GPS i GSM » [A4 B6] Polska nawigacja
Odpowiedz do tematu

Poszło na PW

Postaw piwo autorowi tego posta

Dizięki po niedzieli będę wgrywał to napiszę cy działa.

Pozdrawiam

Działać musi - nie ma innego wyjścia.

No i mam problem kolego Adi :cry: nagrałem te menu z najwolniejszą prędkością (6x) i nie chce mi się wgrywać. Po wejściu w menu serwisowe i włożeniu płytki z menu jak wybieram sw download wyskakuje mi aktualne oprogramowanie navi z 9 kwi. 2002 bodajże a w polu gdzie powinno być SW on CD-R są tylko 3 kropki i nie zaskakuje aktualizacja :-( czy coś robię nie tak ??? dodam że menu nagrałem na takiej samej płytce co mapy i te działają bez problemu. Czy rodzaj płytki ma aż tak istotne znaczenie czy w czymś innym tkwi problem. Proszę o pomoc.

Płyta jak i samo nagrywanie nie ma tutaj żadnego znaczenia. Update powinno nawet zaskoczyć z płyty chodnikowej.

To w czym może tkwić problem ??? czy to wina napędu, czy jakaś blokada jest ??? próbowałem na różnych płytach to nagrać i dalej to samo :cry:

Robisz to oczywiście zgodnie z opisem umieszczonym na ATT? Napisz dokładnie jaki masz aktualnie soft w BNSie. Ja sprawdzę zawartość CD którą wysłałem.

Robię tak jak w opisie z ATT. Tu są zdjęcia SW z mojego BNSa

Podaj mi jak możesz nr ETKa tego BNSa.

a co to jest ten numer ETKa ? bo nie wiem o co chodzi i gdzie go znaleść?

Nr ETKa to nic innego jak numer katalogowy. Nr odczytasz VAGiem lub z naklejki która jest przyklejona na prawym boku czytnika.

Ja również sam wgrałem sobie mapy polskie i spolszczyłem BNSa 4.2
Wszystko ściągnąłem z chomika i zastosowałem się do opisów pomocy w ściągniętych plikach.
Zmarnowałem wiele płyt ale dopiero na Verbatim poszło.

Odgrzebałem temat. Mam ten sam problem z poucinanymi literkami po ustawieniu języka ang. Ściągnąłem plik udostępniony przez Adi'ego i po udanym zainstalowaniu się problem nie znikł. Czy ma może kotś dobry soft lub taki który przywróci wcześniejszy oryginalny ??

[ Dodano: Czw 11 Kwi, 2013 12:54 ]
Czy jest wstanie ktoś pomóc ??

Posiada ktoś aktualizacje ze spolszczeniem do nawigacji (B6 2004 kolorowy FIS) i jakiś namiar skąd można by wziąć mapy Polski? Szukam już 3 dni i nic :/ link do spolszczenia z tematu jest pod kluczem.

Map jest sporo na chomiku.
Spolszczenie do BNS 4.2 mam.

[ Dodano: Sob 03 Sie, 2013 12:17 ]
Pokazały się nowe mapy Blaupunkt DX Poland-CzechRep 2013-2014

Sprawdziłem na BNS4.2 i działają.

Odpowiedz do tematu