Rozkodowany Kluczyk centralnego zamka |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Wto 18 Sie, 2015 12:48 Rozkodowany Kluczyk centralnego zamka
|
|
|
Witam jestem tu nowy więc sorki jak gdzieś ten temat był przerabiany a ja to nie zobaczyłem...Mam problem tego typu iż dziś przy wymianie baterii w pilocie rozlosowane mi się kluczyka i teraz nie mogę ani otworzyć ani zamknac auta z przycisków..Czy da się zaprogramowac kluczyk samemu...dodam że posiadsm tylko 1den ....Dzięki za pomoc i pozdrawiam ... |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Wto 18 Sie, 2015 16:40 Re: Rozkodowany Kluczyk centralnego zamka
|
|
|
MariuszAudi napisał/a: | Witam jestem tu nowy więc sorki jak gdzieś ten temat był przerabiany a ja to nie zobaczyłem...Mam problem tego typu iż dziś przy wymianie baterii w pilocie rozlosowane mi się kluczyka i teraz nie mogę ani otworzyć ani zamknac auta z przycisków..Czy da się zaprogramowac kluczyk samemu...dodam że posiadsm tylko 1den ....Dzięki za pomoc i pozdrawiam ... |
Programowanie pilotów centralnego zamka koduje się tylko przu pomocy minimum 2 kluczy.
Jeżeli posiadasz tylko jeden, to będziesz mieć problem. Temat był juz poruszany na ATT. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 19 Sie, 2015 03:03
|
|
|
Czyli nie da się nic zrobić??A vagiem nie da się jakoś ?? |
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655

Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Sro 19 Sie, 2015 08:56
|
|
|
http://www.vag-com.pl/index.php?mod=site&id=6
Ale cytując instrukcję:
Cytat: | Zbierz wszystkie piloty zdalnego sterowania jakie chcesz zaprogramować. Jeden z kluczyków pojazdu umieść w stacyjce i włącz zapłon w pozycję ON. Korzystając z programu VAG-COM wykonaj następujące czynności. |
Nie wiem jak by było gdybyś dorobił sobie klucz (nawet taki bez pilota) a ten z pilotem zakodował.
Tutaj niech się Adi wypowie bo i mnie to zaciekawiło.
Zakładamy że kolega dorabia sobie kluczyk bez transpondera tylko po to żeby włączyć zapłon i dalej zrobić procedurę opisaną w instrukcji.
Jeśli nie pojedzie to dorabia kluczyk z transponderem - jak wtedy?
Czy trzeba mieć fizycznie dwa klucze z transponderami i pilotami? |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 19 Sie, 2015 09:41
|
|
|
eleszet napisał/a: |
Tutaj niech się Adi wypowie bo i mnie to zaciekawiło. |
Potrzebne są co najmniej 2 klucze aby jednym z nich włączyć zapłon na czas programowania pilota. Tak więc wystarczył by sam grot aby przekręcić zapłon.
Potrzeba matką wynalazków. Opcja awaryjna w przypadku posiadania tylko jednego klucza mojego autorstwa. Wystarczy podać sygnał "zamknij" nie mechanicznie przekręcając kluczykiem w drzwiach, a jedynie podać sygnał masy na pompkę centralnego zamka np kawałkiem przewodu. Reszta procedury programowania bez zmian. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

|
Wysłany: Sro 19 Sie, 2015 09:56
|
|
|
Czyli posiadając FIZYCZNIE jeden klucz wsadzasz go do stacyjki i włączasz zapłon a później masa na pompkę centralnego zamka a następnie w kluczyku który jest w stacyjce naciskasz przycisk "otwieranie"? |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
|
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 19 Sie, 2015 10:01
|
|
|
eleszet napisał/a: | a następnie w kluczyku który jest w stacyjce naciskasz przycisk "otwieranie"? |
Życie trzeba sobie ułatwiać. W stacyjce jest tylko 1/2 pilota czyli grot z transponderem. Pilota trzymamy w ręce. |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): eleszet |
 |
eleszet
..................

|
Wysłany: Sro 19 Sie, 2015 10:04
|
|
|
He he no tak
Powiem Ci że fajny patent. Warto zapamiętać gdyby była jakaś awaryjna sytuacja. Klikam w piwko bo to bardzo pomocne
Ale gdybym był na miejscu kogoś kto ma tylko jeden kluczyk to i tak bym dorobił bo dorobienie kluczyka bazując na drugim kluczyku jest i tak o wiele tańsze niż dorobienie bazując na wkładce zamka.
Miłego dnia! |
|
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 19 Sie, 2015 10:18
|
|
|
eleszet napisał/a: |
Ale gdybym był na miejscu kogoś kto ma tylko jeden kluczyk to i tak bym dorobił bo dorobienie kluczyka bazując na drugim kluczyku jest i tak o wiele tańsze niż dorobienie bazując na wkładce zamka. |
Oczywista oczywistość.
Miłego. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 19 Sie, 2015 11:19
|
|
|
Tylko jest problem bo od strony kierowcy nie mam wkładki gdyż dzwrzi zostalyb wymienione..czy da radę zrobić to przez wkładkę bagażnika jeżeli nie pomoże podanie prądu na pompke |
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

|
Wysłany: Sro 19 Sie, 2015 11:30
|
|
|
A dlaczego ma nie pomóc podanie prądu na pompkę?
Zapytaj tylko na jaki pin masz podać masę żebyś nie błądził i tyle.
Skoro Adi Ci ten sposób podał tzn że jest to sprawdzone.
Uwierz mi że On wie co mówi. |
|
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 19 Sie, 2015 11:33
|
|
|
MariuszAudi napisał/a: | Tylko jest problem bo od strony kierowcy nie mam wkładki gdyż dzwrzi zostalyb wymienione..czy da radę zrobić to przez wkładkę bagażnika jeżeli nie pomoże podanie prądu na pompke |
Jeżeli będziesz mieć drugi klucz, to możesz zrobić to przez wkładkę w klapie. Jeżeli masz tylko jeden klucz, to proponuję na załączonym zapłonie na chwilę zewrzeć pin 10 wtyku A do masy. |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): MariuszAudi |
 |
|
Wysłany: Czw 20 Sie, 2015 13:02
|
|
|
A możesz mi podesłać jakiś schemat żebym czegoś nie oddalił i nie spalił całkiem pompki...chodzi oczywiście o pompke która znajduje się W bagażniku ???
Czyli tak przekrecsm kluczyk w stacyjce na zapłon i stylami masowy na pomoce i co dalej ??? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 20 Sie, 2015 15:09
|
|
|
Najpierw przygotuj sobie połączenie do wysterowania zamknięcia centralnego zamka. W tym celu wyciągnij z pompki najmniejszą wtyczkę (czarna 12to pinowa) zsuń z niej obudowę i poszukaj w niej pinu nr 10. Będzie to przewód czerwony z brązowym paskiem. Wsuń między wsuwkę przewodu a obudowę nośną wtyczki przewód. Drugi kawałek przewodu podłącz do grubego brązowego przewodu we wtyczce 10cio pinowej. Podłącz do pompki wtyk 12to pinowy i sprawdź czy działa łącząc te dwa przewody ze sobą na 1 sekundę auto powinno się zamknąć. Jeżeli się zamknie, to możesz przystąpić do programowania pilota.
-zablokuj rygiel w klapie bagażnika
-rozpołów pilota tak abyś pilota na czas programowania trzymał w ręce
-włącz zapłon
-otwórz szybę od strony kierowcy (tak dla spokojności)
-zamknij drzwi kierowcy
-połącz ze sobą te dwa przewody w bagażniku (auto powinno się zamknąć)
- naciśnij 1x na klawisz otwórz w pilocie, poczekaj 5s i naciśnij klawisz otwórz ponownie.
Jeżeli auto się otworzy, to procedura programowania jest zakończona. |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): MariuszAudi |
 |
|
Wysłany: Pon 31 Sie, 2015 15:29
|
|
|
Metoda sprawdziła się w 100%..dziękuję wielkie za pomoc |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|