|
Zamknięty przez: jimv8 Wto 15 Maj, 2012 06:30 |
Dyfer w Coupe v6 |
Autor |
Wiadomość |
vagman
cztery łapy

Model: B4
Silnik: AAH
Zasilanie: benzyna+lpg
Nadwozie: Coupe

|
|
|
|
 |
Frankie

Model: 100 C4
Silnik: AAH
Zasilanie: Benzyna + Lpg
Nadwozie: sedan

Piwa: 1/1 Skąd: okolice Krakowa
|
Wysłany: Sob 08 Paź, 2011 07:15
|
|
|
vagman, Nie rozbierałem dyferencjału w audi, ale myślę że standardowa procedura.
Zwalasz wał, odkręcasz nakrętkę flanszy, wybijasz uszczelniacz i łożysko.
I jeżeli szalka zewnętrzna łożyska nie będzie chciała wyjść (a penie tak będzie) ... nie rozbieraj dyfra, tylko złap za spawarkę, obspawaj całą od wewnętrznej strony i poczekaj aż wystygnie, a wyciągniesz ją palcami.
Oczywiście napchaj szmat jakiś, żeby syf nie naleciał do środka.
:I teraz nie wiem jak jest regulowany luz... Jeżeli podkładkami, to wbijasz łożysko, uszczelniacz, flansze i nakrętkę na kleju do gwintów i dokręcasz jak mocno dasz radę.
A jeżeli tulejka rozprężna, to ją wymieniasz, i skręcając kasujesz luz łożysk wałka atakującego.
Robota nie jest wcale ciężka. Jeżeli masz choć najmniejsze pojęcie o mechanice to dasz radę
jakby co to zadzwoń a wszystko Ci wytłumaczę 886917682 |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): GORYL |
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.173, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |