|
|
[2.0TFSI, 170KM, BPJ] Mechanizm zmiennych faz rozrządu |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Czw 07 Mar, 2013 10:37 [2.0TFSI, 170KM, BPJ] Mechanizm zmiennych faz rozrządu
|
|
|
Podjechałem do podpięcia pod komputer (Bosch Serwis, ESI[tronic]) i takie błędy się znalazły: P0016*, P000A*, P2261*. Wychodzi na to, że coś się dzieje z mechanizmem zmiennych faz rozrządu.
Czy ktoś wie może z ilu elementów się on składa i które bezwzględnie się wymienia?
Auto to: a6 c6 avant, 2.0TFSI, 170KM, BPJ, 2007.
*P0016 - Przyspieszenie wałka rozrządu (rząd 1) Błąd przypisania.
*P000A - Czujnik położenia wałka rozrządu A (rząd 1) BEZWŁADNY.
*P2261 - Turbodoładowanie - zawór. Usterka mechaniczna. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 07 Mar, 2013 22:02
|
|
|
Opis błędu nie musi zaraz oznaczać nie wiadomo czego. Musiałbyś podpiąć się pod VCDS aby powiedzieć coś więcej. KTS jest tępym sprzętem - coś na zasadzie na dwoje babka wróżyła. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 11 Mar, 2013 12:50
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Opis błędu nie musi zaraz oznaczać nie wiadomo czego. Musiałbyś podpiąć się pod VCDS aby powiedzieć coś więcej. KTS jest tępym sprzętem - coś na zasadzie na dwoje babka wróżyła. |
Pojechałem na diagnozę do ASO Audi i stwierdzili, że wymagana jest wymiana nastawnika, łańcucha i napinacza czyli mechanizmu zmiennych faz rozrządu. Jak pech to pech:( |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elementy silnika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |