|
|
A4 B5 Montaż alarmu |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Sro 12 Paź, 2011 21:12 A4 B5 Montaż alarmu
|
|
|
Jak w temacie, kupiłem niedawno A4 i jest centralny pneumatyczny tylko nie jest to centralny na pilota, postanowiłem założyć alarm , i chciałem prosić o pomoc, czy może mi ktoś podpowiedzieć w którym miejscu montować, w jakie przewody się podpinać, chodzi mi głównie w którym miejscu podłaczyć aby działał centralny pneuamtyczny, kierunki pod alarm no i wiadomo do rozbrjania lampka czy czujnik w drzwiach, w którym miejscu najlepiej się wpiąć i w które kable. z góry dziękuje za pomoc |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 12 Paź, 2011 21:47
|
|
|
Sądzę, że na forum można pozwolić sobie na objaśnienie jak podłączyć kierunkowskazy sterowanie pompką, ale jak zabezpieczyć swoją niunię to raczej PW.
Kupisz alarm, to będzie wiadomo co i gdzie podłączyć. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 12 Paź, 2011 22:04
|
|
|
No ale o to własnie chodzi, napisałem wyraźnie, że potrzebuje pomocy w które przewody się wpiąć, w który kabel kierunki, w który kabel sterowanie centralnym, a alarm już mam |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 13 Paź, 2011 00:01
|
|
|
| arczi1987 napisał/a: | | No ale o to własnie chodzi, napisałem wyraźnie, że potrzebuje pomocy w które przewody się wpiąć, w który kabel kierunki, w który kabel sterowanie centralnym, a alarm już mam |
A ja ciągle nie mam pojęcia co to za alarm. Opiszę w takim razie tylko kolory i miejsca potrzebnych przewodów.
Kierunkowskazy przełącznik przy kierownicy przewody czarny z zielonym paskiem i czarny z białym paskiem.
sygnał otwierania przewód szary z białym paskiem brązowa 15to pinowa wtyczka lewy słupek A
sygnał zamykania przewód czerwony z brązowym paskiem brązowa 15to pinowa wtyczka lewy słupek A
sygnał otwarcia drzwi przewód brązowy z białym paskiem pomarańczowa 10cio pinowa wtyczka lewy słupek A lub brązowy z żółtym paskiem brązowa 15to pinowa wtyczka słupek A
stacyjka obojętnie który grubszy przewód koloru czarnego (np przy stacyjce).
W niektórych wersjach kierunkowskazy podpięte były również w pompce centralnego zamka.
Mojemu koledze zamontowałem płytkę alarmu do pompki centralnego zamka. Wszystkie przewody i tak zbiegają się w pompce. Centralka służy tylko jako odbiornik + dodatkowe niezależne odcięcie - takie są najpewniejsze. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 13 Paź, 2011 09:49
|
|
|
Przy pompce poszukaj przewodów od kierunkowskazów. Kolory przewodów jak wyżej. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 13 Paź, 2011 15:27
|
|
|
A gdzie znajduje się pompka od centralnego zamka ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 13 Paź, 2011 20:19
|
|
|
W bagażniku po prawej stronie tuż przy tylnej lampie.
pzdr |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
plutmarcin

Model: A3
Silnik: 1.6
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: Hatchbak

Postawił 2 piw(a) Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2011 21:57
|
|
|
Adi, czy w A3 kolory i miejsce ułożenia kabli są takie same jak opisałeś wyżej? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2011 22:36
|
|
|
| plutmarcin napisał/a: | | Adi, czy w A3 kolory i miejsce ułożenia kabli są takie same jak opisałeś wyżej? |
Kolory mogą się zgadzać, ale ułożenie kabli już niekoniecznie. Pompka w A3 ma 3 gniazda, a nie 2 jak w starszych modelach A4.
pzdr |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
plutmarcin

|
Wysłany: Sob 05 Lis, 2011 14:21
|
|
|
Interesuje mnie pod jaki kabel się podpiąć chcąc podać sygnał do otwierania i zamykania drzwi, oraz sygnał otwartych drzwi.
Czy lepiej jest podłączyć się pod pompkę centralnego z sygnałem otwierania i zamykania czy pod słupek A?
I ostatnie pytanie czy sterowania otwieraniem i zamykaniem jest realizowane za pomocą masy? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 05 Lis, 2011 20:45
|
|
|
| plutmarcin napisał/a: | Interesuje mnie pod jaki kabel się podpiąć chcąc podać sygnał do otwierania i zamykania drzwi, oraz sygnał otwartych drzwi.
Czy lepiej jest podłączyć się pod pompkę centralnego z sygnałem otwierania i zamykania czy pod słupek A?
I ostatnie pytanie czy sterowania otwieraniem i zamykaniem jest realizowane za pomocą masy? |
Jeżeli ma być to moduł tylko sterujący zamykaniem i otwieraniem, to łatwiej będzie podłaczyć się blisko pompki. Jeżeli będzie to alarm z immo, to lepiej będzie blisko grodzi, a punkty znajdziesz również na słupku A. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
plutmarcin

|
Wysłany: Sob 05 Lis, 2011 20:54
|
|
|
Chodzi o zestaw super forteca od AMT, poprzedni właściciel zamontował jakiegoś Stiga, ale w tak amatorski sposób, że od razu to wyrzuciłem, zostawiłem tylko podwójny przewód, przeciągnięty od pompki pod kierownicę i zastanawiam się czy go wykorzystać czy lepiej tak jak napisałeś podłączyć się pod słupek A.
Jak jest z tym sterowaniem otwarcie/zamknięcie? masa czy 12W? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 05 Lis, 2011 21:08
|
|
|
| plutmarcin napisał/a: | Chodzi o zestaw super forteca od AMT, poprzedni właściciel zamontował jakiegoś Stiga, ale w tak amatorski sposób, że od razu to wyrzuciłem, zostawiłem tylko podwójny przewód, przeciągnięty od pompki pod kierownicę i zastanawiam się czy go wykorzystać czy lepiej tak jak napisałeś podłączyć się pod słupek A.
Jak jest z tym sterowaniem otwarcie/zamknięcie? masa czy 12W? |
W Twoim przypadku tylko masa 10cio pinowe brązowe złącze przewody koloru szary otwieranie i czerwony z brązowym paskiem zamykanie. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
plutmarcin

|
Wysłany: Sob 05 Lis, 2011 22:39
|
|
|
Dzięki Adi, jutro się za to zabieram bo już mnie powoli irytuje to otwieranie i zamykanie kluczykiem Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.209, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |