|
Zamknięty przez: jimv8 Sro 28 Sty, 2015 17:23 |
[b4 2,3 NG] Problem z odpalaniem i pracą silnika |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Sob 12 Cze, 2010 12:19 [b4 2,3 NG] Problem z odpalaniem i pracą silnika
|
|
|
Witajcie, pisze do was ponieważ mam małe kłopoty z moją audiczką, mianowicie podczas odpalanie na zimnym silniku auto odpala ale tak jak by na 4 gary, na ciepłym silniku nie odpala musze pogiełdać i po jakimś czasie załapie to był pierwszy problem natomiast drugim są obroty silnika tzn. na benzynie ma jakieś 500obr/minute nie ma znaczenia czy silnik ciepły czy zimny, natomiast na gazie ma około 1000.
pomóżcie
pozdrawiam A. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 12 Cze, 2010 12:48 Re: [b4 2,3 NG] Problem z odpalaniem i pracą silnika
|
|
|
demonar007 napisał/a: | Witajcie, pisze do was ponieważ mam małe kłopoty z moją audiczką, mianowicie podczas odpalanie na zimnym silniku auto odpala ale tak jak by na 4 gary, na ciepłym silniku nie odpala musze pogiełdać i po jakimś czasie załapie to był pierwszy problem natomiast drugim są obroty silnika tzn. na benzynie ma jakieś 500obr/minute nie ma znaczenia czy silnik ciepły czy zimny, natomiast na gazie ma około 1000.
pomóżcie
pozdrawiam A. | po pierwsze sprawdz elektrozawor wolnych obrotow. Ogolnie mnie to wyglada na przeplywomierz, te silniki wyjatkowo nie lubia gazu, jesli miales jakis wystrzal to na 99% przplywomierz bedzie uszkodzony |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 12 Cze, 2010 13:01
|
|
|
misiek . napisał/a: | Witam. Napisz nam jeszcze czy miałeś strzały gazu ? |
chyba raz czy dwa.
[ Dodano: Sob 12 Cze, 2010 14:21 ]
A można ponieść obroty, chce klimę nabić, a znając życie ona też obciąży mi silnik i obroty jeszcze bardziej spadną.
Może wiecie do kogo w WarsZawie lub Żyrardowie bądź w okolicach można podjechać aby to dokładnie sprawdzić.
Pozdrawiam
A. |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 12 Cze, 2010 13:47
|
|
|
demonar007 napisał/a: | chyba raz czy dwa. | to bardzo nie dobrze.... najprawdopodobniej jest po przeplywce sprawdz jeszcze wszystkie przewody czy przypadkiem nie lapie lewego powietrza,bo w tych silnikach to bardzo wazne |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 12 Cze, 2010 16:11
|
|
|
Po załączeniu klimatyzacji obroty same się regulują więc z tym nie ma problemów. Gorzej z tym odpalaniem. Sprawdź stan szalki spiętrzającej, czujnik temperatury silnika oraz rozglądnij sie za jakimiś nieszczelnościami.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.89, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |