|
|
Audi A2 tempomat montaż |
| Autor |
Wiadomość |
wrzosu

Model: A2
Silnik: 1,4tdi
Zasilanie: olej
Nadwozie: hatchback

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 03 Kwi, 2013 17:35
|
|
|
Google nic nie mówi, ale ATT może zawsze. Poczekasz z tym tematem, to doczekasz się pełnego opisu wash & go. W mojej A2 planuję na wiosnę montaż GRA. Temat oczywiście banalnie prosty manetka, wiązka i aktywacja.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
wrzosu

|
Wysłany: Sro 03 Kwi, 2013 18:22
|
|
|
wykopałem piękny opis u niemca. niestety w ich ojczystym języku.. ktoś pomoże?? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 19 Kwi, 2013 07:02
|
|
|
Ktoś pewnie pomoze:)
Ile zajmuje Ci ten poradnik niemiecki? 341KB?? To tam jest ladnie wszystko opisane, tj sfotografowane i nic wiecej oprocz zdjec nie potrzeba:)
Sciagasz kierownice, zakladasz manetke tempomatu, wtykasz w nia wtyczke, przewod ciagniesz pod nogi kierowcy, do komputera tj. sterownika silnika. Wpinasz piny wiazki w komputer silnika, potem aktywacja na kompie, to tez proste, tylko kod aktywacyjny i cieszysz sie tempomatem. |
|
|
|
|
|
 |
wrzosu

|
Wysłany: Pią 03 Maj, 2013 11:51
|
|
|
wsjo podpięte, ale nie mogę aktywować kodem 14463(taki podany był na poradniku) jestem pewien, że wszystko dobrze podłączyłem. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 06 Maj, 2013 23:09
|
|
|
taki kod nie aktywuje tempomatu, tylko 11463 to zrobi
napisz w ktore piny sie wpinales we wtyczce sterownika silnika
Skad miales wiazke, tzn cos porzadnego czy przewod od kompa? |
|
|
|
|
|
 |
wrzosu

|
Wysłany: Wto 02 Lip, 2013 10:13
|
|
|
minęło trochę czasu od pierwszego posta, a ja nie poradziłem sobie wciąż z tym tematem.
otóż:
wsyztsko mam podłączone, aktywowane.
Sprawdzam Vagiem wartości czy się zmieniają i wygląda wszystko dobrze.
Po wszystkim z uśmiechem wyjeżdżam z garażu, ruszam na trasę, wciskam tempo a tu KLOPS! Nic, nula, zero reakcji.
Nie mam pojęcie gdzie szukać błędu, bo wszystko odpowiada. Czujnik sprzęgła, gazu, hamulca, tempomat każdy przycisk. Vag wskazuje prędkość samochodu, a tempomat nie chce się włączyć.
Proszę o jakieś sugestie...
pozdro wrzosu |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 02 Lip, 2013 21:37
|
|
|
Sprawdź w grupie 6 wartości mierzonych silnika czy wszystkie funkcje tempomatu są widoczne i jeżeli masz manualną skrzynię biegów, to zainteresuj się włącznikiem sprzęgła. Może być uszkodzony, a błędu nie będzie. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
wrzosu

|
Wysłany: Sro 03 Lip, 2013 07:00
|
|
|
wszystko jest sprawne. sprawdzałem vagiem każdą rzecz i wszytko jest jak należy. sprzęgło odpowiada, hamulec, gaz i każdy przełącznik tempo. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 03 Lip, 2013 13:08
|
|
|
| wrzosu napisał/a: | | wszystko jest sprawne. sprawdzałem vagiem każdą rzecz i wszytko jest jak należy. sprzęgło odpowiada, hamulec, gaz i każdy przełącznik tempo. |
Chciałbym to zobaczyć. Możesz zamieścić print screen wartości mierzonych przy załączonym tempomacie i wciśniętym pedale sprzęgła i hamulca. Możesz dorzucić też każdą opcję tempomatu FIX, AUF, ON, OFF. |
|
|
|
|
|
 |
wrzosu

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.168, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |