|
błędy a6c6 2005 |
Autor |
Wiadomość |
ewka85
Model: A6 C6 (4F)
Silnik: 3,0 BBJ
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: Sedan
|
Wysłany: Pon 19 Paź, 2015 06:54 błędy a6c6 2005
|
|
|
Cześć koledzy jestem nowa na forum dlatego wrzucam post w zielono mi chociaż chyba powinien być w dziale elektrycznym . Otóż kupiłam autko dwa tygodnie temu póki jak na tutejszy klimat było zimno ( temperatura poniżej 30 stopni) wszystko było cacy teraz gdy ciepło zaczęły się schody gdy auto się nagrzeje podczas jazdy wszystko się resetuje, skrzynia przechodzi w tryb serwisowy ostatnio nawet wyskoczył błąd Airbag . czy to regulator przy alternatorze, aku wymieniony na nowy .
Błędy:
018061 P1653- sprawdź pamięć błędów modułu ABS. Zwarcie obwodu do innego zaworu
017831 P1423 - system wtrysku wtórnego powietrza(blok1)- za niski przepływ powietrza
017819 P1411- system wtrysku wtórnego powietrza(blok2)- za niski przepływ powietrza
016947 P0563 - wysokie napięcie systemu. Zbyt mała wartość rezystancji
016947 p0563 - wysokie napięcie systemu. zasilanie
000532 napięcie zasilania. zbyt mała wartość rezystancji
000447 ograniczenie funkcji przez nadmierne napięcie . zbyt mała wartość rezystancji
002273 przepływ pradu stałego (etap2) zbyt duża wartość rezystancji
002479 częściowe odłączenie zużycia włączone. zbyt duża wartość rezystancji
002254 interfejs generatora otwarty obwód
po zgaszeniu auta i odpaleniu palił się dalej airbag skrzynia pracuje normalnie |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pon 19 Paź, 2015 08:19
|
|
|
Co prawda te błędy wskazują brak ładowania akumulatora, ale do treściwej interpretacji potrzebny byłby pełny scan, ewentualnie opis sterowników z błędami. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
ewka85
|
Wysłany: Sro 21 Paź, 2015 08:40 nowe wieści
|
|
|
wymontowany alternator valeo TG17C022 regulator w środku niespodzianka Valeo 2542604 według producenta powinien być 595458 a w serwisie po numerze vin podali mi 059903803G .... który jest dobry ? regulator który był zamontowany coś za dobrze wygląda jak na przebieg .... zastanawiam się który powinien być może całe akcje błędne są prze nieodpowiedni regulator ? |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sro 21 Paź, 2015 17:41
|
|
|
Alternator jak i regulator powinien być taki jak powiedzieli w ASO. Jest kilkanaście rodzai alternatorów i 3 rodzaje regulatorów. Te części nie są zamienne - niestety. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
ewka85
|
Wysłany: Sro 21 Paź, 2015 23:08
|
|
|
no i nowy objaw przy otwieraniu drzwi z pilota dwa razy na 10 prób włączyło się MMI ( radio) samoczynnie i wyłączyło ( brak kluczyka w stacyjce) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Pytajnik, czyli zielono mi ;) |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.171, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |