Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
 Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
   

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Poprzedni temat «» Następny temat
[100 c4] Nie działają spryski lamp
Autor Wiadomość
bialy 



Model: c4
Silnik: ABC
Zasilanie: BENZYNA+LPG
Nadwozie: Avant
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 20 Mar 2012
Wszystkie posty: 125



Piwa: 2/2
Skąd: GRÓJEC
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 08:31   [100 c4] Nie działają spryski lamp
     



Witam. pompka lamp na krótko podłączona działa ale w samochodzie w kostce nie ma prądu. gzdie mam szukac przyczyny tego braku zasilania? i jeszcze czy powinna tez się załanczac razem z spryskiwaczami szyby?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Pasiak 
NACZELNIK



Model: A6 quattro
Silnik: ASN
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Zaproszone osoby: 36
Pomógł: 86 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 4
Wszystkie posty: 6698



Piwa: 270/155
Skąd: Crewe/SC
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 10:15   Re: Nie działają spryski lamp
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A6 C5 (Typ 4B)  Audi  A6 C5 (Typ 4B) Quattro   2000  



bialy napisał/a:
Witam. pompka lamp na krótko podłączona działa ale w samochodzie w kostce nie ma prądu. gzdie mam szukac przyczyny tego braku zasilania? i jeszcze czy powinna tez się załanczac razem z spryskiwaczami szyby?
pompa załączy sie tylko podczas właczonego spryskiwacza przedniej szyby i włączonych świateł mijania
_________________
Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku
.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
    
rusty 


Model: A6 quattro automat
Silnik: TDI 2.5
Zasilanie: diesel
Nadwozie: Sedan
Wiek: 30
Dołączył: 17 Kwi 2012
Wszystkie posty: 12



Piwa: 1/1
Skąd: Ostrołęka/Warszawa
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 16:13   
     



Podepnę się pod temat.

Problem mam otóż taki, że tak jak pisałem z Pasiakiem w ten weekend zabrałem się za odłączoną rurkę od spryskiwaczy lamp.

Odkręciliśmy z bratem osłonę silnika i ładnie w kanale oglądaliśmy co i jak.

Po 1 odkryliśmy, że przepuszcza guma łącząca rurkę od spryskiwaczy szyby ze zbiornikiem płynu, ucieka cienki strumień przy spryskiwaniu szyby.

Po 2 przewodu od spryskiwaczy lamp nie ma... właściciel wspominał, że wymieniali mu zderzak na nowy bo autko miało przygodę.

Dlatego sądziłem, że przewodu po prostu nie podłączyli (rurka od spr. szyby odpadła i dlatego się tym zainteresowałem).

Czy ktoś mógłby mi podesłać fotki jak taki układ ( zbiornik / przewody / rurki) wygląda?

Przewód na zderzaku jest z białym plastikowym gwizdkiem, a obok zbiornika spryskiwaczy jest czarna wtyczka na 2 bolce. czy to tu mi czegoś brakuje?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Pasiak 
NACZELNIK



Model: A6 quattro
Silnik: ASN
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Zaproszone osoby: 36
Pomógł: 86 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 4
Wszystkie posty: 6698



Piwa: 270/155
Skąd: Crewe/SC
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012 21:05   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A6 C5 (Typ 4B)  Audi  A6 C5 (Typ 4B) Quattro   2000  



rusty napisał/a:
Podepnę się pod temat.

Problem mam otóż taki, że tak jak pisałem z Pasiakiem w ten weekend zabrałem się za odłączoną rurkę od spryskiwaczy lamp.

Odkręciliśmy z bratem osłonę silnika i ładnie w kanale oglądaliśmy co i jak.

Po 1 odkryliśmy, że przepuszcza guma łącząca rurkę od spryskiwaczy szyby ze zbiornikiem płynu, ucieka cienki strumień przy spryskiwaniu szyby.

Po 2 przewodu od spryskiwaczy lamp nie ma... właściciel wspominał, że wymieniali mu zderzak na nowy bo autko miało przygodę.

Dlatego sądziłem, że przewodu po prostu nie podłączyli (rurka od spr. szyby odpadła i dlatego się tym zainteresowałem).

Czy ktoś mógłby mi podesłać fotki jak taki układ ( zbiornik / przewody / rurki) wygląda?

Przewód na zderzaku jest z białym plastikowym gwizdkiem, a obok zbiornika spryskiwaczy jest czarna wtyczka na 2 bolce. czy to tu mi czegoś brakuje?
jesli Ci sie tak bardzo nie pali to za jakies 2 tygodnie bede sciagał zderzak to podesle fotki...
_________________
Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku
.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
    
rusty 


Model: A6 quattro automat
Silnik: TDI 2.5
Zasilanie: diesel
Nadwozie: Sedan
Wiek: 30
Dołączył: 17 Kwi 2012
Wszystkie posty: 12



Piwa: 1/1
Skąd: Ostrołęka/Warszawa
Wysłany: Sro 18 Lip, 2012 09:18   
     



Poczekam, lampy chyba wytrzymają 2 tygodnie bez spryskiwania :D
Dzięki za wsparcie .
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Pasiak 
NACZELNIK



Model: A6 quattro
Silnik: ASN
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Zaproszone osoby: 36
Pomógł: 86 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 4
Wszystkie posty: 6698



Piwa: 270/155
Skąd: Crewe/SC
Wysłany: Sro 18 Lip, 2012 23:21   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A6 C5 (Typ 4B)  Audi  A6 C5 (Typ 4B) Quattro   2000  



rusty napisał/a:
Poczekam, lampy chyba wytrzymają 2 tygodnie bez spryskiwania :D
Dzięki za wsparcie .
spoko loko
_________________
Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku
.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 573 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13216



Piwa: 657/64
Skąd: MWD
Wysłany: Czw 19 Lip, 2012 23:03   Re: Nie działają spryski lamp
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



bialy napisał/a:
Witam. pompka lamp na krótko podłączona działa ale w samochodzie w kostce nie ma prądu. gzdie mam szukac przyczyny tego braku zasilania? i jeszcze czy powinna tez się załanczac razem z spryskiwaczami szyby?

Jeżeli na załączonych światłach nie działa, to sprawdź przekaźnik od spryskiwaczy. Jest on zamontowany na tablicy przekaźników głównych (nad kolanami kierowcy) 3 od lewej. Od tyłu masz wtyczkę z przewodem do silnika.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
bialy 



Model: c4
Silnik: ABC
Zasilanie: BENZYNA+LPG
Nadwozie: Avant
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 20 Mar 2012
Wszystkie posty: 125



Piwa: 2/2
Skąd: GRÓJEC
Wysłany: Pią 20 Lip, 2012 07:24   
     



podziekował za rade. na razie musze sobie odpuscic to bo nie mam czasu.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » Elektryka i elektronika

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Przyklejony: 100 lat Audi
16 lipca 2009
krzysiekg65 Tylko prawdziwe samochody.. 0 Sob 23 Maj, 2009 10:12
krzysiekg65
Brak nowych postów Przyklejony: Ikony AC Audi 80, 90, 100, 200, V8, A6
krótki opis ikon
Adi202 Pytajnik, czyli zielono mi ;) 2 Sro 13 Cze, 2018 11:59
altis
Brak nowych postów [100 C4, V6 2,8 91r] Nie działają prz...
Palacz Elektryka i elektronika 7 Nie 18 Sty, 2015 21:03
Palacz
Brak nowych postów [A2 1.4 AUA 2000'] Nie odpala i nie d...
Maniek887 Pytajnik, czyli zielono mi ;) 4 Sob 16 Lut, 2019 09:30
Maniek887
Brak nowych postów [C4 2,8 AAH] nie działają wentylatory
bialy Elektryka i elektronika 3 Pon 02 Kwi, 2012 17:42
bialy



[ Twoje IP to: 34.230.84.215, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - forum anime - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności