|
[D11 V8] Płyn chłodniczy |
Autor |
Wiadomość |
nico

Model: V8
Silnik: 3,6
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: sedan

Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 20:31 [D11 V8] Płyn chłodniczy
|
|
|
Witam. Chciałem wymienic płyn w chłodnicy, powiedzcie mi ile litrów trzeba kupić. Czy firma prestone jest ok? Wyczytalem ze do +129 stopni jest ok. A mam nawet w dobrej cenie bo 30zł za 4l. Pozdrawiam. |
_________________ nico |
|
|
|
|
 |
marcino8
marcino8

Model: A6 typc4
Silnik: aah
Zasilanie: B+lpg
Nadwozie: avant

Piwa: 1/1 Skąd: LKS miasto chmielarzy
|
Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 20:38
|
|
|
Febi mam zalany,tak jak leją w w ASO,koncentrat +destylowana i jest GIT!Nie wiem ile wchodzi bo mi mój mechanio zalewał,ale chyba coś koło6L! pozdro |
Ostatnio zmieniony przez marcino8 Wto 22 Cze, 2010 20:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 22:49 Re: [D11 V8] Płyn chłodniczy
|
|
|
nico napisał/a: | Witam. Chciałem wymienic płyn w chłodnicy, powiedzcie mi ile litrów trzeba kupić. Czy firma prestone jest ok? Wyczytalem ze do +129 stopni jest ok. A mam nawet w dobrej cenie bo 30zł za 4l. Pozdrawiam. |
Układ chłodzenia ma pojemność około 9L ±0,5L w zależności czy posiadasz ogrzewanie postojowe, czy tez nie. Polecałbym jednak płyn z rodziny G12 który jest neutralnym środkiem jeżeli chodzi o kontakt z aluminiowymi chłodnicami. Dodatkowo posiada dłuższy okres użytkowania niż starszy G11. 129°C, to przesada, chyba, że zarzynasz swoją Vkę.
Tak więc patrz się na dobro całokształtu, a nie na jednokrotny wydatek.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 15:54
|
|
|
Adi202 napisał/a: | Układ chłodzenia ma pojemność około 9L ±0,5L | dokladnie, jak zalewalem do siebie weszlo ponad 9l. |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
 |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Eksploatacja, felgi, opony, oleje, paski |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.173, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |