|
Przesunięty przez: jimv8 Sro 27 Lut, 2013 19:43 |
[v8 d11] Problem z odpalaniem - nie kręci |
| Autor |
Wiadomość |
kapsel

Model: V8 3.6
Silnik: ARE
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan

Postawił 4 piw(a) Skąd: Nowy Dwór Gdański
|
Wysłany: Sro 27 Lut, 2013 11:33 [v8 d11] Problem z odpalaniem - nie kręci
|
|
|
Witam od 2-uch dni mam problem z odpalaniem mojej audi V8 a mianowicie zaczęło się tak że moja kobitka zawiozła dzieci do szkoły i jak wsiadła z powrotem do autka to nie mogła odpalić wogóle nie reagował rozrusznik , kontrolki się świecą a rozrusznik ani drgnie tylko słychać jak przekaźnik załącza. Po jakimś czasie pojechaliśmy po auto i odpaliło normalnie . Wieczorem znowu spróbowałem odpalić i niestety to samo co wcześniej czyli kontrolki wszystko ok , przekaźnik załącza a rozrusznik ani drgnie. Rozrusznik był robiony jakieś 1,5 roku temu. Próbowałem zmienić biegi (automat) ponieważ pomyślałem że może czujnik w skrzyni ale niestety zero reakcji. Proszę o jakieś podpowiedzi ponieważ znajomy elektryk właśni idzie do szpitala a reszta poniżej krytyki .Pozdrawiam
Sprawdziłem kody błędów i wyskoczyło ich troszkę większość związana z wtryskiwaczami:
4412 , 4413 , 4414 ,
4421 , 4422 , 4423 , 4424
4431 , 4343 |
_________________ pozdrawiam kapsel
Moja stajnia:
100 C3 2.3 CD 1987
V8 3.6 1990
Allroad A6 C5 2.7 BT 2003
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 27 Lut, 2013 13:04
|
|
|
Ewidentny problem z rozrusznikiem. Sądzę, że masz uszkodzony stycznik w automacie (elektromagnesie) rozrusznika, albo brak masy na silniku.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
kapsel

|
Wysłany: Sro 27 Lut, 2013 17:00
|
|
|
Ciężko pewnie będzie dojść do rozrusznika żeby sprawdzić elektromagnes?? |
Moja stajnia:
100 C3 2.3 CD 1987
V8 3.6 1990
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 27 Lut, 2013 18:40
|
|
|
Musisz go zdemontować. Najpierw sprawdź czy jest dobra masa na silniku oraz czy klema plusowa na rozruszniku jest dobrze dokręcona. Jeżeli bedzie ok, to musisz zdemontować rozrusznik. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
papel

Model: V8 D11
Silnik: 3,6
Zasilanie: benzyna + LPG
Nadwozie: sedan

Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wolne Miasto Gdańsk
|
Wysłany: Sro 27 Lut, 2013 21:55
|
|
|
kiedyś miałem taki sam problem w astrze to były właśnie poluzowane kable na rozruszniku. nie zawsze było odpowiednie przejście i wtedy nie kręcił. |
_________________ 4 cylindry tylko do kosiarek |
|
|
|
|
|
 |
kapsel

|
Wysłany: Czw 21 Mar, 2013 15:10
|
|
|
Dzięki Adi dołożyliśmy masę i jak narazie jest ok. Pozdrawiam |
Moja stajnia:
100 C3 2.3 CD 1987
V8 3.6 1990
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 09 Lip, 2013 12:40
|
|
|
Witam serdecznie!!!!!.Jetem nowy więc jeśli pisze nie w tym miejscy to przepraszam.
Mam Audi A4 1,9 TDI 98r. Problem ma z odpalaniem. Jeśli wskażnik paliwa pokazuje więcej niż pół baku jest ok.Jeśli poniżej ciężko pali .Kręce kilka razy i dopiero wtedy załapie.Jeśli nie jest to jakiś problem proszę o jakoś rade jak to zrobić.
Pozdrawiam !!!! |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 09 Lip, 2013 23:00
|
|
|
| kiszy1978 napisał/a: | Witam serdecznie!!!!!.Jetem nowy więc jeśli pisze nie w tym miejscy to przepraszam.
Mam Audi A4 1,9 TDI 98r. Problem ma z odpalaniem. Jeśli wskażnik paliwa pokazuje więcej niż pół baku jest ok.Jeśli poniżej ciężko pali .Kręce kilka razy i dopiero wtedy załapie.Jeśli nie jest to jakiś problem proszę o jakoś rade jak to zrobić.
Pozdrawiam !!!! |
Mam Audi A4 1,9TDI z 98r to trochę mało danych. Powinieneś uzupełnić swój profil i wpisać właściwy typ silnika. ABK to silnik benzynowy. Jeżeli nie posiadasz Quattro, to sadzę że masz uszkodzenie w zbiorniku paliwa które doprowadza do zapowietrzenia się przewodu paliwowego. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 10 Lip, 2013 03:10
|
|
|
cześć mam mały problem z moim autem; wsiadam do samochodu(w zime lub lato)odpala bez problemu,przejadę się około 20minut zgasze i nie moge go odpalić (jest tylko warkot silnika )a jak dodam gazu to od razu odpala.
prosze o pomoc |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.84, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |