|
Przesunięty przez: jimv8 Sro 11 Kwi, 2012 18:30 |
[A8 D2] Nie działa NAVI po rozłączeniu akumulatora |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Wto 10 Kwi, 2012 17:49 [A8 D2] Nie działa NAVI po rozłączeniu akumulatora
|
|
|
Po rozłączeniu akumulatora nie działa wyświetlacz. Pojawił się napis CD-ROM Software-Download - SH- Graphic System- Waiting for CD...
Słychac że radio działa, Cd także ale wyswietlacz pokazuje tylko ten napis. Auto ma od około 2 lat i wszystko działalo ok . Dodam że nic nie było ruszane, napisy były oryginalne niemieckie. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 10 Kwi, 2012 21:44
|
|
|
Coś ściemniasz i to profesjonalnie. Zapomniałeś napisać, że chodzi o Navi i robiłeś update softu. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 11 Kwi, 2012 15:45
|
|
|
Miałem podobny przypadek z tym, że nastąpił w trakcie zmiany oprogramowania. Jedynie co mógłbyś spróbować, to wrzucić płytę CD z update'm. Navi wówczas powinna sobie pobrać brakujące pliki pod warunkiem, że soft to jedyny problem. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 11 Kwi, 2012 16:36
|
|
|
Teraz kilka pytań.
Skąd wziąśc taką płytę z Softem? Jak wyjąc płyte z mapą która tkwi w napędzie (robi się to chyba z poziomu menu)? Jak wbic kod odblokowujący nie widząc na wyswietlaczu cyfr?
Najlepiej to za jednym zamachem chciałbym wgrac polskie menu i odblokowac tv podczas jazdy. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 11 Kwi, 2012 16:38
|
|
|
| PiotrAudi napisał/a: | Teraz kilka pytań.
Skąd wziąśc taką płytę z Softem? Jak wyjąc płyte z mapą która tkwi w napędzie (robi się to chyba z poziomu menu)? Jak wbic kod odblokowujący nie widząc na wyswietlaczu cyfr?
Najlepiej to za jednym zamachem chciałbym wgrac polskie menu i odblokowac tv podczas jazdy. |
Masz DX? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 11 Kwi, 2012 17:30
|
|
|
Tego nie wiem, ale chyba będę musiał ją wyjąc na zewnątrz aby to sprawdzic? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 11 Kwi, 2012 17:34
|
|
|
| PiotrAudi napisał/a: | | Tego nie wiem, ale chyba będę musiał ją wyjąc na zewnątrz aby to sprawdzic? |
To na pewno. Przynajmniej aby wyciągnąć CD. Zrób fotkę tyłu i naklejki z boku. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 11 Kwi, 2012 17:37
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | PiotrAudi napisał/a: | | Tego nie wiem, ale chyba będę musiał ją wyjąc na zewnątrz aby to sprawdzic? |
To na pewno. Przynajmniej aby wyciągnąć CD. Zrób fotkę tyłu i naklejki z boku. |
Taki opis znalazłem na elektrodzie czy tak jest faktycznie?
navi plus i MFD to jak brat i siostra...
ten opis jest do MFD, może pomoże
1 - Najlatwiej sprawdzić czy navigacja ma napis MFD na panelu przednim, jeśli jest samo RADIO NAVIGATION SYSTEM to jest wersja A lub B, jeśli jest RADIO NAVIGATION SYSTEM MFD to mamy do czynienia z minimum wersją C
2 - Czasem się zdarza że nawigacja to skladak z różnych innych navigacji i wtedy by się upewnić możemy wyjąć nawigacje z kieszeni i sprawdzić po literkach jaka to konkretnie wersja: A, B, C, D, G.
wersje A i B nie czytają map DX,
wersje C, D i G czytają mapy DX
Literki te są umieszczone na naklejce na boku navi (trzeba wyciągnać parę centymetrów navi z panelu)
3 - Przy uruchomionej navi wciśnięcie na raz przycisków 3 i 6 powoduje wyświetlenie się okna informacyjnego, można odczytać na wyswietlaczu wersje hardware:
NAV HW: 102 znaczy A lub B, 1001 to C, 1002 to D |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 11 Kwi, 2012 17:44
|
|
|
| PiotrAudi napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | | PiotrAudi napisał/a: | | Tego nie wiem, ale chyba będę musiał ją wyjąc na zewnątrz aby to sprawdzic? |
Taki opis znalazłem na elektrodzie czy tak jest faktycznie?
navi plus i MFD to jak brat i siostra...
ten opis jest do MFD, może pomoże
1 - Najlatwiej sprawdzić czy navigacja ma napis MFD na panelu przednim, jeśli jest samo RADIO NAVIGATION SYSTEM to jest wersja A lub B, jeśli jest RADIO NAVIGATION SYSTEM MFD to mamy do czynienia z minimum wersją C
2 - Czasem się zdarza że nawigacja to skladak z różnych innych navigacji i wtedy by się upewnić możemy wyjąć nawigacje z kieszeni i sprawdzić po literkach jaka to konkretnie wersja: A, B, C, D, G.
wersje A i B nie czytają map DX,
wersje C, D i G czytają mapy DX
Literki te są umieszczone na naklejce na boku navi (trzeba wyciągnać parę centymetrów navi z panelu)
3 - Przy uruchomionej navi wciśnięcie na raz przycisków 3 i 6 powoduje wyświetlenie się okna informacyjnego, można odczytać na wyswietlaczu wersje hardware:
NAV HW: 102 znaczy A lub B, 1001 to C, 1002 to D |
Dokładnie jak brat i siostra czyli jest różnica w budowie - bynajmniej od pasa w dół.
Ty opisem się nie sugeruj bo:
1 jest do VW
2 możesz mieć faktycznie kombinowaną navi (składak)
3 nawigacja jest prawie martwa.
Wyciągnij ją na zewnątrz i zrób fotki. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 12 Kwi, 2012 11:26
|
|
|
Według tych fotek wygląda na to, że jest to non-DX. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 16 Maj, 2012 18:18
|
|
|
Dzwoniłem do różnych firm i za wgranie polskiego menu chcą 200 zł. Co najgorsze do mojej nawigacji nie ma polskich map. I muszę wysłac nawigację do nich. Więc zastanawiam się nad kupnem nawigacji RNS-D dx. Mam juz upatrzoną z wgranym polskim menu oraz lektorem i polską mapą. Jedyny mankament że jest od A6, ale to jedynie kwestia dopiłowania narożników u góry.
Czy jeszcze coś bedzie potrzebne aby ona u mnie śmigała. Mam tuner TV w bagażniku. I dodatkowo chciałbym zakupic takie urządzonko aby odtwarzac filmy DVD oraz w przyszłosci telewizję naziemną odbierac. http://allegro.pl/samocho...2336138835.html lub http://allegro.pl/tuner-t...2323425900.html
Proszę o podpowiedz. |
_________________ kiedyś:
Mercedes 124 2,5 diesel
Audi 100 (cygaro) 1,8 benzyna
Audi B3 1,8 benzyna
obecnie:
Audi B4 Avant 1,9 TDI
Mercedes W210 okular 3,0 TD automat
Audi A8 4,2 V8 guattro automat |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 16 Maj, 2012 22:13
|
|
|
| PiotrAudi napisał/a: | | Jedyny mankament że jest od A6, ale to jedynie kwestia dopiłowania narożników u góry.. |
A po co niszczyć panel skoro posiadasz już oryginał z A8. Wystarczy go tylko przełożyć. Zaoszczędzisz sobie nerwy gdy coś nie wyjdzie z tym przycinaniem. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 16 Maj, 2012 22:48
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | PiotrAudi napisał/a: | | Jedyny mankament że jest od A6, ale to jedynie kwestia dopiłowania narożników u góry.. |
A po co niszczyć panel skoro posiadasz już oryginał z A8. Wystarczy go tylko przełożyć. Zaoszczędzisz sobie nerwy gdy coś nie wyjdzie z tym przycinaniem. |
Masz racje, nie pomyślałem o tym. Myslałem ze stanowi on integralną całośc z resztą.
A czy wszystkie wtyki będą pasowały do tej navi RNS-D czy czasami nie ma ona jakiegoś dodatkowego wejścia?
Mam fotkę navi którą zamierzam kupic.
W tej navi RNS D jest takie gniazdo którego w mojej nie ma . Do czego ono słuzy, co podpinamy w to miejsce? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » GPS i GSM |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |