|
Zamknięty przez: jimv8 Wto 15 Maj, 2012 07:45 |
[a3 1.8t] problem z biegami i brak wstecznego |
| Autor |
Wiadomość |
krzysio

Model: a3
Silnik: 1,8t
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: hatchback

|
Wysłany: Wto 22 Lis, 2011 20:25 [a3 1.8t] problem z biegami i brak wstecznego
|
|
|
Witam mam problem posiadam audi a3 1.8t 180 km automat.
Zaczely mi sie robic dziwne problemy :
podczas normalnej jazdy i wciskaniu gazu obroty silnika momentalnie przeskakuja na bardzo wysokie auto ,,warczy,, i nie przyszpiesza tz. ma sie wrazenie jak by przeskakiwało sprzegło i nie zmienialo biegu na wyzszy. Dotego wczoraj wysiadl mi bieg wsteczny tz. jak go wrzucam auto nie jedzie do tylu co mam robic od czego zaczacz szukac prosze o jakos pomoc z gory dziekuje |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 22 Lis, 2011 20:34 Re: a3 problem zbiegami i brak wstecznego
|
|
|
| krzysio napisał/a: | Witam mam problem posiadam audi a3 1.8t 180 km automat.
Zaczely mi sie robic dziwne problemy :
podczas normalnej jazdy i wciskaniu gazu obroty silnika momentalnie przeskakuja na bardzo wysokie auto ,,warczy,, i nie przyszpiesza tz. ma sie wrazenie jak by przeskakiwało sprzegło i nie zmienialo biegu na wyzszy. Dotego wczoraj wysiadl mi bieg wsteczny tz. jak go wrzucam auto nie jedzie do tylu co mam robic od czego zaczacz szukac prosze o jakos pomoc z gory dziekuje |
Krzysio jako pierwsze wymienić ATF w skrzyni biegów i zrobić diagnozę sterownika skrzyni. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
krzysio

Model: a3
Silnik: 1,8t
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: hatchback

|
Wysłany: Wto 22 Lis, 2011 21:11
|
|
|
dziekuje mam pytanie jaki dokladnie ten olej Atf kupic?? zebym znowu nie kupil jakiegos zlego |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 22 Lis, 2011 21:56
|
|
|
| krzysio napisał/a: | | dziekuje mam pytanie jaki dokladnie ten olej Atf kupic?? zebym znowu nie kupil jakiegos zlego |
Sprawdź na wszelki wypadek jaki masz typ tej skrzyni |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.210, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |