|
|
RNS-E calkowiy brak dzwieku |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Nie 24 Lut, 2013 18:48
|
|
|
Musisz przesunąć w prawo to różowe ramie. Aby to zrobić musisz przed tym ramieniem wcisnąć zabezpieczenie. W ciemno mogę stwierdzić, że końcówka mocy jest uszkodzona. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 25 Lut, 2013 11:29
|
|
|
Oki..ide zatem powalczyć z tym zabezpieczeniem.A koncowka mocy to gdzie?To to srebrne ustrojstwo z tym uzebrowaniem czy gdzie sie znajduje?.jesli to bedzie koncowka to w gre wchodzi jedynie wymiana czy mozna probowac to naprawic? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 25 Lut, 2013 14:31
|
|
|
| billasuk napisał/a: | | Oki..ide zatem powalczyć z tym zabezpieczeniem.A koncowka mocy to gdzie?To to srebrne ustrojstwo z tym uzebrowaniem czy gdzie sie znajduje?.jesli to bedzie koncowka to w gre wchodzi jedynie wymiana czy mozna probowac to naprawic? |
Końcówka mocy, to właśnie ta srebrna pucha przy subwooferze. Jeżeli się coś popsuło, to i naprawić to można. Tobie natomiast proponuję poszukać sprawnego - z naprawą sobie nie poradzisz. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 25 Lut, 2013 15:06
|
|
|
OK..Poszukam wiec czegos na internecie..Mam nadzieje ze zastapienie starej przez nowa nie stworzy problemu...Serdeczne dzieki za wsparcie.Jak tylko zakupie nowa,przystapie do dzialania.W razie problemow z wymiana,pozwole sobie raz jeszcze pozawracac głowe:)Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 25 Lut, 2013 15:08
|
|
|
Cuda cię zdarzają więc zanim kupisz drugi wykręć ten wzmacniacz i zmierz napięcia na wtyczce. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 25 Lut, 2013 15:18
|
|
|
..Jeszcze jedno pytanie.Tak szybciutko.Znalazłem koncowke mocy.Taniutko.Na aukcjach.Z opisu wynika ze jest do modelu a4 2005.Z wygladu identyczna jak moja,jednak sprzedajacy w opisie zaznaczył,ze gralo pod radiem Symphony.Czy bedzie jakas roznica pomiedzy oferowana koncowka a ta moja-schrzaniona?Czy podejdzie pod moj model jesli chodzi o kostke,złacza,siłę etc?
[ Dodano: Pon 25 Lut, 2013 15:22 ]
...Jesli bede mierzyl(wpierw pozycze miernik i potem sprobuje)jakie powinny byc wskazania na kablach,ktore opisałem we wczesniejszych postach? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 25 Lut, 2013 16:27
|
|
|
wzmacniacz to wzmacniacz. Nie ma różnicy z jakim modelem radia współpracował. Ważne abyś kupił w takiej samej obudowie. Te modele wzmacniaczy montowane były również w A3, TT oraz w modelach Lancia.
Na tych przewodach powinno być 12V. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 28 Lut, 2013 20:05
|
|
|
Witam ponownie.
Jeszcze raz chciałem podziekowac Ci za wsparcie i pomoc w znalezieniu usterki RNS-E.Wszystko juz gra i buczy!Udało mi sie odpiać ten rozowy klips trzymajacy koncowke mocy i wyjac ja samą z auta.Okazało sie ze pomiedzy blaszkami(to sie chyba PINY nazywa)polaczeniowymi na koncowce jest masa zielonej pleśni czy śniedzi.Obczysciłem to wszystko.Wyczysciłem tez połaczenia w samej kostce(wtyczce).Popsikałem specjalnym sprayem poprawiajacym połaczenia i ...NIC!!:)..Ale jak wspomniałem wczesniej,zamowiłem na ebayu ''nowa'' uzywana koncowke mocy za grosze.Kiedy przyszla,porownalem ja ze stara koncowka.Wszystko wydawalo sie ok..poza brakiem jednej z BLASZEK...takiej najszerszej..Nie wiem czy to zasilajaca czy jaka.Popatrzyłem jeszcze raz do wtyczki i okazało sie ze tkwi odłamana poprzez ta sniedź we wtyczce.Wydłubałem ja,podłaczyłem nowa koncowke i ZAGRAŁOOOO:D...Wiec Twoja diagnoza okazała sie w STU PROCENTACH trafna!..Walnieta koncowka mocy.Gratuluje fachowej wiedzy,super podejscia do sprawy i wielkie dzieki za pomoc.Pozdrawiam serdecznie.Tomek |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 28 Lut, 2013 21:14
|
|
|
Cieszę się z rozwiązanego problemu. Widzisz tak na przyszłość wilgoci nie sprawdza się chusteczką. Ona po prostu jest w elektronice i sprawdza się to przez rozebranie elektroniki. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Car Audio |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |