Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
[v8 d11] Wycie przy dodawaniu gazu
było juz o tym na forum Castrol TAF-X75W90, przede wszystkim skontroluj stan i ilość oleju, simeringi to oczywiście podstawa...
nie ma problemu
Coś wyraźnie wyje przy delikatnym dodawaniu gazu. Co to może być? Słyszalne wyraźnie z tyłu. A zwłaszcza po otwarciu podłokietnika w tylnej kanapie. Tak jakby z bagażnika. Pasażerowie potwierdzają, że słychać jakby dobiegało z bagażnika (nie, nie mam psa w bagażniku
). Wyje lub popiskuje (ciężko określić) kiedy lekko lub średnio wciskam pedał gazu. Kiedy odpuszczam gaz wycie od razu znika. Wydaje mi się, że mniej wyje kiedy mocniej wcisnę gaz no i jak jadę już powyżej 100 km/h ale to być może złudzenie bo wtedy pojawiają się naturalne szumy związane z szybszą jazdą jak też dźwięku silnika na wyższych obrotach. Myślę, że to może być tylny most. Łożyska raczej nie bo jest wyraźny związek między dodawaniem gazu i odpuszczaniem. Co wy na to? Czy to może być skrzynia? Czy skrzynię słyszałbym przez tylny podłokietnik?
bardziej obstawiałbym most, kiedy ostatnio zagladałeś do niego?
Jeszcze nie zaglądałem bo to nowy nabytek (samochód, nie most). Co proponujesz? Wymiana oleju? Jaki olej? Na coś zwrócić szczególną uwagę poza uszczelnieniem?
| IwanV8 napisał/a: |
| Jeszcze nie zaglądałem bo to nowy nabytek (samochód, nie most). Co proponujesz? Wymiana oleju? Jaki olej? Na coś zwrócić szczególną uwagę poza uszczelnieniem? |
Dzięki za parametry oleju.
| IwanV8 napisał/a: |
| Dzięki za parametry oleju. |
Odpowiedz do tematu