|
Audi A4 B5 obrotomierz i prędkościomierz raz działa raz nie |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Wto 02 Lip, 2013 20:17 Audi A4 B5 obrotomierz i prędkościomierz raz działa raz nie
|
|
|
Witam serdecznie,
Mam problem z licznikiem w Audi A4 B5 1995r. 1.8. Prędkościomierz i obrotomierz raz działa raz nie, zaskakuje częściej gdy na zewnątrz panuje ujemna temperatura (raz na 15 odpaleń), gdy jest ciepło wskazówki ruszają o wiele rzadziej. Kiedy nie działają, wskazówka prędkościomierza drga w granicach 0. Pozostałe wskaźniki i całe podświetlanie są ok.
Model licznika: 8d0 919 033 C (bez fis)
Na liczniku nie ma żadnych błędów, sprawdziłem go też fizycznie, nie ma zimnych lutów.
Wiele objawów wskazuje, że jest to kwestia licznika, jeśli ktoś miał podobny problem, czy może to potwierdzić?
W załącznikach przedstawiam zdjęcia licznika. Czy w jego miejsce są też inne pasujące modele?
I czy jeśli wymienie licznik, w jaki sposób ustalić aktualny przebieg i "spasować" immobilizer?
Z góry dziękuje za porady,
|
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Wto 02 Lip, 2013 21:09
|
|
|
Wymień silniczki wskazówek. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 15:01
|
|
|
Dziękuje za odpowiedź, postaram się wymienić silniczki. Szukałem w internecie oznaczeń silniczków dla tego modelu licznika, niestety nie znalazłem nic.. Czy ktoś wie, jakie mają parametry?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 08 Lip, 2013 05:24
|
|
|
Nowych silniczków nie kupisz. Musisz zdemontować z innych zegarów VDO. Nie musi być to szafa z Audi A4. VW, Seat czy Skoda mają ten sam typ. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 11 Lip, 2013 15:15
|
|
|
A czy ma znaczenie, czy jest to wersja angielska czy europejska licznika? Bo jeśli chodzi o to, czy jest to diesel czy benzyna to zapewne jest, jak wygląda kwestia pojemności silnika?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 12 Lip, 2013 08:37
|
|
|
Nie ma znaczenia. Jeżeli kupisz identyczne zeagary, to prościej będzie przełożyć całe niż wymieniać w nich silniczek. Wczoraj miałem w naprawie identyczny problem. Wymieniłem w prędkościomierzu tylko same cewki silnika. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Wto 23 Lip, 2013 20:56
|
|
|
Dobry wieczór,
Wymieniłem dziś całe tarcze i wszystko już działa poprawnie dość dziwne, by obydwa silniczki naraz odmówiły posłuszeństwa..
Czy wiadomo, jak można uniknąć takiego problemu w przyszłości? Może być to spowodowane przez np. wymiane akumulatora?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 24 Lip, 2013 22:05
|
|
|
Wystarczy że jeden się uszkodzi działać przestają oba. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.175, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |