Car Audio » [a4 b6] Navigation plus audi
Odpowiedz do tematu

Interfejs powinien mieć 6 przewodów. 2 to masa i zasilanie, 4 to magistrala CAN.
Jak rozbierzesz czarną wtyczkę, to zobaczysz na niej ponumerowane skrajne pola 1,6,7 i 12
6 to stały plus który powinieneś podłączyć do grubego czerwonego przewodu zasilającego RNS, 12 to masa podłącz do brązowego przewodu w RNS.
2 to CAN L - podłącz do pinu 19 w niebieskiej wtyczce zegarów
3 to CAN H podłącz do pinu 20 w niebieskiej wtyczce zegarów.
8 CAN L podłacz do pinu 26 w RNS
9 CAN H podłącz do pinu 13 w RNS.

Postaw piwo autorowi tego posta

podłączyłem juz Tuner TMC dorzuciłem brakujące kabelki.Przy właczeniu radia nie pojawia sie juz komunikat:
RDS-TMC tuner:
Connection to RDS-TMC tuner is faulty or could not be established.

Wciaż na fisie nic sie nie pojawia, domyslam sie ze trzeba przekodowac cos, mam taki kabelek co musze do niego dopasowac zeby mi odpalił (program).

foto.
http://zapodaj.net/4406e9d7fb0a4.jpg.html

Dość stabilnym programem jest vag com 311.

udało mi sie połaczyc vag-iem, wszystko odczytuje. tylko gdzie teraz wejsc i co wpisac.
Posiadam Navigation Plus + TMC + zmieniarka Audi CD changer w schowku, bez Bose, tuba niskotonowa w bagazniku orygniał. Dodatkowa mam problem bo nie gra mi przód głosników po przełozeniu z Concert II na Navi.

Na początek weź się za te głośniki przednie. Prawdopodobnie Navi zakodowana jest pod Bose.
Podaj kodowanie swojej RNS. Połącz się z adresem 56 Radio ( nie 37 nawigacja) i napisz co tam widzisz.

Polaczylem sie adresem 56 zakladka:
Controller Info ::

Soft Coding: 00017
Component Radio : BNO 0001
Shop# : WSC 46582

Zmień z 00017 na 00207

kanal 56> pozniej rozumiem 10 > i pozniej jaka wartosc wprowadzic ? zeby zmienic

bartek_454 napisał/a:
kanal 56> pozniej rozumiem 10 > i pozniej jaka wartosc wprowadzic ? zeby zmienic
56 to nie kanał tylko adres.
Klikasz na okienko 56 RADIO> 07 kodowanie i wpisujesz wartość 00207 i zatwierdzasz.
Przednie głośniki powinny zagrać.

okej, głośniki już grają

Teraz zegary. 17 Instruments > 10 Adaptacja > kanał 62 > do wyświetlonej wartości dodaj 4 >test i zapisz.

Wielkie dzięki kolego "Adi202 " za cala pomoc przy podłączeniu Navi. Wszystko już działa.Pozostaje mi blad Airbag 01588

bartek_454 napisał/a:
Wielkie dzięki kolego "Adi202 " za cala pomoc przy podłączeniu Navi. Wszystko już działa.Pozostaje mi blad Airbag 01588

Proszę bardzo. Jeżeli nie poradzisz sobie z Airbag, to załóż nowy temat w odpowiednim dziale.
pzdr

Witam, mam wgrana mapkę do navi i podłączona antenę nowa(stara niesprawna), dopiero teraz miałem możliwość przetestowania nawigacji, po przejechaniu 30 km zauważyłem ze opóźnia o 300-400 m prawdziwe położenie i nie działa płynnie. Sygnał gala mam wpięty na 21 pin zielona wtyczka licznik.Zakupiłem adapter podłączając navi, i sygnał GALA/ABS idzie z jednego źródła (od 2003 roku Gala idzie ponoć z ABS) mam auto z końcówki 2003. Czyli żeby sprawnie działało rozumiem ze potrzebuje Sygnał ABS z lewego kolo którego nie mam, i po to samo źródło wpinam GALA i ma działać? tylko skąd pobrać sygnał ABS żeby
było jak najmniej przeciągania
Sprawdzilem ustawienia navi, rozmiar kol odpowiedni.

Kabel NAV 26 max:
http://allegro.pl/kabel-n...4294220472.html

Bezpośrednio z ABSu.

Odpowiedz do tematu