Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
 Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
   

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Poprzedni temat «» Następny temat
[a6 c5] Problem z RNS-E Kodowanie + brak dzwięku z tyłu
Autor Wiadomość
Robek00 


Model: A6
Silnik: BDV
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Dołączył: 19 Lut 2015
Wszystkie posty: 20



Otrzymał 1 piw(a)
Skąd: Olsztyn - Warszawa
Wysłany: Czw 19 Lut, 2015 17:51   [a6 c5] Problem z RNS-E Kodowanie + brak dzwięku z tyłu
     



Witajcie,
Mam problem z kodowaniem Radia RNS-E oraz z brakiem dźwięku w tylnych głośnikach. Widziałem temat wałkowany wiele razy ale do niczego nie doszedłem pomimo przeczytania wielu. Posiadam Audi A6 C5 z wbudowanym fabrycznie radiem RNS-E, postanowiłem troszkę go usprawnić i dodałem urządzenie bluetooth (oryginał/basic ) oraz tuner TV (nieoryginalny)
Posiadam VAG i po wejściu w radio 56 sprawdzam błędy i wyskakuje mi info


Kodowanie które miałem przed instalacją:



Teraz jest:



Kodowanie Bluetooth:



Gdy wracam do poprzednich ustawień to też wyskakuje ten błąd, dodam że wszystko działa: navi, tel, radio. Podjechałem do pseudo mechanika, coś tam podłubał godzinę, skasował 100 i stwierdził że wszystko jest ok a co do głośników to mam walnięty wzmacniacz w tubie. Kupiłem tubę z demontażu, działający, podłączyłem i dalej jest to samo.
Głośniki są na pewno podłączone bo po podłączeniu VAG słychać "cykanie" i mechanior podłączał jakieś "ustrojstwo" z baterią i słychać było trzask w głośnikach więc działają.
Między czasie zmieniałem też mapy na nowe i zastanawia mnie że zniknęła informacja o SW 0650 a teraz są dwie kreski:



Jeśli ktoś z Was drodzy użytkownicy jest w stanie pomóc to będę wdzięczny, ewentualnie polecicie kogoś gdzie można się zgłosić w Warszawie lub okolicach?
Może coś robię źle?

Robek
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 580 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 16
Wszystkie posty: 13336



Piwa: 664/65
Skąd: MWD
Wysłany: Czw 19 Lut, 2015 18:40   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Mimo błędnie uzupełnionego opisu Twojego profilu mogę pomóc ponieważ problem tyczy się tylko RNS. Po kodowaniu wyłącz nawi na kilka minut lub zrób reset przytrzymując klawisz głośności 40s albo odłącz od zasilania.
Odnośnie pozostałych problemów niestety nie układam Tarota. :-P Musiałbym znać przynajmniej wyposażenie CAN info w Twojej Audi.
pzdr
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Robek00 


Model: A6
Silnik: BDV
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Dołączył: 19 Lut 2015
Wszystkie posty: 20



Otrzymał 1 piw(a)
Skąd: Olsztyn - Warszawa
Wysłany: Czw 19 Lut, 2015 19:10   
     



Zrobiłem reset przytrzymując głośność 40 s. Po około 30 usłyszałem krótki trzask w głośnikach, w jaki sposób mogę podać Tobie CAN info? mogę mogę to zrobić VAG?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 580 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 16
Wszystkie posty: 13336



Piwa: 664/65
Skąd: MWD
Wysłany: Czw 19 Lut, 2015 19:25   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Robek00 napisał/a:
Zrobiłem reset przytrzymując głośność 40 s. Po około 30 usłyszałem krótki trzask w głośnikach, w jaki sposób mogę podać Tobie CAN info? mogę mogę to zrobić VAG?

Wszystko co masz podłączone pod rns np multi-kierownica, zmieniarka, BOSE, tel bluetooth jaki typ TV itd.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Robek00 


Model: A6
Silnik: BDV
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Dołączył: 19 Lut 2015
Wszystkie posty: 20



Otrzymał 1 piw(a)
Skąd: Olsztyn - Warszawa
Wysłany: Sob 21 Lut, 2015 15:53   
     



Witaj, jak opisałem wcześniej mam kilka problemów. Pytanie z mojej strony czy jest szansa by umówić się z Tobą na diagnostykę ale nie w wirtualu? Jestem gotowy dojechać, jeśli jest szansa to proszę o kontakt.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 580 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 16
Wszystkie posty: 13336



Piwa: 664/65
Skąd: MWD
Wysłany: Sob 21 Lut, 2015 16:03   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Szansa jest, ale uwierz mi jest to nieopłacalne dla Ciebie. Mieszkam w drugim końcu Polski.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Robek00 


Model: A6
Silnik: BDV
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Dołączył: 19 Lut 2015
Wszystkie posty: 20



Otrzymał 1 piw(a)
Skąd: Olsztyn - Warszawa
Wysłany: Sob 21 Lut, 2015 16:35   
     



Już wydałem kilkaset złotych na mechaników, części i niema progresu. Jestem gotowy zaryzykować po tym jak widzę jaką wiedzę posiadasz, dużo jeżdżę po Polsce więc na pewno udało by się jakiś termin ustawić. Gdzie dokładnie? Czy mogę prosić o jakiś kontakt na PW lub mail?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 580 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 16
Wszystkie posty: 13336



Piwa: 664/65
Skąd: MWD
Wysłany: Sob 21 Lut, 2015 16:48   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Robek00 napisał/a:
Już wydałem kilkaset złotych na mechaników, części i niema progresu.

Dlatego też sądzę, że nie ma takiej potrzeby abyś zasuwał 700km na diagnozę i kodowanie. Tego typu temat możesz ogarnąć sam, ewentualnie przy pomocy ATT.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Robek00 


Model: A6
Silnik: BDV
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Dołączył: 19 Lut 2015
Wszystkie posty: 20



Otrzymał 1 piw(a)
Skąd: Olsztyn - Warszawa
Wysłany: Sob 21 Lut, 2015 16:55   
     



Spędziłem już nad tym kilka dni samemu i chyba już mi uciekła cierpliwość. Mieszkam w Warszawie więc 700 km to na pewno nie będę miał, następny tydzień jestem na północy a za dwa tygodnie na południu Polski więc może się okazać po drodze.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 580 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 16
Wszystkie posty: 13336



Piwa: 664/65
Skąd: MWD
Wysłany: Sob 21 Lut, 2015 17:28   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Olsztyn a Warszawa, to jest jednak różnica w odległości.
Widzę, że szybko się poddajesz. Nie ma to jak satysfakcja z efektów wykonanych samodzielnie.
Jeżeli chodzi o terminy, to z tym u mnie jest trochę krucho. U mnie nie robi się na ilość tylko na jakość czyli poświęcam czas tylko na jeden samochód dziennie i to co w innych warsztatach nie mogli ogarnąć np w tydzień ja muszę zrobić w max 8h. Są też wyjątki które wymagają więcej czasu i stoją czekając na wolny czas. Terminy wyznaczane są w zależności od pory roku lub ilości klientów 2-3 tygodnie w przód (rekord 8 tygodni) i podchodzę do tego bardzo rygorystycznie. Ktoś ma problem z elektroniką i wyznaczam mu następny w kolejności wolny termin. Czekając na swoją kolej taki klient okazuje swój szacunek do mnie a ja mu się odwzajemniam nie przyjmując innych zleceń na ten dzień. On i jego problem jest dla mnie najważniejszy.
Tak więc sam widzisz, że taki przygodny zjazd na naprawę byłby mało efektowny, a z doświadczenia wiem, że umawiając termin mogłoby coś Tobie wypaść. Ok, były przypadki, że ktoś przyjechał do mnie z daleka, ale nie była to większa odległość niż 220km.
Sądzę, że temat twój problem jest banalny i jest do ogarnięcia przez internet. Zaoszczędzisz kasę i czas.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
eleszet 
..................



Model: A6 C4
Silnik: 2.6
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy
Dołączył: 31 Paź 2012
Wszystkie posty: 1655



Piwa: 78/18
Skąd: Dolny Śląśk
Wysłany: Sob 21 Lut, 2015 19:03   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A3 (Typ 8L) 5-drzw.   



Cytat:
le nie była to większa odległość niż 220km

Ja zrobiłem do Ciebie 235km w jedną ;P Co prawda nie na naprawę tylko po część i w odwiedzinki ale jednak :)

Robek00, jeśli się poddałeś i nie zamierzasz zmienić stosunku to polecam. Czekaj na kolejkę i jedź do Adiego.
_________________
Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł" :zdrowko:


wszystko się da to tylko kwestia uporu...

:ok:
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Robek00 


Model: A6
Silnik: BDV
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Dołączył: 19 Lut 2015
Wszystkie posty: 20



Otrzymał 1 piw(a)
Skąd: Olsztyn - Warszawa
Wysłany: Nie 22 Lut, 2015 06:28   
     



Dziękuje za zaangażowanie.
Tak łatwo się nie poddaję ale pewnie wiecie jak to jest, coś nie idzie bo po prostu nie a po jakimś czasie przy następnym podejściu jednak okazuje się że można ;)
Wiele zrobiłem sam przy tym aucie ale czasami mam wrażenie że te małe usterki po prostu muszą się pojawiać bym miał co robić.
Rozpiszę jeszcze raz jak to wszystko wygląda, może przy Waszej pomocy to ruszy

Do RNS-E podłączone fabrycznie:

- Fabryczna zmieniarka (przestała działać z dnia na dzień, zmienia płyty ale nie czyta. Laser!?)
- Telefon Nokia podłokietnik (odłączony)

Dokładane:

- Bluetooth oryginalny w wersji podstawowej: 8P0862335D



- Wiązka kablowa Plug&Play
http://vnsmedia.shoper.pl...-Audi-RNS-E/107
Lutowałem jeden kabel do K-Line

- Tuner TV
http://allegro.pl/telewiz...5067901399.html
To instalowali mi w warsztacie

System dźwiękowy zwykły nie BOSE, tuba w bagażniku, bez sterowania w kierownicy.
Jeśli są jeszcze jakieś informacje które mogą być pomocne to daj znać.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 580 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 16
Wszystkie posty: 13336



Piwa: 664/65
Skąd: MWD
Wysłany: Nie 22 Lut, 2015 10:52   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Główny problem brak dźwięku w tylnych głośnikach Próbowałeś podłączyć RNS bez tej wiązki plug& play?
Odnośnie tego tunera TV opisany jest jako RNS-E, ale na fotce jest MMI. Czy możesz nawiązać komunikację w telefonem?
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Robek00 


Model: A6
Silnik: BDV
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Dołączył: 19 Lut 2015
Wszystkie posty: 20



Otrzymał 1 piw(a)
Skąd: Olsztyn - Warszawa
Wysłany: Nie 22 Lut, 2015 14:30   
     



Nie próbowałem jeszcze odpiąć wiązki, też miałem myśl że tu może być problem ale wzbraniałem się do rozbierania bo tak naprawdę to nie mam gdzie tego zrobić a na dworze jeszcze chłodno.
Co do tunera to błąd sprzedawcy, złe zdjęcie, dodam że problem z głośnikami był jeszcze przed montażem Tunera TV.
Komunikacja VAG z modułem nie jest łatwa ale udaje mi się połączyć. Często wyskakuje błąd "Too Many Communications Errors to Continue" ale wyłączam wszystko i podczas łączenia przekręcam zapłoni łapie za którymś razem. Telefon łączy się z modułem bez problemów za każdym razem
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 580 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 16
Wszystkie posty: 13336



Piwa: 664/65
Skąd: MWD
Wysłany: Nie 22 Lut, 2015 14:38   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Posiadasz jakiś miernik aby zmierzyć napięcie?
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » Car Audio

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów RNS-E spory problem po zmianie z RNS-D
A8 D2
j3drek Car Audio 5 Pią 29 Wrz, 2017 09:24
Adi202
Brak nowych postów RNS-E Brak głosu
sony03 Car Audio 17 Wto 24 Lip, 2018 08:26
Pasiak
Brak nowych postów RNS-E calkowiy brak dzwieku
billasuk Car Audio 23 Czw 28 Lut, 2013 21:14
Adi202
Brak nowych postów RNS-E bez CAN brak podświetlania
Podłączanie RNS-E
nieldos GPS i GSM 6 Pią 25 Mar, 2016 09:53
nieldos
Brak nowych postów Rns e po dołożeniu adaptera Can brak ...
nieldos GPS i GSM 0 Sob 26 Mar, 2016 08:43
nieldos



[ Twoje IP to: 3.228.24.192, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności