Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 21:03 Nawigacja nie działa (audi a6 2003)
Witam
Mam Audi A6 C5 z 2003 roku z nawigacją audi navigation plus. Problem tkwi w tym, że laser nie czyta płyty. Poprzedni właściciel miał pirackie mapy na płycie ale ich nie używał. Próbowałem ją odpalić ale system jej nie widzi, a do tego bym problem z jej wyjęciem. Pożyczyłem płytę, która działała w innym audi ale też nie idzie. W czym może być problem?
Mam Audi A6 C5 z 2003 roku z nawigacją audi navigation plus. Problem tkwi w tym, że laser nie czyta płyty. Poprzedni właściciel miał pirackie mapy na płycie ale ich nie używał. Próbowałem ją odpalić ale system jej nie widzi, a do tego bym problem z jej wyjęciem. Pożyczyłem płytę, która działała w innym audi ale też nie idzie. W czym może być problem?
Skąd wiesz, że to była piracka płyta? Wypalana CD może być tzw kopią bezpieczeństwa. Aby upewnić się co do sprawności CD ROMu musiałbyś wrzucić oryginalną płytę CD z mapą DX pod warunkiem, że posiadasz "DX" a nie "non DX". Jeżeli navi jest DX i próba z oryginalną płytą nie wypali, to w 90% winny będzie czytnik laserowy.
P.S.
Zapraszam do działu przywitań.
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Znaczy chodziło mi o to, że jest to kopia, a oryginalnej nie wkładałem bo nie mam.
Więc w tym przypadku nie możesz mieć pewności czy to wina sprzętu czy kopii. Aby upewnić sie co do usterki musisz mieć oryginalną płytę, lub bardzo dobrze skopiowaną.
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
Kupiłem dziś płytę czyszczącą, wsadziłem i dało tylko tyle, że po jakimś czasie po wsadzeniu płyty wyświetla, że nie może jej przeczytać, a nie, że nie ma. Płytki to były kopie o których pisałem wyżej, oryginalnej nie mam skąd wziąć. Jak wrócę do domu to spróbuje zrobić swoją kopię i wtedy spróbować.
Kupiłem dziś płytę czyszczącą, wsadziłem i dało tylko tyle, że po jakimś czasie po wsadzeniu płyty wyświetla, że nie może jej przeczytać, a nie, że nie ma. Płytki to były kopie o których pisałem wyżej, oryginalnej nie mam skąd wziąć. Jak wrócę do domu to spróbuje zrobić swoją kopię i wtedy spróbować.
Do zrobienia "kopii bezpieczeństwa" służy CloneCD. Palenie z prędkością x1 oraz nośniki Sony, ale jeżeli nie posiadasz Oryginalnej, to tego typu KOPIA jest PRZESTĘPSTWEM, PIRACTWEM, ZARAZĄ.......... i wszystkim co najgorsze. Fuuuuj Piractwu.
Wiem, że to piractwo ale płacić 100 czy nawet więcej za oryginałke to przesada.
149 .... Euro
Może troche nie na temat, ale babcia ma merca A klase i padł ostatnio przełącznik od kierunków i 350zł kosztuje zamiennik... a nowy?? 800....
Pewnie, że nie na temat. Ile lat ma ten Mercedes?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum