|
|
jaki plyn do wspomagania audi a4 95rok |
| Autor |
Wiadomość |
dexaven
mlody

Model: A4
Silnik: 1.9tdi 1Z
Zasilanie: olej napedowy
Nadwozie: sedan

|
Wysłany: Pią 11 Mar, 2011 18:19 jaki plyn do wspomagania audi a4 95rok
|
|
|
Witam.Chciałem wymienic płyn w układzie wspomagania z racji jego starości.Na samym zbiorniczku jest napisane ze jest to MINERAL o normie G 002 000.Pobrałem próbke by zobaczyc jego kolor ale chyba z racji wieku podchodzi pod brąz.Pytałem dzis Pana w sklepie to polecił mi plyn marki FEBI(biala butla z zielona zakretka),ale kiedy zapytałem sie czy spełnia ,,norme'' G 002 000 Pan rozłożył rece i powiedział ze nie wie.Doradzcie jakim zalac i jakiej konkretnie firmy by nie bylo pozniej niespodzianek w postaci wycieków.Auto mam okolo 2 lat moze krocej i żadnych napraw związanych ze wspomaganiem itd i żadnych dolewek plynu wiec chciałbym zeby tak pozostało równiez po wymianie na nowy płyn.Auto to A4 1.9tdi z roku 1995.silnik 1z.Zreszta wszystko jest w opisie. |
_________________ pOOOOwoli |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 11 Mar, 2011 19:09
|
|
|
Cóż, takie czasy, że i na fachowość sprzedawcy nie można liczyć. Febi M6162 - kolor zielony.
Kup 2L i przepłucz układ nowym płynem. Spuść i ponownie zalej świeżym.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
dexaven
mlody

|
Wysłany: Pią 11 Mar, 2011 19:32
|
|
|
OK.Jeszcze tylko małe zapytanie lac FEBI czy jaki inny ewentualnie jaki?Dzieki za błyskawiczną odpowiedz. |
_________________ pOOOOwoli |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 11 Mar, 2011 19:39
|
|
|
| dexaven napisał/a: | | OK.Jeszcze tylko małe zapytanie lac FEBI czy jaki inny ewentualnie jaki?Dzieki za błyskawiczną odpowiedz. |
Febi jest stworzony dla naszych przekładni. Lać tylko Febi. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
dexaven
mlody

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.208, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |