z kod je ewentualnie pociagnać?Czy wystarczy tylko + i -?

YamahaRone napisał/a:
po zakupie emulatora zmieniarki i podlaczeniu do kostki iso okazało sie że w 8 pinowej kostce niemam wogóle kabli :/ . Powie mi ktoś z kod je ewentualnie pociagnać?Czy wystarczy tylko + i -?
Sprecyzuj to, bo nie rozumiem o co chodzi. :mrgreen:

Witam , zakupiłem navigation plus RNS-D , obecnie mam symphony II , i teraz pytanko wyjołem radyjko i w to miejsce po podłaczeniu kostek w swoje miejsce navi mi nieodpala , prosze mi pomóc jesem zielony w elektronice samochodowej , niewiem co mam zrobic zeby ta navi odpaliła , czytałem w pierwszym poscie ze nalezy poprowadzic dodatkowe zasilanie pod safe , ale skad mam to zaislanie poprowadzic zeby ta nawi wkoncu odpaliła.??

Musisz podłączyć Safe oraz stacyjkę. Jeżeli wcześniej miałeś Symphony, to we wtycze będziesz mieć tylko 3 przewody w górnym szeregu plus i diagnozę (kline) i w dolnym masę. Musisz dorzucić zworę z plusa w otwór między plusem a diagnozą, oraz w otwór w dolnym rzędzie (pod diagnozą) sterowanie ze stacyjki.

Rozumiem a pod to safe to mam ciągnąć zasilania z aku z plusa na safe??

razor38 napisał/a:
Rozumiem a pod to safe to mam ciągnąć zasilania z aku z plusa na safe??

Z plusa radia.

Ok.gala z licznika a canH i can L skąd mam pociągnąć i gdzie się wpiasc, muszę jeszcze sprawdzić czy w swoim symfony II były w kostce can H i can ,, jeśli będą to gdzie mam się wpisać w rns-d.?

razor38 napisał/a:
Ok.gala z licznika a canH i can L skąd mam pociągnąć i gdzie się wpiasc, muszę jeszcze sprawdzić czy w swoim symfony II były w kostce can H i can ,, jeśli będą to gdzie mam się wpisać w rns-d.?

Z CANem nie wepniesz się do RNS. Potrzebujesz TMS. Na forum jest opisane bardzo dokładnie co z czym się je.

Ok dzięk, a te adaptery pług and play, warto kupić i podłączyć przez to?

Warto.

Super, czyli po podłączeniu adaptera już nietrzeba ciągnąć plusa na safe, tylko z licznika na gale dobrze mówię?

[ Dodano: Pią 13 Mar, 2015 16:35 ]
Zrobiłem mostek z plusa z radia na safe i dalej navi nieodpala.

[ Dodano: Pią 13 Mar, 2015 16:43 ]
I taki adapter chcę zakupić http://allegro.pl/adapter...163248141.html, czy on wystarczy zeby navi wkoncu odpaliła bez zadnych kombinacji i ciągniecia plus i minus itp , oprócz samej gali ???

[ Dodano: Pią 13 Mar, 2015 17:19 ]
Adi202, Witam , prosze o poradę wziołem plusa z radia zmostkowałem go i dałem na safe , navi nieodpala mi wogule , chcę zapytac czy musi byc to podłaczenie plusa na safe zeby nawi odpaliła , czy wystarczy sam plus i minus tak jak jest orginalnie z symphony II zeby navi chociaz odpaliła .?? pozdrawiam

Odpowiedz do tematu