Witam
zakupiłem niedawno audi 100 2.5 tdi c4 i mam problem z panelem od klimatyzacji. Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki powinna mi się wyłączyć ale nie wyłącza mi się nawet po zamknięciu auta( panel konsoli cały czas świeci ). A drugim problemem jaki mam to nie działa mi podświetlenie zegarów. przy zapłonie podświetlenie działa tylko i wyłącznie od klimatyzacji i przebiegu auta, cała reszta nie świeci, a po włączeniu świateł gaśnie również podświetlenie przebiegu i klimatyzacji.
Co to może być? Proszę o pomoc
pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
[100 2.5 tdi c4] problem z klimą i oświetleniem konsoli
Re: [PROBLEM] [C4] problem z klimą i oświetleniem konsoli
Na początku wypada się przywitać w odpowiednim dziale. Co do usterek, to czytam i nie moge zrozumieć o co kaman. Klimatronik świeci się w sensie podświetlenia czy jest ciągle załączony? Problem podświetlenia może wiązać się z potencjometrem jaskrawości który znajduje się przy obrotomierzu.
P.S.
5ci drzwiowy Audi zwie się Avant.
Stacja będzie tylko problemem przy klimatyzacji. Podświetlenie jest odrębnym tematem. Problem był już poruszany na ATT.
| mariusz008 napisał/a: |
| Witam
zakupiłem niedawno audi 100 2.5 tdi c4 i mam problem z panelem od klimatyzacji. Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki powinna mi się wyłączyć ale nie wyłącza mi się nawet po zamknięciu auta( panel konsoli cały czas świeci ). A drugim problemem jaki mam to nie działa mi podświetlenie zegarów. przy zapłonie podświetlenie działa tylko i wyłącznie od klimatyzacji i przebiegu auta, cała reszta nie świeci, a po włączeniu świateł gaśnie również podświetlenie przebiegu i klimatyzacji. Co to może być? Proszę o pomoc pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc |
Na początku wypada się przywitać w odpowiednim dziale. Co do usterek, to czytam i nie moge zrozumieć o co kaman. Klimatronik świeci się w sensie podświetlenia czy jest ciągle załączony? Problem podświetlenia może wiązać się z potencjometrem jaskrawości który znajduje się przy obrotomierzu.
P.S.
5ci drzwiowy Audi zwie się Avant.
w takim sęsie że klimatyzacja wogóle sie nie wyłącza, działa przez cały czas
Pierwsze co bym sprawdził, to kostka stacyjki.
no ok sprawde bo też o tym myślałem tylko nie znam sie zabardzo na tym a czy kostka stacyjki może też byc przyczyna braku podświetlenia zegarów deski rozdzielczej?? bo bezpieczniki są sprawne
| mariusz008 napisał/a: |
| no ok sprawde bo też o tym myślałem tylko nie znam sie zabardzo na tym a czy kostka stacyjki może też byc przyczyna braku podświetlenia zegarów deski rozdzielczej?? bo bezpieczniki są sprawne |
Stacja będzie tylko problemem przy klimatyzacji. Podświetlenie jest odrębnym tematem. Problem był już poruszany na ATT.
Odpowiedz do tematu