Wysłany: Wto 02 Kwi, 2013 00:02 Audi Concert II - nie odtwarza płyt
Witam!
Kupiłem parę dni temu swój pierwszy samochód. Udało mi się trafić na Audi Concert II z systemem Nokia co mnie ucieszyło. Przy kupnie auta sprawdziłem również czy radio odczytuje płytę. Złożyło się tak, że płyta była już wsadzona wiec mogłem to sprawdzić od ręki. Płyta odtwarzała się poprawnie i czysto.
Nagrałem własną płytę przez Nero w formacie CD Audio (*.cda). Wsadziłem ją do odtwarzacza i usłyszałem przerywaną muzykę. Wyciągnąłem płytę i przeczyściłem. Problem się zmniejszył ale w dalszym ciągu ją przerywało.
Dzisiaj wsadziłem oryginalny nośnik z empiku i nie działał w ogóle. Co gorsza nagle nie działa mi żadna z płyt, nawet te poprzednio testowane.
Problem wygląda następująco:
Radio wciąga nośnik bez problemu i zaczyna odczytywać. Następuje rozpoczęcie odtwarzania. Timer działa poprawnie ale dźwięku nie ma. Wszystkie informacje się zgadzają. Mogę przewijać, zmieniać utwory itd ale nie mam dźwięku.
MOJE PYTANIE:
Co mogę zrobić by to naprawić? Próbowałem trochę dmuchnąć do otworu ale z zerowym skutkiem. Czy to może być brudny laser, czy jedna coś poważniejszego? Jeżeli brudny to jak czyścić. Nie ukrywam, że nie uśmiecha mi się wyciąganie i rozkręcenia odtwarzacza.
Nie ukrywam, że nie uśmiecha mi się wyciąganie i rozkręcenia odtwarzacza.
W tym przypadku chyba nie będzie innego wyjścia. Na początek odłącz zasilanie od radia na około 5 min. Radia nie musisz wyciągać wystarczy wyciągnąć bezpiecznik.
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum