|
[100 C4]Problem z obrotomierzem i kontrolką od oleju. |
Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 15 Cze, 2009 14:29 Re: C4. Obrotomierz i kontrolka od oleju.
|
|
|
PONURY napisał/a: | Witam.
Od jakiegoś czasu miałem mały problem z obrotomierzem. Tzn pokazywał co chciał. Czasami wskazówka latała po całej tarczy nie wskazując tego co powinna.
A potem problem znika tak jak bym miał coś z oczami.
( przyznaje sie bez bicia ). Podejrzewałem ze to przyczyna tkwi w tym ze przy zmianie tarcz zegara troche mi nie wyszedł patent z widelcem przy sciaganiu wskazówki i sie troche połamała. Poszedł kit było git.
Czasem sie zdazalo nie zaleznie, od niczego ze wskazówka głupiała. Raz lezała na glebie a raz wskazywała 7000 obr gdzie silnik było słychac na poziomie 1000 obr.
Ale dzisiaj dodatkowo, zapaliła mi sie kontolka od oleju.
I swieci sie kiedy chce i jak chce.
Kiedyś miałem taki sam problem. Zapalała sie i gasła. Dolałem oleju i dale sie pali. A zaraz gaznie.
Gdzie szukać przyczyny ?? |
Proponuję od przelutowania płyty zegarów. Byłoby możliwe, że przyczyną będzie zawieszenie wskazówki, ale wydaje mi się, iż wyglądałoby to trochę inaczej. Dodatkowo do tego dochodzi sprawa ciśnienia oleju, więc przeglądnij dobrze punkty lutownicze i połączenia zegarów. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): PONURY |
 |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.173, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |