|
Zamknięty przez: jimv8 Wto 15 Maj, 2012 07:34 |
[ABT 2.0] szarpanie autem gdy puszczam gaz |
Autor |
Wiadomość |
tomeczek376
Władca Pierścieni
Model: A6 C5
Silnik: AWX
Zasilanie: Olej napędowy
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 22 Wrz 2009 Wszystkie posty: 257
Piwa: 1/4 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: Nie 09 Maj, 2010 09:08 [ABT 2.0] szarpanie autem gdy puszczam gaz
|
|
|
Witam jak w temacie jadę autem nie ważne czy to zima czy lato i to na jakim jadę biegu puszczam gaz i całym autem zaczyna szarpać tak jak by przy 10 km/h wrzucić piąty bieg i wcisnąć gaz i wygląda mi na to też jak by między silnikiem a oponą na podzespołach był ogromny luz. Na biegu jałowym silnik normalnie schodzi z obrotów.Jeszcze ostatnio zauważyłem jak podniosłem jedno koło do góry wrzuciłem 1 puściłem sprzęgło i na małych obrotach szarpało mi trochę silnikiem i skrzynią i to mam jak już kupiłem auto i nie chce się nic urwać bo bym to wtedy naprawił <ok> . Ktoś się spotkał już z czymś takim.Pozdrawiam |
_________________ Była
80 b4 2.0
A4B6 1.9 TDI
Jest
A6C5 1.9 TDI |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie 09 Maj, 2010 09:26
|
|
|
Kiedys , kiedys, działo mi sie cosik podobnego do Twojego opisu . Winę ponosiła zaoliwiona tarcza sprzęgła . Olej dostawał się przez zimmering , który nie trzymał. Ale czy i u Ciebie tak jest ?! |
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem." |
|
|
|
|
|
tomeczek376
Władca Pierścieni
Model: A6 C5
Silnik: AWX
Zasilanie: Olej napędowy
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 22 Wrz 2009 Wszystkie posty: 257
Piwa: 1/4 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: Nie 09 Maj, 2010 09:50
|
|
|
ale czy wtedy nie ślizgałoby się sprzęgło |
_________________ Była
80 b4 2.0
A4B6 1.9 TDI
Jest
A6C5 1.9 TDI |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie 09 Maj, 2010 10:25
|
|
|
W Poldku ,bo to sie działo w poldku , nie ślizgało się , ale momentami zajeżdzało spalonym olejem |
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem." |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Skrzynie manualne |
|
[ Twoje IP to: 35.173.48.18, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |