Podłączenie licznika A4 B5 na stole - podświetlenie |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Nie 29 Mar, 2015 21:50 Podłączenie licznika A4 B5 na stole - podświetlenie
|
|
|
Witam wszystkich! Mam do Was następujące pytanie: Podłączyłem na stole licznik z mojego a4 b5 fl, jednak nie mam pojęcia co jeszcze i jak podłączyć, aby zadziałało podświetlenie licznika?? Przeszukiwanie netu zawiodło, jedyne co znalazłem to podanie plusa na pin 20 niebieskiej wtyczki ale niestety to nie działa. Wszystkie pozostałe funkcje działają włącznie z podłączeniem po k-line. Obecnie mam podłączone tak:
niebieska wtyczka piny 1 i 23 - PLUS
niebieska wtyczka piny 7, 9 i 24 - MASA
zielona wtyczka pin 28 - K-LINE
Z góry dziękuję za sugestię i pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2015 07:51
|
|
|
I nie będzie działać. Pin 20 jest wyjściem z zegarów do podświetlenia. Wejście jest na pinie 15 w tym samym gnieździe.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2015 07:53
|
|
|
Adi202 napisał/a: | I nie będzie działać. Pin 20 jest wyjściem z zegarów do podświetlenia. Wejście jest na pinie 15 w tym samym gnieździe.
pzdr |
Masz na myśli podanie plusa na pin 15 niebieskiej?? Tak samo nie działa:( |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2015 08:12
|
|
|
A powinno jeżeli jest sprawne. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2015 08:23
|
|
|
Jest w 100% sprawne bo po podłączeniu w samochodzie świeci normalnie. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2015 08:27
|
|
|
Podepnij dodatkowo do pinu 30 (niebieski) kontakt S stałe 12V. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2015 08:31
|
|
|
Adi202 napisał/a: | Podepnij dodatkowo do pinu 30 (niebieski) kontakt S stałe 12V. |
Czyli:
niebieska wtyczka piny 1, 23, 15 i 30 - PLUS (12V)
niebieska wtyczka piny 7, 9 i 24 - MASA
tak? Sprawdzę po 15 bo w pracy jestem. Jak zadziała to masz piwko a nawet 2:) |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2015 08:34
|
|
|
Dokładnie według opisu. Napisz jeszcze co to za zegary (nr ETKA) bo opisy mogą się trochę różnić. Może nie zasilanie, ale pozostałe wyprowadzenia. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2015 08:38
|
|
|
Adi202 napisał/a: | Dokładnie według opisu. Napisz jeszcze co to za zegary (nr ETKA) bo opisy mogą się trochę różnić. Może nie zasilanie, ale pozostałe wyprowadzenia. |
8D0 920 930N - Jaeger po lifcie full fis benzyna |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2015 08:47
|
|
|
OK. Później sprawdzę dokładnie podłączenie i napiszę co i gdzie.
pzdr |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2015 16:07
|
|
|
No niestety-nie działa według tej rozpiski. Jakieś inne pomysły?? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2015 17:13
|
|
|
Wejście z włącznika świateł jest na pewno na pinie 15, a z pinu 20 wychodzi juz regulowane na podświetlenie konsoli, ale podświetlenie zegarów powinno i tak załączyć się samo bez wysterowania. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2015 17:55
|
|
|
No wiec co jest nie tak??Masz jakis pomysl??W samochodzie dziala!A reszta ok podlaczona?? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Wto 31 Mar, 2015 08:15
|
|
|
bigu888 napisał/a: | No wiec co jest nie tak?? |
Brak magistrali CAN? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Wto 31 Mar, 2015 09:45
|
|
|
CAN ma coś z tym wspólnego myślisz?? A gdzie on jest puszczony?? Którymi pinami której wtyczki? |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|