|
|
audi V8 problem z automatem |
| Autor |
Wiadomość |
kopkoi

Model: V8
Silnik: 3,6 PT
Zasilanie: Pb 98
Nadwozie: sedan/limuzyna/quattro
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 18 Sty 2012 Wszystkie posty: 131

Piwa: 1/1 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: Nie 05 Sie, 2012 00:00 audi V8 problem z automatem
|
|
|
Witam! Kolega niema możliwości założenia własnego konta więc pytam w jego imieniu(sory Adi ale nie doczytałem regulaminu).Przejdę od razu do rzeczy.Dwa lata temu przy okazji remontu silnika wymieniłem automat na nowszy z 4.2 z 92 roku.Po złożeniu wszystkiego do kupy auto jeżdziło jak marzenie.Pierwsze problemu pojawiły się w grudniu zeszłego roku kiedy to po włączeniu wstecznego biegu auto zgasło.Po ponownym uruchomieniu wszystko wróciło do normy.Od jakiegoś czasu problem powrócił i się pogłebia.Na ta chwile wygląda to tak ,że po łączeniu wstecznego biegu silnik schodzi do skrajnie niskich obrotów i mocno ciągnie do tyłu.Przy wciśniętym hamulcu na biegu wstecznym wciskam gaz w podłogę a obrotomierz stoi jak wryty,silnik się nie wkręca tylko stoi na 400 obr/m.Po puszczeniu hamulca i dodaniu gazu zdarza mu się kilka razy szarpnąć.Przy wieszej prędkości problem znika.Podczas jazdy do przodu natomiast problem pojawia sie przy zatrzymywaniu.Kiedy auto jedzie chociażby 2km/h jest ok jednak kiedy staje obroty podskakują,skrzynia zaczyna szarpać i podobnie jak na R mocno ciagnie do przodu.Dodam jeszcze ,że problem pojawia się na mocno rozgrzanym silniku i nie zawsze.Dodatkowym objawem jest to ,że przy ruszaniu samochód jakby się chilę zastanawiał zanim pojedzie tak jak powinien.Zmiana biegów z R na D wygląda tak:R-400 obr/m,N-1300-obr/m,D-800obr/m.
W aucie wymieniłem 2xkrokowy,2x czujnik położenia przepustnicy,sterownik skrzyni,podmieniłem elektrozawory i czujnik prędkości obrotowej skrzyni,przepływomierz,świece,olej w skrzyni,dzwoniłem wiązkę silnika.
Macie może jakieś pomysły?ja juz powoli się poddaje.Jeżdze tym autem często do Niemiec i nigdy nie mam większych problemów po za wymienionymi wyżej.
Komputer nie pokazuje żadnych błędów na silniku,na skrzyni pokazuje przednie czujniki abs-u.nie ma to chyba znaczenia
Gdyby to był konwerter już by sie skończył dawno bo jeżdze tak 9 miesiący
Pompa w skrzyni???
Z góry dziękuję za pomoc! |
_________________ Była 100 C3 2.0 E (nadal jest w rodzinie)
A jest V8 uwielbiam ją |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 05 Sie, 2012 00:58
|
|
|
Wygląda na problem z ciśnieniem płynu. Potrzebne będą numery błędów w skrzyni. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
kopkoi

Model: V8
Silnik: 3,6 PT
Zasilanie: Pb 98
Nadwozie: sedan/limuzyna/quattro
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 18 Sty 2012 Wszystkie posty: 131

Piwa: 1/1 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: Nie 05 Sie, 2012 08:32
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Wygląda na problem z ciśnieniem płynu. Potrzebne będą numery błędów w skrzyni. |
Skrzynia niema błędów i powiedz mi jak sprawdzić owe ciśnienie. Z góry dzięki. |
_________________ Była 100 C3 2.0 E (nadal jest w rodzinie)
A jest V8 uwielbiam ją |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 05 Sie, 2012 18:28
|
|
|
Bez zrzucenia skrzyni nic nie zrobisz. Jeżeli poziom oraz jakość ATF jest OK, to skrzynię trzeba będzie zrzucić i rozebrać. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Skrzynie automatyczne |
|
[ Twoje IP to: 216.73.216.241, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |