|
|
A6 C5 niedziałająca nagrzewnica dodatkowa |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Sob 31 Sty, 2015 12:23
|
|
|
Z tego co wiem, to modele które miały webasto, nie miały "farelki" nie będzie tak że teraz tym bardziej nie zadziała? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 31 Sty, 2015 12:28
|
|
|
| Multis napisał/a: | | Z tego co wiem, to modele które miały webasto, nie miały "farelki" nie będzie tak że teraz tym bardziej nie zadziała? |
Tak też będzie. Zmiana adaptacji miała tylko wymusić reakcję sterownika. Sądziłem, że wróciłeś adaptację do oryginału jak to nazwałeś poprzednim wpisem. Zmień w bramie diagnostycznej to co miałeś wcześniej i zainteresuj się tym czujnikiem na podszybiu. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 31 Sty, 2015 12:30
|
|
|
Ok. Jak tylko się coś zmieni, poinformuje.
Narazie dziekuję i pozdrawiam
[ Dodano: Sro 04 Lut, 2015 21:17 ]
Witam ponownie.
Czujniczek wymieniony. Błędów brak. Ogrzewanje dalej niet...
[ Dodano: Sro 04 Lut, 2015 21:35 ]
Może problem leży w sterowniku silnika. Mam na myśli adaptację, tak jak w liczniku? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 10:13
|
|
|
| Multis napisał/a: |
Może problem leży w sterowniku silnika. Mam na myśli adaptację, tak jak w liczniku? |
Jest to możliwe pod warunkiem, że ktoś wcześniej zmienił nastawy lub sam sterownik.
Drugą razą kasuj swój ostatni post i pisz na nowo. Post pojawi się jako nowy i system wyślę informację o odpowiedzi. Tak będzie szybciej. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 10:25
|
|
|
No tak , była wymieniana skrzynia biegów, z multitronica na manual... |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 10:41
|
|
|
| Multis napisał/a: | | No tak , była wymieniana skrzynia biegów, z multitronica na manual... |
I wszystko jasne. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 10:49
|
|
|
Jakieś pomysły? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 10:55
|
|
|
| Multis napisał/a: | | Jakieś pomysły? |
Muszę trochę poszperać w dokumentacji. Kodowanie sterownika jest dobre - przedni napęd, manualna skrzynia i ESP. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 10:56
|
|
|
Dzwoniłem do gościa który wymieniał skrzynie, ale nie wie jak pomóc. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 10:58
|
|
|
A oryginalny sterownik posiadasz? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 11:00
|
|
|
Znaczy się to podobno jest ori sterownik. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 11:25
|
|
|
Faktycznie sterownik o tych numerach pasuje do manuala i automatu. Zmianą kodowania również nie można zdeaktywować funkcji grzania. Dodatkowo nie widzę nić na temat układu grzałki i jej adaptacji. Temat zaczyna robić się ciekawy. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 14:11
|
|
|
Ok, a więc zauważyłem że w tabelce warunków, jest 8 bitów warunkowych, a u mnie 7 z tym że dobrze idzie od prawej jak w tabelce, tj. jak się zagrzał powyżej 70 stopni to pierwszy z prawej zmienił się na 1.
Jest napisane że niby dwa pierwsze z lewej bez znaczenia. Ale może to jakieś naprowadzenie. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 14:29
|
|
|
Sprawdź dla pewności grupę zaraz po uruchomieniu silnika. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 10 Lut, 2015 14:29
|
|
|
Którą? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |