|
Wycieraczki płaskie tak czy nie? |
Autor |
Wiadomość |
Astaroth
mystic darkness
Model: B4
Silnik: 1,9 TD AAZ
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 3
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 11 Maj 2009 Wszystkie posty: 1639
Piwa: 204/544 Skąd: lódzkie
|
Wysłany: Pią 23 Paź, 2009 11:18 Wycieraczki płaskie tak czy nie?
|
|
|
Wycieraczki płaskie tak czy nie?
Czy ktos uzywał i może cos powiedzieć jak one działają, czy ładnie zbierają i czy czasem nie skrzypią i nie piskają??? (piskające wycieraczki doprowadzają mnie do szału, ten dzwięk )
a ewentualnie z jakich firm są dobre? |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pią 23 Paź, 2009 17:38 Re: Wycieraczki płaskie tak czy nie?
|
|
|
Astaroth napisał/a: | Wycieraczki płaskie tak czy nie?
Czy ktos uzywał i może cos powiedzieć jak one działają, czy ładnie zbierają i czy czasem nie skrzypią i nie piskają??? (piskające wycieraczki doprowadzają mnie do szału, ten dzwięk )
a ewentualnie z jakich firm są dobre? | ja korzystałem z tych płaskich zachowywały się normalnie, tzn. żadnych pisków , a zbierały tak jak powinny. Nie pamiętam teraz jakiej były firmy, ale kupowałem je w TESCO. |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pią 23 Paź, 2009 18:39
|
|
|
Kupiłem Valeo Xtream ponad rok temu i mimo to, iż straciły już swoją ważność nadal są jak nowe. Normalnym piórom wycieraczek mówię stanowczo NIE.
Płaskie pióra mają tylko jedną wadę - są droższe i przez to są chodliwe przez amatorów cudzej własności. Jeżeli chodzi o plusy, to w każdą porę roku zachowują swoje właściwości. Nie zamarzają w zimie i nigdy nie piszczą.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pią 23 Paź, 2009 19:51
|
|
|
Uświadomcie mnie , jakie to są płaskie wycieraczki ? |
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem." |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sergio
Silnik: 2,0 ABK
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan
Zaproszone osoby: 9
Pomógł: 6 razy Wiek: 51 Dołączył: 12 Maj 2009 Wszystkie posty: 2789
Piwa: 105/75 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: Pią 23 Paź, 2009 20:23
|
|
|
A ile wytrzymują takie płaskie? Czy naprawde opłaca sie takie zamiast zwykłych piór?
A i jeszcze jedno, w ogóle nie zamarzają? Nawet przy -20st.? |
|
|
|
|
Wysłany: Pią 23 Paź, 2009 20:30
|
|
|
Sergio napisał/a: | A ile wytrzymują takie płaskie? Czy naprawde opłaca sie takie zamiast zwykłych piór?
A i jeszcze jedno, w ogóle nie zamarzają? Nawet przy -20st.? |
Nie mogą zamarznąć ponieważ jedynym wzmocnieniem jest stalowy drut który zalany jest gumą. Normalne pióra zamarzną przy łączeniach wzmocnień z piórem, natomiast coś co nie posiada łączeń nie może zamarznąć. Na większości takich wycieraczek są kontrolki zużycia które zmieniają barwę po około roku. Ja już od połowy roku mam je niby do wymiany, ale nadal są OK.
pzdr |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pią 23 Paź, 2009 20:34
|
|
|
Już wiem , jakowe ,zmieniłem na takie po Kampani , bo po drodze zgubiłem jedno pióro , zresztą i tak były już zjechane . Mogę napisać jedno polecam ,polecam ,polecam !!! |
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z debilem , najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem." |
|
|
|
|
|
Sergio
Silnik: 2,0 ABK
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan
Zaproszone osoby: 9
Pomógł: 6 razy Wiek: 51 Dołączył: 12 Maj 2009 Wszystkie posty: 2789
Piwa: 105/75 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: Pią 23 Paź, 2009 20:35
|
|
|
A czyli chodzi że metal nie zamarznie. Ale przy wiekszym mrozie guma jak sie sprawuje? Lepiej niz silikony? |
|
|
|
|
Wysłany: Pią 23 Paź, 2009 21:17
|
|
|
Sergio napisał/a: | Ale przy wiekszym mrozie guma jak sie sprawuje? Lepiej niz silikony? |
Przy większym mrozie takie pióro lepiej przylega do szyby ze względu na konstrukcję. Co mi po silikonie jak przymarznie i zablokuje się mocowanie pióra i w efekcie takie pióro o standardowej konstrukcji nie będzie przylegać do szyby. W zimie używa się płynu zimowego, ale i tak gumki mają lepszą wydajność. Nie trzeba nawet płacić po 60zł za produkty typu Valeo. Za 20zł można też kupić dobre pióra. To jest moje zdanie. |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pią 23 Paź, 2009 21:21
|
|
|
Adi202 napisał/a: | Za 20zł można też kupić dobre pióra. To jest moje zdanie. |
Kupiłem w Realu , była promocja , 18 bodaj zł za sztuke, co do zimy się nie wypowiadam , bo jeszcze nie jeździłem zimą z nimi , ale te moje naprawdę są super. |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pią 23 Paź, 2009 21:49
|
|
|
roger110 napisał/a: | Adi202 napisał/a: | Za 20zł można też kupić dobre pióra. To jest moje zdanie. |
Kupiłem w Realu , była promocja , 18 bodaj zł za sztuke, co do zimy się nie wypowiadam , bo jeszcze nie jeździłem zimą z nimi , ale te moje naprawdę są super. |
I tak 3mać. |
|
|
|
|
|
Astaroth
mystic darkness
Silnik: 1,9 TD AAZ
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 3
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 11 Maj 2009 Wszystkie posty: 1639
Piwa: 204/544 Skąd: lódzkie
|
Wysłany: Sob 24 Paź, 2009 15:29
|
|
|
no comment http://www.audi-tech-team.eu/-vt849.htm#10420
nie kupie płaskich, beda jednak najtansze made in Tesco, a czemu to kliknijcie na link wyżej |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Eksploatacja, felgi, opony, oleje, paski |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.85, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |