Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
 Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
   

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: jimv8
Sro 28 Sty, 2015 17:23
[b4 2,3 NG] Problem z odpalaniem i pracą silnika
Autor Wiadomość
demonar007 


Model: B4
Silnik: NG
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan
Wiek: 38
Dołączył: 12 Cze 2010
Wszystkie posty: 2



Skąd: Wa-wa,Żyrardów
Wysłany: Sob 12 Cze, 2010 13:19   [b4 2,3 NG] Problem z odpalaniem i pracą silnika
     



Witajcie, pisze do was ponieważ mam małe kłopoty z moją audiczką, mianowicie podczas odpalanie na zimnym silniku auto odpala ale tak jak by na 4 gary, na ciepłym silniku nie odpala musze pogiełdać i po jakimś czasie załapie to był pierwszy problem natomiast drugim są obroty silnika tzn. na benzynie ma jakieś 500obr/minute nie ma znaczenia czy silnik ciepły czy zimny, natomiast na gazie ma około 1000.

pomóżcie

pozdrawiam A.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
misiek . 



Model: B4
Silnik: AAH
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: Sedan
Wiek: 30
Dołączył: 12 Lut 2010
Wszystkie posty: 267



Piwa: 19/43
Skąd: Mała Wieś Dolna
Wysłany: Sob 12 Cze, 2010 13:21   
     



Witam. Napisz nam jeszcze czy miałeś strzały gazu ?
_________________
Tato ten samochód jest zepsuty?
-Nie synku to diesel. :mrgreen:

Audi 80 b4 2.8 V6
Audi 80 b4 2.0
Ostatnio zmieniony przez misiek . Sob 12 Cze, 2010 13:26, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Pasiak 
NACZELNIK



Model: A6 quattro
Silnik: ASN
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Zaproszone osoby: 36
Pomógł: 86 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 4
Wszystkie posty: 6702



Piwa: 270/155
Skąd: Crewe/SC
Wysłany: Sob 12 Cze, 2010 13:48   Re: [b4 2,3 NG] Problem z odpalaniem i pracą silnika
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A6 C5 (Typ 4B)  Audi  A6 C5 (Typ 4B) Quattro   2000  



demonar007 napisał/a:
Witajcie, pisze do was ponieważ mam małe kłopoty z moją audiczką, mianowicie podczas odpalanie na zimnym silniku auto odpala ale tak jak by na 4 gary, na ciepłym silniku nie odpala musze pogiełdać i po jakimś czasie załapie to był pierwszy problem natomiast drugim są obroty silnika tzn. na benzynie ma jakieś 500obr/minute nie ma znaczenia czy silnik ciepły czy zimny, natomiast na gazie ma około 1000.

pomóżcie

pozdrawiam A.
po pierwsze sprawdz elektrozawor wolnych obrotow. Ogolnie mnie to wyglada na przeplywomierz, te silniki wyjatkowo nie lubia gazu, jesli miales jakis wystrzal to na 99% przplywomierz bedzie uszkodzony
_________________
Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku
.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
    
demonar007 


Model: B4
Silnik: NG
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan
Wiek: 38
Dołączył: 12 Cze 2010
Wszystkie posty: 2



Skąd: Wa-wa,Żyrardów
Wysłany: Sob 12 Cze, 2010 14:01   
     



misiek . napisał/a:
Witam. Napisz nam jeszcze czy miałeś strzały gazu ?


chyba raz czy dwa.

[ Dodano: Sob 12 Cze, 2010 14:21 ]
A można ponieść obroty, chce klimę nabić, a znając życie ona też obciąży mi silnik i obroty jeszcze bardziej spadną.
Może wiecie do kogo w WarsZawie lub Żyrardowie bądź w okolicach można podjechać aby to dokładnie sprawdzić.

Pozdrawiam

A.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Pasiak 
NACZELNIK



Model: A6 quattro
Silnik: ASN
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Zaproszone osoby: 36
Pomógł: 86 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 4
Wszystkie posty: 6702



Piwa: 270/155
Skąd: Crewe/SC
Wysłany: Sob 12 Cze, 2010 14:47   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A6 C5 (Typ 4B)  Audi  A6 C5 (Typ 4B) Quattro   2000  



demonar007 napisał/a:
chyba raz czy dwa.
to bardzo nie dobrze.... najprawdopodobniej jest po przeplywce :-( sprawdz jeszcze wszystkie przewody czy przypadkiem nie lapie lewego powietrza,bo w tych silnikach to bardzo wazne
_________________
Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku
.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 574 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13242



Piwa: 657/64
Skąd: MWD
Wysłany: Sob 12 Cze, 2010 17:11   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Po załączeniu klimatyzacji obroty same się regulują więc z tym nie ma problemów. Gorzej z tym odpalaniem. Sprawdź stan szalki spiętrzającej, czujnik temperatury silnika oraz rozglądnij sie za jakimiś nieszczelnościami.
pzdr
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » Pozostałe tematy

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi [A3 99'] Problem z odpalaniem silnika
xeson Pozostałe tematy 5 Nie 25 Mar, 2012 17:44
xeson
Brak nowych postów [A4 AFN] Problem z odpalaniem zimnego...
kamilzdw3 Pozostałe tematy 4 Czw 07 Lis, 2013 20:15
Adi202
Brak nowych postów Problemy z odpalaniem ciepłego silnik...
adamwit1986 Elementy silnika 4 Pon 15 Lip, 2013 03:10
dareczekpl
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi [C3 2.2 KZ] Poważny problem z odpalaniem
Pb + lpg
Matka Whistlera Pozostałe tematy 16 Pon 25 Mar, 2013 13:47
Matka Whistlera
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Problem z odpalaniem 2.6 ABC
bialy Pozostałe tematy 10 Pią 09 Maj, 2014 12:49
bialy



[ Twoje IP to: 34.229.126.29, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności