Mam A5 2,5 TDi 180KM i mam pytanie czy ktoś się zetknął z takim problemem. O tuż od momentu wymiany przybywa oleju w silniku. Po wymianie miałem w połowie pomiędzy min a max i po około 10000km poziom oleju jest wyraźnie kilka mm ponad max. Jestem już przed kolejną wymianą i jest za każdym razem tak samo. Na pewno nie jest to borygo bo przy spuszczaniu oleju nie ma śladów płynu chłodniczego. Wygląda to jakby paliwo dostawało się do oleju. Czy ktoś się zetknął z czymś takim?
[A5 2,5 TDi 180KM] Zwiększa się poziom oleju w silniku
szczerze mowiac nie rozumiem dlaczego piszesz o tym kole zamachowym w temacie,gdzie piszemy o czyms zupelnie innym.... w kazdym razie lepiej wymienic i miec spokoj niz robic 2 razy
| Uwagi obslugi forum: |
proszę zapoznać się z regulaminem i zmienić podpis w swoim profilu !!! |
| jimv8 |
Taki efekt jest możliwy przy usterce silnika lub układu wtryskowego. Sprawdź na początek kompresję na każdym z cylindrów.
Witam. W mojej A4 na kole zamachowym nie ma jednego ząbka i chciałbym je wymienić, jednak znajomy mówi, że wystarczy te koło odwrócić i przy odpalaniu nie będzie już rozrusznik przeskakiwał. Czy mój znajomy ma rację, czy lepiej kupić drugie koło i mieć spokój ? Dodam, że u mnie siedzi koło zamachowe dwumasowe.
| szczepan091 napisał/a: |
| Witam. W mojej A4 na kole zamachowym nie ma jednego ząbka i chciałbym je wymienić, jednak znajomy mówi, że wystarczy te koło odwrócić i przy odpalaniu nie będzie już rozrusznik przeskakiwał. Czy mój znajomy ma rację, czy lepiej kupić drugie koło i mieć spokój ? Dodam, że u mnie siedzi koło zamachowe dwumasowe. |
Odpowiedz do tematu