Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
 Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
   

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Poprzedni temat «» Następny temat
[A6 C4] gaśnie DELTA z BOSE
Autor Wiadomość
drmort 



Model: C4 A6
Silnik: AEL 2,5
Zasilanie: ON
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 19 Lis 2012
Wszystkie posty: 61



Piwa: 3/1
Skąd: Otwock
Wysłany: Sob 25 Sty, 2014 12:26   [A6 C4] gaśnie DELTA z BOSE
     



Siemanko,

jest tu paru fachmanów od audio więc zapodam taką oto ciekawostkę.

Mam A6 C4 sedan z Deltą (szeroką) + komplet BOSE.
Jak stoi na mrozie to jest ok - radio się włącza i pogra nawet kilka minut.
Później jak auto się rozgrzeje - radio zaczyna przygasać i po chwili wyłącza się
(podświetlenie działa normalnie).

Podobnie jest jak auto stoi w ciepłym garażu - wówczas przeważnie wcale się nie odpali.
(Wyświetlacz się trochę rozjaśnia ale RDS się nie pojawia).

Taka sytuacja....

Ma ktoś pomysł ? Pewnie jakiś styk zawilgocony albo co...
_________________
Moje miłości:
Audi A6 C4 AEL'96 quattro
Audi 5000 C2 DE '82 relacja z odbudowy na FB
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Pasiak 
NACZELNIK



Model: A6 quattro
Silnik: ASN
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Zaproszone osoby: 36
Pomógł: 86 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 4
Wszystkie posty: 6713



Piwa: 271/156
Skąd: Crewe/SC
Wysłany: Sob 25 Sty, 2014 13:49   Re: [A6 C4] gaśnie DELTA z BOSE
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A6 C5 (Typ 4B)  Audi  A6 C5 (Typ 4B) Quattro   2000  



drmort napisał/a:
Siemanko,

jest tu paru fachmanów od audio więc zapodam taką oto ciekawostkę.

Mam A6 C4 sedan z Deltą (szeroką) + komplet BOSE.
Jak stoi na mrozie to jest ok - radio się włącza i pogra nawet kilka minut.
Później jak auto się rozgrzeje - radio zaczyna przygasać i po chwili wyłącza się
(podświetlenie działa normalnie).

Podobnie jest jak auto stoi w ciepłym garażu - wówczas przeważnie wcale się nie odpali.
(Wyświetlacz się trochę rozjaśnia ale RDS się nie pojawia).

Taka sytuacja....

Ma ktoś pomysł ? Pewnie jakiś styk zawilgocony albo co...
zacznij od sprawdzenia napięcia na kostce ISO wtedy kiedy radio nie dziala.
_________________
Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku
.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Sob 25 Sty, 2014 14:52   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Zimne luty w radiu. Miałem podobną sytuację. Radio na czuwaniu (gałka wyciśnięta) załaczało się samo.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
drmort 



Model: C4 A6
Silnik: AEL 2,5
Zasilanie: ON
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 19 Lis 2012
Wszystkie posty: 61



Piwa: 3/1
Skąd: Otwock
Wysłany: Sob 25 Sty, 2014 19:46   
     



Adi202 napisał/a:
Zimne luty w radiu. Miałem podobną sytuację. Radio na czuwaniu (gałka wyciśnięta) załaczało się samo.


No tak ale kiedyś grało dobrze, to tak się kiepści od niedawna.

ale mogę w sumie w nie zajrzeć, podesłać jakąś fotę?
_________________
Moje miłości:
Audi A6 C4 AEL'96 quattro
Audi 5000 C2 DE '82 relacja z odbudowy na FB
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Sob 25 Sty, 2014 19:50   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



drmort napisał/a:
Adi202 napisał/a:
Zimne luty w radiu. Miałem podobną sytuację. Radio na czuwaniu (gałka wyciśnięta) załaczało się samo.


No tak ale kiedyś grało dobrze

Moje również zanim się popsuło.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
drmort 



Model: C4 A6
Silnik: AEL 2,5
Zasilanie: ON
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 19 Lis 2012
Wszystkie posty: 61



Piwa: 3/1
Skąd: Otwock
Wysłany: Nie 26 Sty, 2014 10:11   
     



Adi202 napisał/a:
drmort napisał/a:
Adi202 napisał/a:
Zimne luty w radiu. Miałem podobną sytuację. Radio na czuwaniu (gałka wyciśnięta) załaczało się samo.


No tak ale kiedyś grało dobrze

Moje również zanim się popsuło.


chodzi mi o to że zimne luty są wynikiem niefachowej naprawy
same z siebie chyba się nie pojawiają?

a w radiu nic nie było grzebane
chociaż kto wie...kupiłem używkę
może być tak że zimne luty ujawniają się po czasie?
_________________
Moje miłości:
Audi A6 C4 AEL'96 quattro
Audi 5000 C2 DE '82 relacja z odbudowy na FB
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Nie 26 Sty, 2014 11:02   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



drmort napisał/a:
Adi202 napisał/a:
drmort napisał/a:
Adi202 napisał/a:
Zimne luty w radiu. Miałem podobną sytuację. Radio na czuwaniu (gałka wyciśnięta) załaczało się samo.


No tak ale kiedyś grało dobrze

Moje również zanim się popsuło.


chodzi mi o to że zimne luty są wynikiem niefachowej naprawy
same z siebie chyba się nie pojawiają?

a w radiu nic nie było grzebane
chociaż kto wie...kupiłem używkę
może być tak że zimne luty ujawniają się po czasie?

Lut jako połączenie elektryczne ulega po czasie uszkodzeniu i jest obojętne czy radio było już naprawiane czy nie.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
drmort 



Model: C4 A6
Silnik: AEL 2,5
Zasilanie: ON
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 19 Lis 2012
Wszystkie posty: 61



Piwa: 3/1
Skąd: Otwock
Wysłany: Sro 30 Kwi, 2014 12:26   
     



Taka ciekawostka,

odkąd zrobiło się ciepło radio gra idealnie,
włącza się wyłącza normalnie, nie przerywa.

Czyżby pod wpływem temperatury jakieś styki wróciły do normy?

Co do zimnych lutów radio było rozebranie, przejrzane (wizualnie nie stwierdzono zimnych lutów)
po czym złożone z powrotem.
_________________
Moje miłości:
Audi A6 C4 AEL'96 quattro
Audi 5000 C2 DE '82 relacja z odbudowy na FB
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » Car Audio

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów [A100 c3 US 91r] Delta Bose II problem
t-rc Car Audio 1 Sob 10 Gru, 2011 21:34
Adi202
Brak nowych postów [all] naprawa wąskich Audi Gamma, Del...
drmort Elektryka i elektronika 0 Pon 26 Sty, 2015 10:47
drmort
Brak nowych postów Delta CC
glinek94 Car Audio 11 Nie 25 Mar, 2012 20:15
Adi202
Brak nowych postów radio delta cc zmieniarka
pasjonataudi69 Car Audio 2 Sro 30 Cze, 2010 01:18
pasjonataudi69
Brak nowych postów radio audi delta
daniello85 Pytajnik, czyli zielono mi ;) 6 Pon 08 Lut, 2016 09:04
Adi202



[ Twoje IP to: 34.236.38.146, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności