Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
ogrzewanie tylnej szyby
Sprawdziłem napięcie które przychodzi do przełącznika i wyszło 12,44 ale na wyjściu na tylnej szybie jest 12,24.Czy to jest ok czy coś mozna z tym zrobić , bo chyba to nie jest spadek przez lusterka.
Względem którego punktu masowego zmierzyłeś te 12,24V?
To jest bardzo dobra masa, ale zmierz napięcie względem punktu masowego na szybie, czyli przewód szyby z prawej strony samochodu.
Dokładnie tak sądzę. Na koniec zmierz napięcie między - szyby i masą samochodu.
W jaki sposób bo za bardzo nie rozumiem ??
Między minusem podgrzewania i pewna masą np bolec zamka w błotniku. Jeżeli wyjdzie 0V, to jest ok. Jeżeli pojawi się napięcie np 1V czy 5V oznacza uszkodzoną masę.
Witam mam słabe ogrzewanie tylnej szyby chociaż cała siatka podgrzewacza grzeje ,zastanawiam się czy to przełącznik jest przegrzany czy może przekaźnik.Tylko nie wiem czy V8 ma dodatkowy przekaźnik czy tylko wystarcza przełącznik na tablicy przełączników.Jak ma przekaźnik to proszę o podpowiedz gdzie on może być.
Nie ma przekaźnika. Sprawdź i porównaj napięcia na przełączniku grzania tylnej szyby.
| Adi202 napisał/a: |
| Nie ma przekaźnika. Sprawdź i porównaj napięcia na przełączniku grzania tylnej szyby. |
Sprawdziłem napięcie które przychodzi do przełącznika i wyszło 12,44 ale na wyjściu na tylnej szybie jest 12,24.Czy to jest ok czy coś mozna z tym zrobić , bo chyba to nie jest spadek przez lusterka.
| kapsel napisał/a: | ||
Sprawdziłem napięcie które przychodzi do przełącznika i wyszło 12,44 ale na wyjściu na tylnej szybie jest 12,24.Czy to jest ok czy coś mozna z tym zrobić , bo chyba to nie jest spadek przez lusterka. |
Względem którego punktu masowego zmierzyłeś te 12,24V?
Ten bolec od zamka drzwi w błotniku.
| kapsel napisał/a: |
| Ten bolec od zamka drzwi w błotniku. |
To jest bardzo dobra masa, ale zmierz napięcie względem punktu masowego na szybie, czyli przewód szyby z prawej strony samochodu.
Czyli po prostu między instalacją + - podgrzewania szyby??Aha myślisz że może być słaba masa??
| kapsel napisał/a: |
| Czyli po prostu między instalacją + - podgrzewania szyby??Aha myślisz że może być słaba masa?? |
Dokładnie tak sądzę. Na koniec zmierz napięcie między - szyby i masą samochodu.
| Adi202 napisał/a: | ||
Dokładnie tak sądzę. Na koniec zmierz napięcie między - szyby i masą samochodu. |
W jaki sposób bo za bardzo nie rozumiem ??
| kapsel napisał/a: | ||||
W jaki sposób bo za bardzo nie rozumiem ?? |
Między minusem podgrzewania i pewna masą np bolec zamka w błotniku. Jeżeli wyjdzie 0V, to jest ok. Jeżeli pojawi się napięcie np 1V czy 5V oznacza uszkodzoną masę.
Ok jutro sprawdzę
[ Dodano: Wto 01 Lut, 2011 20:12 ]
Sprawdziłem i wyszło na masie że niby jest ok;/ co jeszcze można zrobić??
[ Dodano: Wto 01 Lut, 2011 20:12 ]
Sprawdziłem i wyszło na masie że niby jest ok;/ co jeszcze można zrobić??
Odpowiedz do tematu