|
Podlaczenie navi plus |
Autor |
Wiadomość |
wolfik

Model: a6 c5 allroad
Silnik: BES
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant

|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 03 Lut, 2016 11:15
|
|
|
CANy L i H podpięte są do tunera TMC. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
wolfik

|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 03 Lut, 2016 22:43
|
|
|
wolfik napisał/a: | Adi202 dzieki za odpowiedz ale mam jeszcze jedno pytanie czy te cany mam wpiac w 26pinowa kosc od navi (w odpowiednie miejsca)? |
W 26cio pinowe gniazdo podłączony jest CAN z tunera TMC. Bez tunera niestety komunikacji z FISem nie będzie. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
 |
wolfik

|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 04 Lut, 2016 17:58
|
|
|
wolfik napisał/a: | Czyli kolego Adi202 co mam zrobic z tym canemL i canemH? Nie ukrywam ze troche tego nie ogarniam: mam te cany w mini iso gdzie bylo podlaczone do radio concert cd i czy mam je przepiac do 26 pinowej kosci od navi? Czy mam ten tuner TMC montowac? Pogubilem sie troche |
Bardziej prosto nie potrafię tego napisać. CANy z mini ISO masz podłaczyć do tunera TMC, a z tunera TMC dalej do RNSa. Tuner TMC odpowiedzialny jest za 2 funkcje - informacja o korkach drogowych oraz (najważniesze) dopasowanie CANów radia z CANem instalacji samochodowej. Podłączając bezpośrednio CAN Infotiment z zegarów do RNS nic nie uzyskasz - one działają na ...... innych falach, rozmawiają w innych językach itd. Potrzebujesz TMC koniec kropka. |
|
|
|
|
 |
wolfik

|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » GPS i GSM |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.80, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |