|
[A6 C5] Montaz HID w reflektorach poliftowych |
Autor |
Wiadomość |
Oofol
Model: C5
Silnik: AVF
Zasilanie: nafta
Nadwozie: Avant
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 10 Cze 2009 Wszystkie posty: 160
Piwa: 7/7 Skąd: Munster/Karkonosze
|
Wysłany: Wto 07 Paź, 2014 22:19 [A6 C5] Montaz HID w reflektorach poliftowych
|
|
|
Witam,
Czy ktos montowal HIDy w refletorach poliftowych? Sa jakies hidy ktore da sie bez przerobek zamontowac w te fikusne oprawki? |
_________________ C5 Avant 1.9TDI AVF
8P 3D 1.6 BGU
B3 Sedan 1.8 PMo |
|
|
|
|
|
eleszet
..................
Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655
Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Sro 08 Paź, 2014 00:22
|
|
|
A zadałeś sobie pytanie czy musisz to montować? |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sro 08 Paź, 2014 07:34
|
|
|
no jasne,ze sa, nawt mam taki zestaw,ale odlozony dla kolezki kepke w kazdym razie ,zeby zrobic to ok musialbys wyciagac lampy i przetwornice zalozyc pod lampa , ja przyczepialem je do pasa przedniego, bo wtedy nic nie widac. Pamietaj tylko o spryskiwaczach na lampy Audi202 napisał/a: | A zadałeś sobie pytanie czy musisz to montować? | w przeciwienstwie do wiekszosci samochodow w a6 sa soczewki i po montazu hidow nie oslepiasz innych a efekty sa rewelacyjne. |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
|
|
|
|
|
|
eleszet
..................
|
Wysłany: Sro 08 Paź, 2014 07:42
|
|
|
Cytat: | i po montazu hidow nie oslepiasz innych a efekty sa rewelacyjne |
Jeśli jest tak jak mówisz i montaż odbędzie się zgodnie z przepisami i zdrowym rozsądkiem to OK. Przyznam się Wam że kilka dni temu przejeżdżał obok mnie wariat który nie patrzył jak to montował. Nie było przyjemne nie zauważyć sarny na poboczu - która całe szczęście nie wbiegła. Gdyby gość miał dobrze zrobione światła moja reakcja na sarnę była by oczywista - hamulec.
Nie wiedziałem że lampa jest homologowana zarówno do zwykłych żarówek jak i do żarników xenonowych - jeśli tak to hulaj dusza piekła nie ma |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sro 08 Paź, 2014 10:10
|
|
|
To ze lampy maja soczewki nie oznacza ze maja homologacje na xenon lampa pod xenon ma symbol ktory oznacza ze jest lampaz przeznaczeniem do palnika xenon i nie zapomni o pozomowaniu w zawieszeniu do xenona |
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi . |
|
|
|
|
|
eleszet
..................
|
Wysłany: Sro 08 Paź, 2014 10:18
|
|
|
Cytat: | To ze lampy maja soczewki nie oznacza ze maja homologacje na xenon lampa pod xenon ma symbol ktory oznacza ze jest lampaz przeznaczeniem do palnika xenon |
Mniej więcej o to mi chodziło. Kwestia wmontowania a kwestia tego czy to światło jest przyjemne dla mijających Cię kierowców to druga sprawa. Ja tylko chciałem zauważyć że mnie co chwila tacy oślepiają. Albo ze zwykłymi światłami źle ustawionymi albo tacy co na siłę chcą mieć Xenony. Ale teraz z tą sarną to sobie uświadomiłem że to nie jest błahostka bo gdyby gadzina wbiegła na drogę to miał bym autko w remoncie |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sro 08 Paź, 2014 10:21
|
|
|
Audi202 napisał/a: | Cytat: | To ze lampy maja soczewki nie oznacza ze maja homologacje na xenon lampa pod xenon ma symbol ktory oznacza ze jest lampaz przeznaczeniem do palnika xenon |
Mniej więcej o to mi chodziło. Kwestia wmontowania a kwestia tego czy to światło jest przyjemne dla mijających Cię kierowców to druga sprawa. Ja tylko chciałem zauważyć że mnie co chwila tacy oślepiają. Albo ze zwykłymi światłami źle ustawionymi albo tacy co na siłę chcą mieć Xenony. Ale teraz z tą sarną to sobie uświadomiłem że to nie jest błahostka bo gdyby gadzina wbiegła na drogę to miał bym autko w remoncie |
Zgadza sie |
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi . |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sro 08 Paź, 2014 16:07
|
|
|
w mojej 6-tce mialem zalozone hidy i nie bylo zadnego problemu, nawet specjalnie pojechalem na MOT zeby gosc mi sprawdzil swiatla, gdzie tutaj do kwestii przegladow podchodza bardzo restrykcyjnie... ale co innego zalozyc to z glowa do soczewki, a co innego pod blokiem do zwyklej lampy... |
POMAGAM TYLKO NA FORUM
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A2 1,4 MPI
Audi A2 1.4 TDI
Audi A4 B5 1.8
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
|
|
|
|
|
|
Oofol
|
Wysłany: Sro 08 Paź, 2014 21:40
|
|
|
Wiedzialem, ze sie zacznie...
Audi202 - jesli bym sobie nie zadal tego pytania to nie zaczal bym tego tematu;) Jak bys sprobowal to bys zwyklych zaroweknigdy wiecej nie zalozyl;)
Moje pytanie bylo proste i takiej odpowiedzi szukalem;)
Pasiak - dzieki - mozesz podeslac fotke jak zarniki wygladaja i dac znac gdzie to nabyles?
BTW - w swoim sedanie mam wszystkie zarowki wymienione na HID i NCT przechodzi bez problemu -o ile masz spryskiwacze i regulacje wysokosci.
To pytanie bylo strikte do modelu poliftowego bo sa inne oprawki zarowek a nie chcial bym ich ciac..
A z Mackiem sobie pogadam moze zrezygnuje z nich jak sa ciezko dostepne;p |
8P 3D 1.6 BGU
B3 Sedan 1.8 PMo |
|
|
|
|
|
eleszet
..................
|
Wysłany: Sro 08 Paź, 2014 21:49
|
|
|
Cytat: | Wiedzialem, ze sie zacznie... |
Uważam że słusznie że nie ma 100% przyzwolenia na głupie mody.
Cytat: | o ile masz spryskiwacze i regulacje wysokosci |
I o tym pisałem. Skoro działasz w zgodzie z przepisami i zdrowym rozsądkiem to cieszę się ja i pewnie wiele osób z którymi się mijasz. A warto pisać o tym że jak to Pasiak ujął "pod blokiem" zrobione Xenony są do d**y bo może przynajmniej kilku zrezygnuje z tego pomysłu.
Nie bierz tego do siebie. Musisz pamiętać że w większości to forum czytają Polacy którzy jak jadą na stację diagnostyczną nie chcą wyjechać z wiedzą o aucie a z pieczątką w dowodzie. Tam gdzie mieszkasz Ty jest inaczej i uważam że słusznie. Dlatego też nie polecam HIDów montowanych na pałę.
Tyle z mojej. Technicznie nie pomogę. Jasności życzę. |
|
|
|
|
|
|
Oofol
|
Wysłany: Sro 08 Paź, 2014 22:33
|
|
|
Kolego, nie biore niczego do siebie - wyroslemjuz z tego, amoze i internet mnie juz nauczyl..
Nie znamy sie i nie mamzamiaru pisac o glopich modach bo takowe mi sie nei zdazaja.
Co do razenia powiemszczerze ze nienawidze mijac sie z autami ktoremaja samopoziomowanie bo to mnie wlasnie razi...
Pasiak - Kepkepowiedzial ze to zwykly zestaw jest;p Jak to jest wreszcie? |
8P 3D 1.6 BGU
B3 Sedan 1.8 PMo |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Czw 09 Paź, 2014 14:54
|
|
|
nie ma dramatu z dostepnością,kwestia tylko dobrych przetwornic, coś na pewno wybierzesz
http://www.ebay.co.uk/sch...1++hid&_sacat=0
Maciek sie do mnie wybiera na montaż, więc zawsze możecie przyjechac obaj |
POMAGAM TYLKO NA FORUM
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A2 1,4 MPI
Audi A2 1.4 TDI
Audi A4 B5 1.8
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
|
|
|
|
|
|
Oofol
|
Wysłany: Czw 09 Paź, 2014 22:30
|
|
|
Hmmm chyba sie nie rozumiemy - takich zwyklych hidow nie zalozysz do c5 po lifcie bez kombinowania (trzeba ciac kable);/ Tam nie ma "sprezynek" montazowych a sprezynujace oprawki (zamkniete na obwodzie) i aby zalozyc hida trzeba by bylo przeciac ta oprawke.
Co do odwiedzin to na bro mozna by bylo wpasc - jest jednak maly problem;p maly stawik nas graniczy;) |
8P 3D 1.6 BGU
B3 Sedan 1.8 PMo |
|
|
|
|
|
egoonn
Silnik: AWT
Zasilanie: UN
Nadwozie: sedan
|
Wysłany: Pią 10 Paź, 2014 09:36
|
|
|
[quote="Oofol"]Hmmm chyba sie nie rozumiemy - takich zwyklych hidow nie zalozysz do c5 po lifcie bez kombinowania (trzeba ciac kable);/ Tam nie ma "sprezynek" montazowych a sprezynujace oprawki (zamkniete na obwodzie) i aby zalozyc hida trzeba by bylo przeciac ta oprawke.
no co Ty jakie ciecie , wyjmijesz zarówke H7 i wkładasz zarnik D2S i hula , ja u siebie nic nie ciołem oprócz długich bo ma h7led 6000K a soczewke bixenon z RS6 |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pią 10 Paź, 2014 12:44
|
|
|
Oofol napisał/a: | Hmmm chyba sie nie rozumiemy - takich zwyklych hidow nie zalozysz do c5 po lifcie bez kombinowania (trzeba ciac kable);/ Tam nie ma "sprezynek" montazowych a sprezynujace oprawki (zamkniete na obwodzie) i aby zalozyc hida trzeba by bylo przeciac ta oprawke.
Co do odwiedzin to na bro mozna by bylo wpasc - jest jednak maly problem;p maly stawik nas graniczy;) | zakładałem koleżce w poliftowej i bez stresu... zrób fotkę tej swojej lampy i wyślij |
POMAGAM TYLKO NA FORUM
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A2 1,4 MPI
Audi A2 1.4 TDI
Audi A4 B5 1.8
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.85, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |