|
Przesunięty przez: jimv8 Pon 14 Maj, 2012 21:52 |
Lampy przednie A6 C4 dokładanie soczewki halogenu |
| Autor |
Wiadomość |
rtoip_2004

Model: C4 A6
Silnik: ABC
Zasilanie: benzyna + LPG
Nadwozie: Avant
Pomógł: 4 razy Wiek: 31 Dołączył: 06 Cze 2010 Wszystkie posty: 86

|
Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 22:37 Lampy przednie A6 C4 dokładanie soczewki halogenu
|
|
|
Witam!
Mam połamaną i pobitą lampę ale soczewki są ok i mogę tanio kupić oryginalną lampę ale bez halogenu. Czy do lampy bez halogenów można dołożyć takową soczewkę ??? Czy jest tam jakaś zaślepka ??? czy jest całkiem inny odbłyśnik który uniemożliwia taki montaż ??? Czy taki mix jest do wykonania ??? |
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 22:45 Re: Lampy przednie A6 C4 dokładanie soczewki halogenu
|
|
|
| rtoip_2004 napisał/a: | Witam!
Mam połamaną i pobitą lampę ale soczewki są ok i mogę tanio kupić oryginalną lampę ale bez halogenu. Czy do lampy bez halogenów można dołożyć takową soczewkę ??? Czy jest tam jakaś zaślepka ??? czy jest całkiem inny odbłyśnik który uniemożliwia taki montaż ??? Czy taki mix jest do wykonania ??? |
Jest do wykonania, ale musiałbyś rozwiercić otwór. w miejscu halogenu i zrobić to tak aby nie zrobić odprysków. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
rtoip_2004

|
Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 22:52 Re: Lampy przednie A6 C4 dokładanie soczewki halogenu
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | rtoip_2004 napisał/a: | Witam!
Jest do wykonania, ale musiałbyś rozwiercić otwór. w miejscu halogenu i zrobić to tak aby nie zrobić odprysków. |
Czyli tylko dziurka do zrobienia ??? a jest tam do czego soczewkę przykręcić ???
Cały czas biję się z myślami: kupić nowy zamiennik czy szukać używanej hellki ??? |
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 29 Sty, 2012 00:01 Re: Lampy przednie A6 C4 dokładanie soczewki halogenu
|
|
|
| rtoip_2004 napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | | rtoip_2004 napisał/a: | Witam!
Czyli tylko dziurka do zrobienia ??? a jest tam do czego soczewkę przykręcić ???
Cały czas biję się z myślami: kupić nowy zamiennik czy szukać używanej hellki ??? |
Używana Hella żadnych tanich zamienników. Lustro od tyłu wygląda identycznie różni sie tylko brakiem otworu. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
tomeczek376
Władca Pierścieni

Model: inny
Silnik: AJM
Zasilanie: Olej napędowy
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 22 Wrz 2009 Wszystkie posty: 180

Piwa: 1/1 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: Nie 29 Sty, 2012 08:07
|
|
|
Ja też ostatnio zmieniałem lampy na soczewki i tu zgodzę się z Adi202 tylko hella żadne inne nie wchodziły w grę |
|
|
|
 |
rtoip_2004

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 29 Sty, 2012 15:07
|
|
|
| rtoip_2004 napisał/a: | | tomeczek376 napisał/a: | | Ja też ostatnio zmieniałem lampy na soczewki i tu zgodzę się z Adi202 tylko hella żadne inne nie wchodziły w grę |
Dzięki za odpowiedź wszystko jasne.
A mam jeszcze pytanie na temat xenonów, wiem, że temat poruszany wielokrotnie ale:
Jaki są różnice w reflektorze zwykłym soczewkowym a takim przystosowanym do xenonów ???
Wiem, że oznaczenie na szkle pod xenon ma być coś jak 00DD (przynajmniej tak widziałem w A8D2 (czy do C4 były lampy z takim oznaczeniem), xenon w C4 był montowany jako wyposażenie dodatkowe jakiś czas przed wejściem przepisów regulujących zastosowanie tych świateł. Z tego co wyczytałem to nawet nie zawsze szły w parze ze spryskiwaczami, o samo-poziomowaniu nie wspomnę. Więc jak jest z ich montażem ??? |
Różnica to tylko soczewka dokładnie lustro i uchwyt na palnik. Co prawda klosz xenonowych ma inny nr ETKa, ale w tamtych latach stosowano tylko jedno oznaczenie ponieważ klosz był częścią wymienną. Za spryskiwacze trzeba było dopłacić i nie był w pakiecie z xenonem. Można było zamówić halogen ze spryskami lub xenon bez spryskiwaczy.
Samopoziomowanie weszło dopiero w modelu C5. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.209, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |