|
Przesunięty przez: jimv8 Sro 01 Cze, 2011 22:15 |
wycieraczki reflektorów (V8) |
| Autor |
Wiadomość |
królik

Model: V8, C4
Silnik: 4.2 , 2.6
Zasilanie: Pb, LPG
Nadwozie: Sedan, Avant

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 01 Cze, 2011 22:39
|
|
|
na początek proponuje sprawdzić w jakim stanie sa wielokliny, które napedzają pióra. Wg. mnie to one są winne. |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
królik

Model: V8, C4
Silnik: 4.2 , 2.6
Zasilanie: Pb, LPG
Nadwozie: Sedan, Avant

|
|
|
|
 |
WOJTAS

Model: A6 C6 QUATTRO
Silnik: BMK
Zasilanie: 3.0 TDI V6
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 1

Piwa: 12/11 Skąd: okolice Mińska Mazowieckiego
|
Wysłany: Czw 23 Cze, 2011 13:24 podłączę się pod temat
|
|
|
Witam,
Podłączę się pod temat. Sprawa dotyczy wycieraczek ale w Audi A4 B5 z 2000r. Któregoś nie pięknego dnia wycieraczki odmówiły posłuszeństwa tzn. zaczęły działać z taką szybkością, że jak w czasie deszczu włączałem je to gdy kończył się jeden cykl deszcz już dawno przestał padać . W związku z powyższym w dniu wczorajszym wyciągnąłem cały mechanizm wycieraczek, rozebrałem, wyczyściłem i przesmarowałem smarem grafitowym. Wszystko byłoby już ok gdyby nie to że po skręceniu wycieraczek zatrzymują się one w różnych pozycjach. Co do prędkości to jest tak jak być powinna, no ale nie mogę ich ustawić za żadne skarby. Sprawdzałem nawet bez założonych ramion i po mechanizmie widać że za każdym razem ułożenie jest inne . Macie może jakieś propozycje jak poradzić sobie z tym problemem, jaka może być przyczyna??? |
_________________ Gość pozdrawiam Cię
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 23 Cze, 2011 20:44 Re: podłączę się pod temat
|
|
|
| WOJTAS-AUDI A4 napisał/a: | Witam,
Podłączę się pod temat. Sprawa dotyczy wycieraczek ale w Audi A4 B5 z 2000r. Któregoś nie pięknego dnia wycieraczki odmówiły posłuszeństwa tzn. zaczęły działać z taką szybkością, że jak w czasie deszczu włączałem je to gdy kończył się jeden cykl deszcz już dawno przestał padać . W związku z powyższym w dniu wczorajszym wyciągnąłem cały mechanizm wycieraczek, rozebrałem, wyczyściłem i przesmarowałem smarem grafitowym. Wszystko byłoby już ok gdyby nie to że po skręceniu wycieraczek zatrzymują się one w różnych pozycjach. Co do prędkości to jest tak jak być powinna, no ale nie mogę ich ustawić za żadne skarby. Sprawdzałem nawet bez założonych ramion i po mechanizmie widać że za każdym razem ułożenie jest inne . Macie może jakieś propozycje jak poradzić sobie z tym problemem, jaka może być przyczyna??? |
Sądzę, że rozbierałeś również silnik wycieraczek i źle go złożyłeś (źle działająca krańcówka). Co do smaru grafitowego, to ma on tylko jedno zastosowanie - aby się nim pobrudzić. Grafit nie nadaje się do smarowania w szczególności panewek, ponieważ prędzej czy później, a przeważnie prędzej, kończy się to źle dla panewek. Zdemontuj to jeszcze raz wyczyść i przesmaruj najlepiej czymś na bazie teflonu. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
WOJTAS

|
Wysłany: Czw 23 Cze, 2011 23:05
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Sądzę, że rozbierałeś również silnik wycieraczek i źle go złożyłeś (źle działająca krańcówka) |
to jest najlepsze, że silnika nie rozbierałem. Nie odkręciłem go nawet z mechanizmu wycieraczek. . Dlatego nie wiem jaka może być przyczyna złego działania. |
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 23 Cze, 2011 23:12
|
|
|
| WOJTAS-AUDI A4 napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | | Sądzę, że rozbierałeś również silnik wycieraczek i źle go złożyłeś (źle działająca krańcówka) |
to jest najlepsze, że silnika nie rozbierałem. Nie odkręciłem go nawet z mechanizmu wycieraczek. . Dlatego nie wiem jaka może być przyczyna złego działania. |
Powodem może być również przekaźnik wycieraczek. Znajduje się pod kierownicą obok panelu głównych przekaźników. Podwójny po prawej stronie. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
WOJTAS

|
Wysłany: Pią 24 Cze, 2011 07:40
|
|
|
Ok. muszę poszukać bo bez wycieraczek przy naszej kapryśnej pogodzie źle się jeździ. A masz może oznaczenie tego przekaźnika? |
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 24 Cze, 2011 09:15
|
|
|
| WOJTAS-AUDI A4 napisał/a: | | Ok. muszę poszukać bo bez wycieraczek przy naszej kapryśnej pogodzie źle się jeździ. A masz może oznaczenie tego przekaźnika? |
Te przekaźniki miały kilka oznaczeń podstawowy miał chyba oznaczenie 603. Jest to podwójny przekaźnik na miejscu 5 i 6.
pzdr |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Podobne Tematy |
| Temat |
Autor |
Forum |
Odpowiedzi |
Ostatni post |
 |
[v8 d11] wycieraczki reflektorów
|
jimv8 |
Pozostałe tematy |
7 |
Dzisiaj 8:57  jimv8 |
 |
Wycieraczki płaskie tak czy nie?
|
Astaroth |
Eksploatacja, felgi, opony, oleje, paski |
19 |
Wto 22 Gru, 2009 09:57  Oofol |
 |
[A4 B5] Wycieraczki i dziwne stukanie...
|
kaku_bulana |
Elektryka i elektronika |
17 |
Pon 12 Mar, 2012 18:44  kaku_bulana |
 |
Spryskiwacze reflektorów
|
Krzyhoo |
Pozostałe tematy |
8 |
Sob 05 Lut, 2011 12:40  Adi202 |
 |
Polerowanie reflektorów
|
maglownica |
Eksploatacja, felgi, opony, oleje, paski |
5 |
Pon 16 Sty, 2012 20:42  adamwit1986 |
[ Twoje IP to: 38.107.179.207, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |