Odpowiedz do tematu
Tak też będzie. Zmiana adaptacji miała tylko wymusić reakcję sterownika. Sądziłem, że wróciłeś adaptację do oryginału jak to nazwałeś poprzednim wpisem. Zmień w bramie diagnostycznej to co miałeś wcześniej i zainteresuj się tym czujnikiem na podszybiu.
Jest to możliwe pod warunkiem, że ktoś wcześniej zmienił nastawy lub sam sterownik.
Drugą razą kasuj swój ostatni post i pisz na nowo. Post pojawi się jako nowy i system wyślę informację o odpowiedzi. Tak będzie szybciej.
I wszystko jasne.
Muszę trochę poszperać w dokumentacji. Kodowanie sterownika jest dobre - przedni napęd, manualna skrzynia i ESP.
Odpowiedz do tematu
Z tego co wiem, to modele które miały webasto, nie miały "farelki" nie będzie tak że teraz tym bardziej nie zadziała?
| Multis napisał/a: |
| Z tego co wiem, to modele które miały webasto, nie miały "farelki" nie będzie tak że teraz tym bardziej nie zadziała? |
Tak też będzie. Zmiana adaptacji miała tylko wymusić reakcję sterownika. Sądziłem, że wróciłeś adaptację do oryginału jak to nazwałeś poprzednim wpisem. Zmień w bramie diagnostycznej to co miałeś wcześniej i zainteresuj się tym czujnikiem na podszybiu.
Ok. Jak tylko się coś zmieni, poinformuje.
Narazie dziekuję i pozdrawiam
[ Dodano: Sro 04 Lut, 2015 21:17 ]
Witam ponownie.
Czujniczek wymieniony. Błędów brak. Ogrzewanje dalej niet...
[ Dodano: Sro 04 Lut, 2015 21:35 ]
Może problem leży w sterowniku silnika. Mam na myśli adaptację, tak jak w liczniku?
Narazie dziekuję i pozdrawiam
[ Dodano: Sro 04 Lut, 2015 21:17 ]
Witam ponownie.
Czujniczek wymieniony. Błędów brak. Ogrzewanje dalej niet...
[ Dodano: Sro 04 Lut, 2015 21:35 ]
Może problem leży w sterowniku silnika. Mam na myśli adaptację, tak jak w liczniku?
|
Może problem leży w sterowniku silnika. Mam na myśli adaptację, tak jak w liczniku? |
Jest to możliwe pod warunkiem, że ktoś wcześniej zmienił nastawy lub sam sterownik.
Drugą razą kasuj swój ostatni post i pisz na nowo. Post pojawi się jako nowy i system wyślę informację o odpowiedzi. Tak będzie szybciej.
No tak , była wymieniana skrzynia biegów, z multitronica na manual...
| No tak , była wymieniana skrzynia biegów, z multitronica na manual... |
I wszystko jasne.
Jakieś pomysły?
| Jakieś pomysły? |
Muszę trochę poszperać w dokumentacji. Kodowanie sterownika jest dobre - przedni napęd, manualna skrzynia i ESP.
Dzwoniłem do gościa który wymieniał skrzynie, ale nie wie jak pomóc.
A oryginalny sterownik posiadasz?
Znaczy się to podobno jest ori sterownik.
Faktycznie sterownik o tych numerach pasuje do manuala i automatu. Zmianą kodowania również nie można zdeaktywować funkcji grzania. Dodatkowo nie widzę nić na temat układu grzałki i jej adaptacji. Temat zaczyna robić się ciekawy.
Ok, a więc zauważyłem że w tabelce warunków, jest 8 bitów warunkowych, a u mnie 7 z tym że dobrze idzie od prawej jak w tabelce, tj. jak się zagrzał powyżej 70 stopni to pierwszy z prawej zmienił się na 1.
Jest napisane że niby dwa pierwsze z lewej bez znaczenia. Ale może to jakieś naprowadzenie.
Jest napisane że niby dwa pierwsze z lewej bez znaczenia. Ale może to jakieś naprowadzenie.
Sprawdź dla pewności grupę zaraz po uruchomieniu silnika.
Którą?
Odpowiedz do tematu