Elektryka i elektronika » Brak wyświetlania temperatury zewnętrznej i dogrzewanie A3
Odpowiedz do tematu

ART74, Mam ten sam problem z temperaturą zewnętrzną, też mam proste liczniki bez komputera i również nie wyświetla mi temperatury. Może mi tkoś jakos pomóż ponieważ jest amatorem w jakim kolwiek kodowoaniu i nie wiem jakim kablem muszę podłączyć moją audi do kompa ani jakim programem program. Po prostu jestem w tym zielony.

Audi a3 1.9 TDI rok 2005

GG 5360042

Postaw piwo autorowi tego posta

Masz na wyposażeniu klimatyzację?

tak mam climatronic

Aktywacja termometru znajduje się w adaptacji zegarów pod kanałem 20.

tylko jest taki problem jak pisałem, że ja jestem w tym wszystkim zielony... Nie wiem jak wejść w te adaptacje zegarów... Za pomocą czego to mam zrobić? Muszę podłączyć się do komputera samochodu? Jeśli tak to jeszcze przez jaki kabel, a następnie przez jaki prgoram...

Prosiłbym o małe rozjaśnienie mnie w tych sprawach.

Misiekkk_ napisał/a:
tylko jest taki problem jak pisałem, że ja jestem w tym wszystkim zielony... Nie wiem jak wejść w te adaptacje zegarów... Za pomocą czego to mam zrobić? Muszę podłączyć się do komputera samochodu? Jeśli tak to jeszcze przez jaki kabel, a następnie przez jaki prgoram...

Prosiłbym o małe rozjaśnienie mnie w tych sprawach.

Do każdych ustawień w sterownikach potrzebny jest program oraz interfejs za pomocą którego połączysz komputer z samochodem. Jeżeli tego nie posiadasz, to poszukaj kogoś kto to ma. Dla samego termometru nie opłaca się inwestować kilkuset złotych - tym bardziej, że nie masz o tym pojęcia.
pzdr

Mógłbyś mi podesłać np. link z allegro gdzie mogłbym to kupić. Może bym jednak zainwestował i by się to przydało na przyszłość.

Proszę bardzo
http://allegro.pl/interfe...3091159919.html
http://www.vcds.pl/index.php?mod=sklep&item=6

no to naprawde drogo;/

A nie ma jakiś tańszych zamieników?:P

Bo to ogólnie płaci się za program bo kabele się chyba nie różnią od siebie?

Misiekkk_ napisał/a:
no to naprawde drogo;/

To tylko kwestia punktu widzenia.
Możesz kupić coś takiego http://allegro.pl/nowy-va...3044155094.html Ważne aby obsługiwało to CAN w grupie VAG

Dzięki za info.
Zastanowie sie nad tym wszytskim. i może coś kupie albo wybiore się do elektronika. Jeśli kupię to będę pytał o dalsze instrukcje jak się uporać z tą temperaturą:)

A jeszcze jedno pytanie.
Bo mam radio Audi concert II i nie mam podświetlania przycisków, świeci mi tylko wyświetlacz.
Szukałem już tego i znalazłem, że trzeba jakiś kabelek lutować czy jakoś tak. To jedyna opcja żeby rozwiązać ten problem czy jest jakiś prostszy sposób?

Misiekkk_ napisał/a:
Dzięki za info.
Zastanowie sie nad tym wszytskim. i może coś kupie albo wybiore się do elektronika. Jeśli kupię to będę pytał o dalsze instrukcje jak się uporać z tą temperaturą:)

A jeszcze jedno pytanie.
Bo mam radio Audi concert II i nie mam podświetlania przycisków, świeci mi tylko wyświetlacz.
Szukałem już tego i znalazłem, że trzeba jakiś kabelek lutować czy jakoś tak. To jedyna opcja żeby rozwiązać ten problem czy jest jakiś prostszy sposób?

Nie w twoim przypadku. Wyciągnij radio i odłącz od zasilania lub wyciągnij bezpiecznik na parę minut aby zresetować elektronikę radia.

który to może być bezpiecznik?

Nr 19 (15A) w komorze silnika.

Wystawiono 1 piw(a):
Misiekkk_

Odpowiedz do tematu