|
Przesunięty przez: jimv8 Pon 12 Mar, 2012 07:25 |
radio chorus brak kodu |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 21:07 radio chorus brak kodu
|
|
|
jak w temacie.posiadam w swojej audiczce radio chorus i nie mam do niego kodu .po wizycie u mechanika w aucie jest głucho radio nie odpaliło myślałem,że może na radiu będzie lub w książce od radia ale niestety na radiu sa ale chyba nie jest to kod a w książce wyrwana kartka z kodem. może vagiem sczyta ten kod a jak nie to co mi poradzicie? może jest jakiś sposób bez wizyty w serwisie |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 23:38
|
|
|
VAGiem kodu nie odczytasz, masz 2 mozliwości, albo zanieśc radio do dobrego elektronika aby sczytał kod lub wizyta w serwisie |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 21 Sty, 2012 08:32
|
|
|
chyba nie obędzie się bez wizyty u elektronika bo radio ma jeszcze jedną wadę, siła głosu mi szaleje a to pewnie procesor jak wyczytałem gdzieś na forum,tylko nie wiem czy to wszystko mi się będzie opłacało czy nie lepiej podmienić na inne też z audi tylko jakie?co podpasuje żeby nic nie zmieniać i żeby na fisie wyświetlało? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 21 Sty, 2012 17:52
|
|
|
Jezeli posiadasz kabel do diagnostyki obdII to poszukaj na necie Car radio code calculator i mozesz samemu probowac je rozkodowac |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 21 Sty, 2012 21:05
|
|
|
| maxik112 napisał/a: | | Jezeli posiadasz kabel do diagnostyki obdII to poszukaj na necie Car radio code calculator i mozesz samemu probowac je rozkodowac | tego radia nie rozkodujesz w ten sposób...., co do zaiany na inne radio to Concert bedzie łokej |
POMAGAM TYLKO NA FORUM
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 21 Sty, 2012 21:45
|
|
|
tak mi się wydaje ,że przez obd2 nie pójdzie a co do zmiany to się jeszcze zastanowię może i concert tylko który? może concert plus podobno jest bez tej wady z głosem |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 21 Sty, 2012 23:14
|
|
|
a nie myslałeś aby pozostać przy obecnym? Po naprawie bedziesz miał pewność ,że jeszcze długo Ci posluzy, a tak nigdy nie wiesz co kupisz |
POMAGAM TYLKO NA FORUM
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 09:16
|
|
|
tak naprawdę to wolałbym żeby zostało tylko czy cena naprawy i rozkodowania będzie opłacalna.czeka mnie jeszcze wymiana głośników( przód) z noki na coś lepszego może coś poradzicie |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 10:35
|
|
|
| karollo95 napisał/a: | | tak naprawdę to wolałbym żeby zostało tylko czy cena naprawy i rozkodowania będzie opłacalna.czeka mnie jeszcze wymiana głośników( przód) z noki na coś lepszego może coś poradzicie | ja by Ci poradził zainwestować w BOSE |
POMAGAM TYLKO NA FORUM
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 20:10
|
|
|
jak bose to chyba całość ale może się mylę,ojejku tyle tego na allegro co mam wybrać żeby podpasowało a radyjko daje do naprawy niema to jak ori.i z fisem nie będzie problemów |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 20:52
|
|
|
Moim zdaniem powinieneś zainwestować w Audi Concert. Wszystkie Audi Chorus posiadały wadę głośności więc samo rozkodowanie nie rozwiąże problemu. Całkowity koszt przywrócenia radia do życia przewyższy 150zł. Nie istnieją żadne kalkulatory do tego radia, nie ma też możliwości odczytu kodu przez K line czyli OBD Jedynym sposobem jest odczyt bezpośrednio z procesora lub wizyta w ASO. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 19:42
|
|
|
czyli audi concert plus ,czy zwykły concert i z fisem nie będzie problemów?podłączam i ma działać? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 20:29
|
|
|
| karollo95 napisał/a: | | czyli audi concert plus ,czy zwykły concert i z fisem nie będzie problemów?podłączam i ma działać? |
Dokładnie tak jak piszesz. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 21:39
|
|
|
Nawet bardzo dobre. W dodatku cena promocyjna. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.207, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |