|
Przesunięty przez: szynszylek Wto 06 Mar, 2012 18:52 |
Polerowanie reflektorów |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Czw 12 Sty, 2012 22:54 Polerowanie reflektorów
|
|
|
Witam
Czy ktoś samodzielnie polerował szkła reflektorów z białego matowego osadu? Co jest potrzebne i czy robić to ręcznie czy mechanicznie?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Czw 12 Sty, 2012 23:12
|
|
|
Ręcznie nigdy nie wypolerujesz tak jak maszynowo. Jeżeli chodzi o polerkę kloszy z tworzywa sztucznego, to można to zrobić przy pomocy lekko ściernej pasty polerskiej i tarczy filcowej. Nie mniej jednak takie odnowienie nie daje efektu na dłuższy czas ponieważ klosze pokrywane są powłoką utwardzającą powierzchnię natomiast każda ingerencja doprowadza do jej usunięcia co doprowadza po czasie do jeszcze gorszego wyglądu. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
WOJTAS
Model: A6 C6 QUATTRO
Silnik: BMK
Zasilanie: 3.0 TDI V6
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 16 Maj 2009 Wszystkie posty: 468
Piwa: 17/31 Skąd: okolice Mińska Mazowieckiego
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pon 16 Sty, 2012 18:41
|
|
|
Temat który pokazałes tyczy się polerowania PLASTIKU, a tutaj pytanie odnośnie szkła, a różnica jest diametralna. Sam czytałem na ten temat bo mam straszne szkła. Szczególnie halogeny. Przeczytałem dużo na ten temat i jest to syzyfowa praca. Jest wiele past oraz proszków, ale ktoś napisał, że próbował kilka godzin polerować tymi niby specyfikami i rezultatu nie było. Poza tym pisali, że źle polerowane szkło rozprasza światło czy zmienia kąt świecenia. Nie wiem czy to było pisane jako reklama firm regeneracyjnych czy po prostu ciężko jest spolerować szkła reflektorów. A co do powłoki to idzie dostać takie specyfiki u producentów nagrobków |
|
|
|
|
|
WOJTAS
Model: A6 C6 QUATTRO
Silnik: BMK
Zasilanie: 3.0 TDI V6
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 16 Maj 2009 Wszystkie posty: 468
Piwa: 17/31 Skąd: okolice Mińska Mazowieckiego
|
Wysłany: Pon 16 Sty, 2012 20:14
|
|
|
adamwit1986 napisał/a: | Temat który pokazałes tyczy się polerowania PLASTIKU, a tutaj pytanie odnośnie szkła, a różnica jest diametralna. Sam czytałem na ten temat bo mam straszne szkła. Szczególnie halogeny. Przeczytałem dużo na ten temat i jest to syzyfowa praca. Jest wiele past oraz proszków, ale ktoś napisał, że próbował kilka godzin polerować tymi niby specyfikami i rezultatu nie było. Poza tym pisali, że źle polerowane szkło rozprasza światło czy zmienia kąt świecenia. Nie wiem czy to było pisane jako reklama firm regeneracyjnych czy po prostu ciężko jest spolerować szkła reflektorów. A co do powłoki to idzie dostać takie specyfiki u producentów nagrobków |
masz rację co do polerowania szkła to inna historia niż plastik i rzeczywiści nie zwróciłem na to uwagi w twoim poście za co przepraszam. Może to Ci pomoże
http://www.audi-tech-team...awie-vt2228.htm
z tego co zauważyłem to też polerują szkło ale jakie trzeba mieć środki do jego polerowania tego nie wiem ale zawsze można poszukać w specjalistycznych sklepach albo tak jak pisałeś u producentów nagrobków. Co do refleksów po polerowaniu szkła to myślę że tyczy się to szyb w pojeździe a nie szkła lamp...ale to jest tylko moje zdanie. Bo jakie musiałyby być refleksy na kloszach żeby wiązkę światła np. niewłaściwie rozpraszały |
_________________ Gość pozdrawiam Cię
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pon 16 Sty, 2012 20:42
|
|
|
Wiem co dobrze działa na szkło 20 lat używania wycieraczek i jak się jedzie pod słońce to widać wszystkie jego promienie. Znalazłem coś takiego
PROSZĘ
Jutro będę próbował, ale wiertarką z papierem na rzepie bo moja kątówka nie ma regulacji obrotów. Sam mam masakrę na kloszach.
No dobra pojutrze, dziś mam trase na Słowację więc nim wrócę i się wyśpię to trochę minie.
[ Dodano: Czw 19 Sty, 2012 17:02 ]
No więc zrobiłem dzisiaj sobie wiertarką pierwsze papier 180 aż się zużył, później papier 240 aż się zużył i efekt wygląda tak, że klosze były koloru zielonkawego a teraz są przezroczyste Niestety mam strasznie głębokie dziurki od kamieni momentami no i one pozostały tzn niektóre (tak jest jak się ma ciężką nogę) Jak będzie jasno to zrobię fotki, bo brat mnie wygryzł z garażu. Chyba, że wjadę wieczorem w celach wymiany świec które mają przyjść to wrzucę fotki. Zostały MINIMALNE ryski od papieru, ale jest to lepsze niż było (trzeba się przyjrzeć) więc myślę czy nie machnąć go 500 papierem aczkolwiek nie jest to konieczne. Teraz muszę poszukać tylko jakiegoś impregnatu do szkła w zakładzie pogrzebowym bo oni wiedzą czym to najlepiej zrobić żeby zrobić jakąś powłokę dodatkową. Ogólnie jestem zadowolony aczkolwiek chyba jeszcze to mocniej zeszlifuje jak znajdę coś czasu, bo dzisiaj to tak pobieżnie zrobiłem. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Eksploatacja, felgi, opony, oleje, paski |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.170, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |